Přejít na obsah

ofuky oken octavia 1


Doporučené příspěvky

To bych tipl na polská Heka. Oni se dnes již moc nevyrábí. Ty jsem měl také, kouřová, přesně jak ta fotka. Měl jsem i zadní. V noci a za šera děsné, špatný výhled přes ně. Elektrické stahování oken s tím mělo také občas problém, kdy při zavírání okna se zase otevřelo, jelikož prostě e tam větší odpor skla a ochrana proti sevření funguje spolehlivě. Montáží to nebylo, jinak tam dát nejdou a ta mezera pro sklo se zmenší. Co od toho očekáváš?

Odkaz ke komentáři

Naprosto shodnou zkušenost mam i ja. Navic to lepidlo, co je ma jako prilepit na ten plyš těsnící gumy, behem par dni nedrží a pri otevírání okna to sklo s sebou bere dolu i ten plastovej ofuk. A ty kovový spony to nepodrzi proti posunu ani náhodou. Je to o nervy. Zrovna nedávno jsem stahoval pravý zadní okno a ofuk mi vxjel sr sklem a odlit do skarpy. Ani jsem nezastavoval to sebrat. A přemýšlím, že vyhodím i zbylé tři. Stejne to hučí jako krava pri jízdě.

Ale to asi tazatel slyšet nechtěl :-)

Odkaz ke komentáři

Tyhle ofuky mají klady i zápory. záporem je za určitých okolností hlučnost a možná horší výhled. Jednoznačnou předností je větrání jak za jízdy, tak při stání. Já osobně trpím na "ofouknutí krku", toto mi pomáhá a hlavně a především vždy po dojezdu domů nechávám pootevřená okna a auto krásně vyvětrá. Perfektní je to hlavně v zimě, kdy auto nikdy netrpí zamlžením/zamrznutím oken, když je interiér vlhký. Když někde stojím a prší, taky si mohu pootevřít okna a větrat. Na O3 se díky těm plaspům méně špiní přední boční okna. Přední drží výborně bez lepení a zadní nedávám nikdy. Na autech to používám přes 20 let. Vždy to byly nějaké polské krámy v ceně kolem 600,-. Na nejstarším autě, které mám stále v perifě je to 15 let, jsou již trochu světlejší a jsou vidět ve slunci mikroprasklinky. Minimálně 10x se to vyndávalo a zandávalo. Montáž bude opět i na další auto. Honza

Odkaz ke komentáři

Mám je taky jen vpředu a jsou super, ale člověk se s tím musí naučit jezdit. Nejdřív se mi v nich schoval kluk v černým kabátu a o týden později dokonce kombík. Naštěstí se ani jednou nic nestalo a od té doby se nerozhlížím jen očima, ale celou hlavou a i krk u toho zaměstnám. Jen bych potřeboval sehnat ještě alespoň 2 ty nerezové spony, ať to pořádně drží.

Odkaz ke komentáři

Ja man na Mondeu predni original Ford. Bez nich v desti nejde pootevrit okno, protoze tam okamzite vali voda do kabiny. Mam to kvuli koureni. Zadne hacky tam nejsou, je to jen nasunute a drzi to fest. Obcas to zpusobi, ze mi nejde pohyb okna na jeden dotek, ale musim podrzet. To pak vzdy vyresi v servisu. Oknu to klade trosku vetsi odpor nez bez deflektoru.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Mám ty od Heka Polské, vpředu drží musel jsem si optimálně upravit rozpětí těch kovových zarážek a hlavně umístit na správná místa. Šlo to asi desetkrát ven než jsem přišel na to kam je umístit.

Na odvětrávání vlhka a ve vedru je to super. Vzadu nikoho nevozím je pravda že se to tam trošku vysouvá.

Fajn je taky při dešti že neteče přímo na gumy okna naopak když jsem na skloněné vozovce tak to tam směřuje o to víc..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...