Přejít na obsah

Lakyho Octáva


Doporučené příspěvky

@Durgroda

Vicka jsou v pohode a kolem nich to je suche.

 

Zajedu zitra na WAPku a poradne to umyju proudem. A budu to muset sledovat. Mozna ze nejaka praskla hadice to byt muze, pac kdyz vytacim zahraty motor tak citim jak kolem 2,5-3 tisicich to uz nechce moc tahnout. Do nouzaku to nespadne, tahne to ale uz o cosi min. Ze by prisavany vzduch?

Odkaz ke komentáři

Tak sem to odpo umyl, a vecer opet na tom olej. A vsiml jsem si, ze ve vicku od serva je dira viz foto. Zitra se znamy na vrakaci mrkne jestli to tak maji vsechny vicka. Teoreticky by se tam tudy ten olej mohl dostavat, to vicko je uvnitr dute, a kdyz ho dotahnu, tak dira je natocena primo na expanzku

IMG_20190925_184211.jpg

IMG_20190925_184203.jpg

Odkaz ke komentáři

Ja uz jinak nevim, vsude kolem to je suche, krom toho egru. Ale ten sem umyl a je trosku jako zas od oleje. Ale rozhodne by to nedostriklo az na tu expanzku. 

 

Dnes se mi jeste k tomu z cista jasna prestaly odemykat/zamykat dvere za soferem. Kdyz je zamknuto, tak pri odemknuti se neodemknou. Az jak zatahnu vevnitr za kliku. A jak chci zas zamknout, tak se nezamknou. Zrejme nejaky kabel ve svazku

Odkaz ke komentáři

Ono je i na té fotce vidět že ta díra ve víčku kterou by to mohlo jít je suchá a barva odpovídá spíš motorovému oleji... Snad to brzy najdeš, to by mě hodně štvalo 😄 co zkusit ten EGR něčím přikrýt jestli to udělá zase nebo ne když viditelný únik oleje jen tam ? :) případně tu tlakovou hadici od turba z té by to taky mohlo jít ale zas by měla být mastná

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

To už zkoušelo moc lidí zaslepovat, vyměnil bych ho. Ale jde o to jestli to strikalo z toho egru na tu nadobku. Zkusil bych bazar atd original je drahej. A hledat dal no. Jak znam octavii tak to bude nějaká blbost 😀 Vis co zkus jeste: jak prijedes odnekud delsi cesta, nechcipej motor, otri hadrem nadobku a egr atd opatrne, pak zavri kapotu, a vypni motor, a jestli to bude mastny po otevreni, tak bych koukl na odvetrani klikovky. 

Upraveno uživatelem Durgroda
Odkaz ke komentáři

Tak jsem poprosil nasi soustruznici, ani mi vysoustruzi neco, at to ucpe tu dirku v EGRu. Je to asi 5 mm hluboke a vliv na otaceni klapy to nema. Tak doufam, ze to nebude nicemu skodit. Aspon bych tak mohl zamezit uniku oleje z te dirky. A schvalne jestli i ted bude expanzka od oleje. Poprosil bych o nazor ucpani toho EGRu, jestli to bude mit na neco vliv? Dekuji

IMG_20191008_135528.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Aktualizace vlakna. Dnes doslo na stereotypni vymenu filtrů (pyl., vzduch., oil) a oleje. Pritom jsem vymenil i cidlo hladiny oleje ve vane, protoze mi pred startem pokazde zablikala oranzova kontrolka olejnicky. Po vymene se uz nezobrazila. Tak doufam, ze je problem vyresen. Dale mam v planu menit komponenty na podvozku a sice vsechny pruziny a tlumice + ulozeni, kulove cepy a pouzit podlozky 2 cm na zvednuti. Tlumice uz mam zakoupeny - sada (predni + zadni) Bilstein 3500,- ze skoda-dily.cz. Zbytek take objednavam ze skoda-dily.cz. 25.11. jdu ale trhat vsechny osmicky, takze to budu delat az budu v kondici. 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Dnes doslo k vymene vsech tlumicu a pruzin (+ ulozeni, gumy, loziska, misky). Jedinne co zustalo stare byly srouby na tehlice. Pri vymene praveho predniho tlumice doslo k natrzeni brzdove hadice. Tak sem jeste rychle ficel do Autokelly kde meli jedinne Starline a pri demontazi stare hadice se zjistilo ze nepasuje do trmenu (kdo to nekdy menil tak vi ze tam je takovy zlabek a dva vystupy). Tak se to muselo trosku poupravit. Dalsi problem nastal, kdyz se dotahoval sroub na stabilizatoru, ktery se ulomil. Nastesti sel z ramene vytocit sikovkama a dal se novy. Jsem jsem zakoupil spodni kulove cepy. Buh vi, jak dlouho tam byly. Jinak, abych se nechlubil, tak jsem to nedelal sam, poprosil jsem kolegu, ktery to za me prakticky udelal vsechno. Ja byl takova ta ,,přidržbaterka" a ,,podejklíč". Aspon jsem se priucil ;). 

IMG_20191221_144432.jpg

IMG_20191221_102224.jpg

IMG_20191221_143814.jpg

IMG_20191221_144423.jpg

IMG_20191221_144438.jpg

IMG_20191221_144415.jpg

Odkaz ke komentáři

Tlumice Bilstein, pruziny CS Germany - vsechno ze skoda-dily.cz. Jestli ty puvodni nikdo nemenil tak mely 324 tisic. Nechce se mi ani verit, ze by to pruziny tak dlouho vydrzely. A pokud je stocen tachometr tak tim tuplem ne xD. Ano je to vys, o to mi slo. Bohuzel jsem nemeril vysku pred, ani po. Dycky na to zapomenu (foto pred a po, at jde videt vysledny efekt). Kazdopadne, mam tam jeste 2 cm podlozky. Vzadu cerny silon, vepredu dural. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...