Přejít na obsah

Přídavné budíky (tlak a teplota oleje)


Jurysek

Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Koupil jsem si nedávno octavii 1 2001 81kW. V autě jsou nad rádiem nainstalované přídavné budíky na tlak turba (ten funguje) a také na tlak a teplotu oleje (tyto dva budíky nejsou zapojené) . Také jsem k tomu dostal oil press sender (viz. foto) , kabely (dvoujlinka) je vyveden od budíků do motoru. Tak se ptám jestli toto někdo už neřešil , potřeboval bych nějaký přesný postup kam tento sender zapojit a jak to zprovoznit. Budu vděčný za každou radu.

post-58583-0-25892700-1507453409_thumb.jpg

post-58583-0-16959200-1507453424_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli tam chceš dát i čidlo teploty... Každopádně smysl měření tlaku oleje je v měření jeho poklesu a hlavním zdrojem úniku u těchto Čínských čidel je to víčko se závitem. Plus redukce ti přidává další dva body nebo tři s měřením teploty kde olej může unikat. Otázkou je, stojí tahle monstrozita za instalaci? Máš olejový filtr Mann se zpětným ventilem který brání vytékání oleje zpět do olejové vany nebo nějaký šmejd který byl o pár korun levnější?

Odkaz ke komentáři

Za tím co jsem napsal, si stojím! "Martin ASV" vychází asi z jednoduché logiky, na základě které jsem si pořídil toto Čínské čidlo v minulosti i já. Akorát jsem nechtěl tyhle hnusné rádoby tuning budíky a spíš jsem si to pořídil, že bych to napojil na vlastní palubní PC.
Dočetl jsem se, jak jsou ty rádoby odborné články na pseudo-auto serverech. Že OI používají jen čidlo tlaku, kde měří jestli je tlak nebo není tlak. Tudíž celkem lehce dojde k velkému úniku dřív, než vůbec čidlo zareaguje.... Což teda byla celkem relativně správná informace.
Toť teorie. Praxe je složitější a docela i funguje.
Do Benzínové OI 1,6, BFQ 75kw jsem už na začátku kupoval filtr který je doporučován. Co jsem nevěděl, že obsahuje zpětný ventil (nevím jak to má diesel), což různé náhražky a Čínské kopie nemají. Dále přístrojový štít používá algoritmus pro výpočet hladiny oleje od MR00 tudíž auta která tu zmiňujeme.
Takže za:
a) olej mě několikrát na dálnici opustil a tovární varování o nízké hladině zareagovalo vždy přesně po úbytku 0,5l oleje bez nějakého problému...
b) viděl jsem spoustu pseudotuningářů s měřákama kde čeho, včetně oleje a nikdy to neměli zapojené nebo to nefungovalo a proč asi?
c) kamarád si koupil Passat a dělal jsem si z něho srandu ohledně měřáku tlaku oleje protože to vypadalo spíš jako "VU meter" pro rádio a měl tam přesně tohle čidlo z kterého chcal olej
d) to moje čidlo se taky protáčelo, takže důvěra v kvalitu klesla tak že skončilo v šuplíku
Takže za mě, pokud to uděláš pořádně a to víčko zalepíš něčím proti úniku oleje při nejlepším bude i fungovat. Při nejhorším bude tahle šaškárna zdrojem úniku oleje, která ti zničí motor a pak můžeš s poděkováním a účtem za opravu dojít ke kolegovy výše jak ti nabídl :-D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...