Přejít na obsah

Zapojení 2DIN rádia


Treble

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych požádat o radu/pomoc. V mé O2 před FL jsem měl radio Audience. Nyní jsem pořídil nové 2DIN rádio s navigací. Bohužel radio mi vybíjí baterku. Mám možnost na rádiu přepnout Acc switch podle toho, zda ze signál o vypnutí má brát z drátu spínaného napětí nebo přes Can. Pokus zvolím přes drát, tak se radio po vysunutí klíčku nevypne. Pokud přepnu na CAN tak se radio po vysunutí klíčku vypne, ale stále je v jakémsi "stand by" režimu (zapne se okamžitě po vložení klíčku) a vybíjí baterii. Zkoušel jsem měřit napětí na most konektoru zda nejsou prohozene kabely ale překvapivě tam, kde má být stálé a spínané napětí jsem našel 2x stálé. Prosím, měl by někdo radu nebo ideálně je tu někdo z Prahy a má čas (za odměnu samozřejmě) pomoci? Díky.

Odkaz ke komentáři

Origo rádio je spínáno po CANu proto je na konektoru 2x stále plus :) předpokládám že rádio je nějaké neorigo, jinak by jsi napsal jaké tam dáváš, nedá se někde v nastavní rádia ten "stand-by" mód vypnout ? ještě jsem neviděl že by s tím byl problém ani u nejlevnějších čínských rádií...

 

EDIT: Koukám že se něco podobného řeší TADY to by mohlo pomoct ;)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

@Romix95 Díky za radu, nakonec pomohlo přepnout ACC na ovládání přes CAN a v nastavení rádia jsem našel nastavení času uspání - bylo tam automatické, přepl jsem na 30 sekund a bylo vyřešeno.

 

Ještě se ale trápím s šuměním a dalšími zvláštními zvuky, které se ozývají v repro. Zmizí při mute, jinak jsou slyšet stále. Hodnota hlasitosti nemá vliv na hlasitost těchto zvuků a ozývají se jak když nic nehraje tak i při hudbě. Zkoušel jsem odpojit všechny antény, GPS apod a nechat zapojený jen MOST konektor ale nepomohlo. U prodejce mi říkali, že chyba nebude v rádiu ale v kabeláži, že bych jí měl srovnat aby se nikde nic nekřížilo, nicméně je to vše originál a celkem úhledně srovnané, zkoušel jsem to narovnavat ale zvuky jsou slyšet stále. Nesetkal se s tím někdo?

 

Zároveň se ještě budu muset poprat se zapojením anténního zesilovače a bezdrátového modulu na parkovací kameru, to ale asi raději nechám spíš na servisu či nějakém odborníkovi, teoretické znalosti mám, ale potřebné nářadí už ne.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Ahoj,jak už tu psali. Nejjednoduší a nejlepší možnost je koupit novou gateway jednotku a nakodovat ji. Ale ta GW musí být z vozidla 2009 a novější jinak to nebude mít skoro smysl. Vybíjení abterky by ti případně dělalo i origo Kolumbus pokud by byl novější jak např rok 2009. Je to divné ale je to tak. Taky můžeš udělat spínací tlačítko a vypínát ho vždy když jdeš s auta ale tímpádem by se ti neukládali stanice a pokaždé bys to musel ladit znovu. Tady píšou postup jak případně instalovat klasické 2din rádio pokud zvolíš do Octavii II a jak popisuješ že tam máš2 stály tak zde se i píše, že musíš natáhnout drát ke spínacím +12V aby se ti to rádio vyplo a zaplo…

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...