Přejít na obsah

BMW M3 neboli Šmoulinka


romariooo

Doporučené příspěvky

Jarda to napsal uplne presne.

100 benzin od Benziny je uplne nejlepsi co muzete benzinaku dopřat. Je to z Kralup a jelikoz mam kamarada ktery ty pohonne hmoty přimo vozi tak neco malo o tom vim. Je bez prisad (sraček) i kdyz o neco dražši nez 95 benzin. Do sluzebni Fabie se snazim brát z Eurooilu (tam bioslozka sice je ale v menši miře nez u jinych benzinek)

Odkaz ke komentáři

Já měl před pár lety diskusi s vedoucím laboratoří SGS. Tedy ti co testují PHM. Obecně nejvyšší kvalita PHM: benzín - prémiový Shell, Nafta - prémiová Benzina. Ale může to být dnes jinak. Dokonce myslím Benzina odstoupila od testování SGS a že si to budou testovat sami. Tak kdo ví, jestli to není kvůli horší kvalitě.

Odkaz ke komentáři

Také jsem nic jiného do auta netankoval než Vervu 100. Ale poslední dobou se mi zdá,že auto při jízdě mírně pocukává a tah,zejména ve vysokych otáčkách není jako dříve. Volnoběh je takový hrubý. Další věc jsou koncovky výfuku,které na Vervu 100 byly vždy krásně suché. Teď jsou mastné,jako kdybych bral klasický natural 95.
Přecházím,respektive zkouším OMV. Zatím se jeví ok.

Benzina patří polskému Orlenu. Zásobuje se z Kralup nebo ze Střelic. Benzina prý před nedávnem vystoupila z programu nezávislého testování paliv. Asi to má svůj důvod.
Mně poslední dobou nevyhovuje co se týče benzínu. Naftu beru jedině EO.

Odkaz ke komentáři

Romane, klidne nas utni, at ti neplevelime tema, ale myslim, ze se to muze hodit.

Osobne si myslim, ze Benzina ase odtrhla od SGS kvuli dalsim zbytecnym vydajum, nic dalsiho bych v tom nehledal, kvalitu prokazovali roky, proste jen snaha odstrihnout dalsi  parazitujici spolecnost. Kam to povede je otazka.

Co se OMW tyka, tak zrovna Ol@fova ex-octava po zmene majitele dostala nekolik nadrzi jejich premiove nafty a bylo tam tolik bio-s**cek, ze prestala startovat, palivovy system vypadal jako po naletu tuny odkvetlych pamepilsek. Vubec jsem to necekal, ale az odsati nafty od OMW, vymena filtru a az x-ta nadrz Benzina Vervy dala auto do cajku. Za me OMW nikdy.

Odkaz ke komentáři

Já teď dodával novou pilotní jednotku kontinuální destilace do jejich výzkumu. Na otestování v rámci předávacího protokolu přinesli kanystr surové nafty z hydrokraku. No a dost se divili, kolik v tom je benzínu a jak to krásně ta nová jednotka oddělila, že jim se to vůbec na staré takhle nedělí... Ono kdo ví, jak to je. Sice tohle bylo na výzkumu, ale ... Není to tak dávno, tak byly problémy se sírou.

Odkaz ke komentáři

Martas: v pohodě. Věcná diskuze mě nevadí. Naopak. Docela jste mě nasadili brouka do hlavy s tou 100.Zkusím to víc prověřit ale podle mě lepší palivo nekoupíte v současné době.

Já zase po těch všech průserech nevěřím Shellce a tam od nich už jsem nebral pohonné hmoty už pěkně dlouho. Shodneme se že co se týče nafty tak bez biosložky je nejlepší Eurooil. Na dobrém benzinu se nevyplatí šetřit jelikož ty následky v servisu můžou se pak vyšplhat do vysokých částek.

 

V dubnu nás čeká malinko delší cesta M3 na Slovensko, na prodloužený víkend do Bešenové tak se těším na to jak nastavím komfortní podvozek a jednu cestu zkusím jet na pohodu(pojedu s celou rodinou) na spotřebu. Cestou zpátky pofrčím malinko rychleji. Syn bude spěchat na zápas odpolko v neděli tak to porovnám :)

Odkaz ke komentáři

Mastnota ve výfuku asi ničemu nevadí. Jen jsem chtěl říci, že na Vervu 100 jsem měl výfuky krásně suché. Jakoby čisté. Když jsem vzal natural 95 byly mastné a na zádi vozu šedé tečky. Nejspíš z té mastnoty. Proto jsem raději tankoval Vervu 100. Teď bohužel se objevila mastnota a celkový projev motoru se mi nezamlouvá na ono prémiové palivo od Benziny.
Vozidlo Mazda 3 ,rok 2018...

Odkaz ke komentáři

No já myslím že mastnota něco značí Járo ale je to jen z mého posuzování.

Jinak úmyslně vyfotím koncovky a jelikož se snažím brát 100 benzin pokud to situace dovolí brát pouze na jedné benzince tak to porovnám ale myslím že s tím nemám problém a koncovky jsou čisté a bez nánosu.

Petře: nedělej pokusy s Shellkou :biggrin: nemá to cenu :)

 

Odkaz ke komentáři

Teď mi došlo, že je řeč o benzínu, tak tam by řepkáč být neměl. Jardo, ta jsi taky místo benzínu(paliva) napsal olej :biggrin: To sice jo, ale když do výfuku prochází mastnota, tak je asi něco ne úplně OK. I to mastný by mělo shořet. Může to taky kurvit katalyzátor. Jinak mastnej výfuk není na škodu, hůře zkoroduje.

Nebo ještě hůř, prochází motorový olej.

Odkaz ke komentáři

Petre: ja to mam s gps.

Jinak to bylo dopis z magistratu ze sousedi chteji pristavovat takze pokuta se nastesti nekona!!! Jupiii.

 

Lanci: mas pocit ze se 450 konikama se budu honit s jinyma? To fakt ne kamo. To auto samo od sebe budi respekt na silnici. 

Nejaky Mercedesy pro duchodce apod.káry me nechavaji bez emoci :)))

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

K dnešku najeto 145 tisic km. Vcera dalšich 700km. Jel ze 70% syn a dostal se i přes svižnou předpisovou jizdou na 10,2. 

Jinak Slovensko je kurevsky drahe. Necelé tři dny (dve noci) ve 4 lidech cca 20 tisic. Docela jsem nechapal ale hlavne ze jsme v poradku doma a bez ztráty kytičky.

 

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak ono neni problém se dostat ani na 22 litru ale běžnou rychlou jizdou po naších silnicich s omezenima to prakticky nejde.Navic do toho auta se leje benzin s úsměvem na ksichtě a je něco jiného brát benzin do Fabie :lol:

Největší radost mám z toho že to neni vyloženě vikendové auto jak jsem si myslel když jsem ho kupoval před půl rokem.Do auta se naskladaji pohodlně 4 dospělé osoby a kufr je taky dostačujicí jak je vidět na fotce.

 

Horší je že ne všude maji 100 benzin. Ale co jsem to zjištoval na několika frontách tak N95 je taky občas nalejt nebude na škodu.Neni to náchylná nafta kterou už v životě nechci. P.S pár fotek z vikendu.

 

 

 

 

 

 

 

 

56556952_2414089308649271_7891432833607008256_n.jpg

57155509_282638872623985_6338737705823764480_n.jpg

56721463_345623619392900_4931713089738375168_n.jpg

57052265_1182615735279076_1734429818440646656_n.jpg

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Ted me prekvapilo jak v poslednich teplych dnech jde teplota oleje rychle nahoru na 80/90 st. Nesrovnatelny se zimou. Myslim ze tam i nejaky predehřev motoru. Vcera cestou z Pece p.Sn.behem 15 min.bylo auto zahrate na provozni teplotu.

Maro: kdy jedes zase nekam zajezdit?  Ja se ted domlouvam s Norbertem na hodine treninku nejspis do Brna. 

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři
  • Dakie locked this topic
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...