Přejít na obsah

Po zahřátí vrže řízení/volant


LadikRS

Doporučené příspěvky

Už něco přes týden mi po zahřátí vrže řízení/volant. Zvuk bych přirovnal takovému gumovému vrzání. Někdy musím ujet klidně i 20km, než se to ozve. Dělá to při točení volantem vlevo. Ale neděje se to po celou dobu otáčení, jen občas. Dnes jsem to zkoušel na místě a možná si to lehce vrzne i při točení vpravo, ale to nevím na 100%. Když jsem se dnes znovu pídil po tom, odkud to jde, tak mi přijde, že to vychází z prostoru řízení. V interiéru mi přijde, že to jde i do volantu (možná jen pocit) a ségra při zkoušení mi tvrdila, že ji přijde, že to jde z prostoru od nohou (což by odpovídalo možná tomu řízení). Nejvíc patrné to je z interiéru.

 

Je to nezávislé na puštěném nebo vypnutém motoru. Kontroloval jsem kapalinu v servu po ujetí cca 25km, bylo ji kolem Max, dokonce snad i lehce nad.

 

Koukám, že někdo něco podobného řešil zde, ale příspěvky s tipy jsou smazané: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=6703

 

Nenapadá někoho, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Mě to dělalo taky, přesně jak píšeš. Vyměnil jsem kvůli tomu oba přední tlumiče včetně horního uložení a za chvíli to dělalo zase. Nakonec jsem zjistil, že to dělal řídící čep levýho předního kola. Manžeta zpuchřela, dostaly se dovnitř nečistoty a začalo to odtamtud vydávat vrzání při zatáčení a propružení. Čep vůli neměl, ale byl hodně zatuhlej. Stačilo ho povolit, vysadit, otočit vzhůru nohama (pořád nasazenýho na řídící tyčce), vzít injekční stříkačku s jehlou a olejem a promazat ho. Záležitost na půl hodky, když nepočítám čas strávenej zkoumáním, čím by to mohlo bejt. Vrátit zpátky a jezdit. Dělal jsem to zhruba před dvěma lety a stále klid. Nebo čep vyměnit, stojí cca 250,-. Tohle byla jen oprava na chvíli, jak to tak běžně bejvá... :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...