Přejít na obsah

Sound in Black

Doporučené příspěvky

jasně, mě jen vrtá hlavou jak musí venku nakoupit, aby tady mohl dph sundat, u nás musíš koupit od plátce dph, aby jsi ty taky jako plátce mohl požádat o vrácení dph,

Romanovi jde o to, aby auto bylo psané na firmu a mohl ho mít tedy levnější právě o dph, řekl bych,

taky by mě zajímalo, jak je to při tankování v zahraničí - když jako plátce natankuju, tak dph zpět tady asi nedostanu (jako plátce dph), si musím doplnit vzdělání .... pro zajímavost, ale venku tankujeme, tak se zeptám účetní .... biggrin.gif

P.S. předpokládám, že Romanova cenovka je včetně DPH v Německu

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Palo: ted jsem volal na celnáky,kluci kámoši co dělaji v HK a nejdříve jsem byl na provaz...protože mi řekli že ano...a pak volali během deseti minut že se to nevztahuje na auta starší jednoho roku takže se neplati vůbec nic! :rolleyes: Diky Bohu!

Píšu si s MichalemK a jsem docela v šoku-SuperBII je lehčí než trojka.To snad ne :blink:

1594 versus 1650 :huh: :huh: :huh:

Odkaz ke komentáři

Alespoň vidíš jak máš bytelné (budeš mít) auto biggrin.gif, se neboj, T5 váží 2,3 tuny a jede to jak z praku, má to 128 kW a jaká to je vysoká bouda, ty máš navíc ještě o jeden válec víc,

Romane, neřeš to, 6 válců dělá zázraky, sím mám zkušenost právě z T5 a navíc třeba u T4 to bylo ještě více znát, auto mělo 103 kW a dávalo běžně i se svojí vahou přes dvě tuny na prdel jiným nafťákům podobného výkonu, stačilo, že to byl pětiválec .....

Odkaz ke komentáři

taky by mě zajímalo, jak je to při tankování v zahraničí - když jako plátce natankuju, tak dph zpět tady asi nedostanu (jako plátce dph), si musím doplnit vzdělání .... pro zajímavost, ale venku tankujeme, tak se zeptám účetní .... biggrin.gif

Tohle řeším taky, protože mám aktivity v DE. Moje účetní mi řekla, ať to neřeším - je to komplikovaný a znamenalo by to automaticky i kontrolu FÚ (v Praze). Šlo by to +/- následovně: na konci roku musíš poslat na německý centrální FÚ žádost o navrácení DPH+ všechny originální účtenky z pump a v ČR ty peníze musíš přiznat jako příjem a následně zdanit tady v ČR. Z toho se ti samozřejmě na další rok vypočítávají i zálohy na daně, zdrav. a soc. atp. (teda v mém případě jakožto osvč).

Odkaz ke komentáři

Klika je že na černotě je stará dálniční známka která plati do konce měsice,v DE se nic neplati takže super.Ještě že jsem nedával novou dálniční na černotu i když jsem ji dostal od rodičů k Ježišku :D

Doufám že nebude chumelit jinak pojedu asi deset hodin :rolleyes: Auto je na letních.V ponděli si nechám pro jistotu přehrát Tom Toma at nás nic nepřekvapi a at se děje vůle Boží...

Těším se až naberu na Aralce plnou nádrž nafty.Nejraději bych vzal i do kapes... :D :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Palo: ted jsem volal na celnáky,kluci kámoši co dělaji v HK a nejdříve jsem byl na provaz...protože mi řekli že ano...a pak volali během deseti minut že se to nevztahuje na auta starší jednoho roku takže se neplati vůbec nic! :rolleyes: Diky Bohu!

Píšu si s MichalemK a jsem docela v šoku-SuperBII je lehčí než trojka.To snad ne :blink:

Romane váhy se absolutně neboj, v Německu se na mě lepil SII 125kW, tak jsem to prislapnul a za chvilku nebyl videt. Jedinej Sup, kterej tě předjede, je 3,6 FSI. Ale jen na dálnici, na okreskách je bez šance. A jako bonus pojedes za polovicni spotrebu :palec:

RFT zahodit a modlit se, aby nestihly rozvrzat auto...

Takze tam bude ten s brzdici f-ci asi.

EN dej, tu ma iDrive v sobe ofiko.

Jinak kodovani: http://www.bmwdiag.cz/3ercodes.html

Petře, taky mám Runflaty. Ještě původní z fabriky, jak zimní, tak letní. Ale vím, že příští gumy budou normál. A toho vrzání jsem se bál, když jsem četl všechny recenze. Ale v autě mi nevrže nic, krásně ticho. Zato v Passatovi to byl koncert

Odkaz ke komentáři

To mi napsal kolega nad mym smutkem ohledně Runfletu:

Hele, ty RFT nejsou zase TAK strašný, není důvod k panice. Pokud sedneš z OII do BMW, bude to v každým případě tvrdší, bez ohledu na gumy.

Jasně, na klasik gumách je to měkčí, poddajnější a neuskakuje to tolik na hrbolech, ale... Nejhorší na tohle byla 1er, protože to byla malá "koza", byť s delším rozvorem než OII. A dalo se to úplně v pohodě. 3er je o kus dál. Jednak je to větší auto s ještě větším rozvorem, druhak je plavnější a díky větší dýlce není tak hopsavý. Co víc - pokud jsi nikdy neznal rozdíl v jízdě v BMW mezi RFT a klasikou, víš kulový.

Neřeš, užij si ho a až budeš přezouvat, pak přemejšlej nad normálníma gumama (a samoopravovací sadou k tomu).

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

no a nemusí to být koupené od plátce DPH ??? aby jsi následně mohl tady DPH sundat?

Petře jak x6? dojmy a vlastnosti? vím, že se ti to auto nelíbí, ale zajímá mě to biggrin.gif

RFT jsou fakt na hovno, neštěstí, tvrdé jak beton, i na dálnici to je dost znát,

Angličtina je v základu na výběr

Jardo to se přiznám, že asi jo.

X6 - jel jsem 4.0d xDrive 21.12., takže všude už prázdné dálnice (i Němci už nemakali) a přitom sucho. Musim říct, že špatný to nebylo, ale protože to auto váží snad ke 3t v pohotovostce, tak ani nijak extrémní. Je ale pravda, že kvůli události s F jsem jezdil dva dny předtím náhradním "překapotovaným Phaetonem" :) takže vnímání mohlo být zkreslené :D Na dálnici nicméně jak osobák, na okreskách bylo cítit co to je za tele a musim vzít zpátky názor na to, že to nemá kufr, ten tam je a celkem dobrej. Stále se mi to auto ale nelíbí.

mluvil jsem o tom, že vozidlo doveze a bude přihlašovat u nás v ČR, tak je možné, že mu může celní správa - potažmo finanční úřad dopočítat DPH dle našich zákonů, tak aby aby byl ochráněn český trh, ale také jsem Romanovi řekl, že to být nemusí a nebo to už i neplatí, protože když jsme vstoupili do EU, tak se hodně dovozcům dopočítavala DPH dle našich cenových tabulek,

příklad: dovezené auto z DE kde stálo 20.000,-EUR, v ČR by stejný vůz stál dle obvyklých(na iternetu,v časopisech,bazarech) cen po přepočtu 25.000,-EUR, tak se ti DPH počítalo z ceny 25.000,-EUR a to si musel doplatit - jak to je nyní nevím, proto jsem Romana upozornil na to, ať si to zjistí, nevozím auta, nevím jak to je, pozor nepleťte do toho bouraná auta, tam to bylo zase jinak

Tohle jsem teda nikdy neslyšel Palo, to je jak clo defakto a to přece v rámci EU nesmí být.

Doufám že nebude chumelit jinak pojedu asi deset hodin :rolleyes: Auto je na letních.V ponděli si nechám pro jistotu přehrát Tom Toma at nás nic nepřekvapi a at se děje vůle Boží...

No, ke konci týdne právě má přituhovat a sypat Romane, takže bych klidně pořídil zimáky (tady/tam) a zpátky to už drtil na M+S. Osobně bych teda koule na to se s tím sem tahat na letních neměl.

Petře, taky mám Runflaty. Ještě původní z fabriky, jak zimní, tak letní. Ale vím, že příští gumy budou normál. A toho vrzání jsem se bál, když jsem četl všechny recenze. Ale v autě mi nevrže nic, krásně ticho. Zato v Passatovi to byl koncert

Tak to je dobrá zpráva! Odevšad slyším, jak to decimuje auto a na té E60 jsem je neměl naštěstí, takže nemám šanci si to ověřit. Tady to je teda spíše JPP asi. :)

Odkaz ke komentáři

S tou pojistkou to nebude tak strašny si myslím ale rozhodně to udělám aspon na první rok.

Koukal jsem ještě včera na tu výbavu a nenašel jsem adaptivní tempomat a TV,jinak by to mělo být opravdu full.Abych pravdu řekl tak ani nevím rozdil mezi "normálním" tempomatem a tim co uvádím...musim se na to mrknout.

K té závisti: ta je,byla a bude.Bohužel.At si uleví když to někomu udělá dobře.P.S BMW prý maji nejtvrdší laky :)

Moc se těším na panoramu,tu jsem ještě nikdy neměl.

Jo,a zapomněl jsem na pádla pod volantem které si chci časem dodělat :palec:

Romane, tady jsem našel jedny pěkné http://padla.heureka.cz/sevylor-kb-hobby-250/galerie/

Odkaz ke komentáři

Oslavil jsem to tak že jsem v noci otravoval prej sms a telefonováním jednoho místního člena :lool: :lool: :lool: Hlava bolí jako střep a to jsme vypili dvě lahve Bohemky :D

Michale: panoramu jsem ještě neviděl v akci,moc hezky,diky za odkaz.

Co ten adaptivní tempomat? Víme o něm něco?

Nezávislé topení prověřim ale ani mě tam nechybi člověče.Stejně bude v garáži.

V první řadě se musim objednat do Vysokého Mýta a pořádně tu zadokolku poznat.Když nebudu počítat Š120 tak jsem zadní pohon nikdy neměl.Potřebuju vědět jak se bude auto chovat v pruserových situacich.

Jardo: s těma zatáčkama jsi mě to řikal jak jsi byl u mě doma...smál jsem se tomu a do ted Ti to nepotvrdim,počkám si na jizdní dojmy.

Maros: no jasně :lol: Němcovi nechám černotu s duplexem... :lool:

adaptivní tempomat se ti přizpůsobuje rychlosti auta před tebou.

no to teda nevím jaká daň by tam měla být v rámci EU??? Jen DPH si podle mně neodepíšeš.

Tak to i moje S40 váží co SUP :D

Odkaz ke komentáři

Tak to je dobrá zpráva! Odevšad slyším, jak to decimuje auto a na té E60 jsem je neměl naštěstí, takže nemám šanci si to ověřit. Tady to je teda spíše JPP asi. :)

Petře asi to taky bude tím, že původní majitel s autem zacházel jako s dítětem. Když mě vezl, tak se vyhnul každý díře a když to nešlo, protože proti jelo auto, tak zastavil. A i když jsem řídil já, tak mě upozorňoval na každou dírku na silnici. Ale stejně další gumy budou nonRFT. Každopádně jednu výhodu mají, když už nějakou díru vemeš, tak ti ty zesílený boky ochrání disk. :palec:

Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek

protože to je škodovka, podobně jim trvá LED světla, vyhřívané přední sklo, nastavení tlumičů ....

vyhřívané čelní sklo měl otec na Yetim a hodnotím to hodně špatně, viděl jsem to a vadilo mě to moc, ale funkci plnilo ;)

Odkaz ke komentáři

Tatík tvrdí že volba je dobrá ale misto té nafty by bral benzin :D že jsem ještě nevyzral :D

Jardo: ten pán co vlastní BMW...v Březhradě...tak měl jsi pravdu...prej pěknej pacholek a to je ještě hodně slušné slovo.Čuměl jsem...

Bohužel jsem měl tu čest a je to prostě hovado, zařídím ti lepší servis .... palec.gif

jj, benzín je benzín biggrin.gif, kamarád teď byl nucen přesedlat z LaK 1,8 tsi do LaK 2,0 tdi a je z toho nějakej tumpachovej, prej jednoznačně benál wub.gif

Odkaz ke komentáři

Tatík tvrdí že volba je dobrá ale misto té nafty by bral benzin :D že jsem ještě nevyzral :D

Jardo: ten pán co vlastní BMW...v Březhradě...tak měl jsi pravdu...prej pěknej pacholek a to je ještě hodně slušné slovo.Čuměl jsem...

Vidíš, já jsem ti to taky říkal, že jsi ještě nevyzrál :D

Odkaz ke komentáři

Na Mondeu je to super. Tedy to originální. Jak už jsem asi potřetí měnil sklo, tak jsem nechal dát neorigo, aby jsme nic nedopláceli a to není tak dobré, neprohřeje celou plochu rovnoměrně. Na Mondeo stojí origo sklo 16500,-, pojistku máme ale na 10.000,-. A když jsem v jednom týdnu měnil podruhé, tak jsem tam nechal dát neorigo(to se dá vejít do 10.000,-). Mně chtělo mrdnout, ještě nebyla ani dořešená pojistná událost a první sklo ještě nebyla ani zaplacené a jel jsem do servisu znovu...

Odkaz ke komentáři

Hlava bolí jako střep a to jsme vypili dvě lahve Bohemky :D

No, to se ani nedivím, když piješ takovou brču :P

Šlo by to +/- následovně: na konci roku musíš poslat na německý centrální FÚ žádost o navrácení DPH+ všechny originální účtenky z pump a v ČR ty peníze musíš přiznat jako příjem a následně zdanit tady v ČR.

Nikdy jsem to nezkoušel, ale pokud jsem pochopil správně tenhle článek http://www.podnikate...ovych-pravidel/, tak není potřeba nikam nic posílat, ale stačí si u nás vyřídit přístup do nějaké online aplikace a prostřednictvím té následně na konci roku zadat žádost o vrácení DPH (a zřejmě naskenovat účtenky a přiložit je).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...