Přejít na obsah

Pazvuky v interiéru


Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, měl bych dotaz ohledně pazvuků v interiéru... Teď jsem nějakou dobu jezdil bez rádia (Ano, ta nejhorší věc kterou můžete udělat ve starém autě :-D) a když jsem slyšel všechny ty pazvuky, tak jsem se zhrozil... Začal jsem po nich tedy pátrat, některé jsem vyřešil, ale s některými si opravdu nevím rady. Ten pro mě druhý nejdůležitější mám nahraný, takže přikládám video. Jde o to "cvakání", které se ozývá jen při rozjezdech a při zrychlování, jde to někde z pravé strany, přijde mi to jako takový kovový zvuk... Rozebral jsem tapecír, tam jsem vůbec nic nenašel, něco tam dělalo podobný zvuk ale to jsem vyřešil a dělá to stále. Pak jsem sundal glovebox, pod ním jsem nenašel absolutně nic... Vyndal jsem výdech klimatizace, nikde nic. Zní mi to jako kdyby drnčel nějaký kabel o nějaký kov, ale prostě už nevím kde hledat... Rozebral jsem to i dole u nohou spolujezdce, bez nálezu. Je to dost otravné, ale na to se dá zvyknout. Ten hlavní problém nahraný nemám, ale každý si určitě umí představit takové vrzání od zadních dveří za řidičem... Vůbec už nevím ke pátrat, sundal jsem tapec, celý jsem ho vytlumil (Několikrát, je pořádně vytlumený gumovou páskou, když s ním hýbu ručně tak se ani neozve, to už se více ozývají ty nevytlumené), stále to vrže... Když ho známý vzadu přidržoval, že na něj tlačil, tak to vůbec nic nedělalo. Tohle je tak dementní a otravný zvuk, že to jde slyšet i přes puštěné rádio a jde to slyšel absolutně celou jízdu, i když jedu po relativně nehrbolaté silnici, tak tam prostě pořád něco tak cvaká až vrže, vůbec už nevím kde hledat.

Díky za rady.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Ahoj, nerad bych zakládal nové téma, zkusím zeptat tady. Jsem vlastník O1 ASV combi. Nepříjemné zvuky registruju dva.

První z oblasti přístrojové desky, přímo před řidičem, jakoby mi něco plastového či kovového lítalo ze strany na stranu (jakoby malý šroubek či co..).

Druhý - jde slyšet z kufru, je to takové lupání, křupání od pátých dveří. Tlumiče mám nové TRW, těsnění kolem dveří jsem máznul Glycerinem a vzpěry promazal vazelínou. Nepomohlo.

Auto vlastním asi dva roky, takže netuším co se dělo dříve, ale nevím si s tím rady a jsem z toho celkem na prášky :D 

Každé rady si cením! Předem díky za ochotu.

Odkaz ke komentáři

Rozdelat palubku neni jen tak, mel jsem venku budiky, sundany volant, ze spodu palubky jsem taky plasty oddelaval a nic nenasel.. problem nemuzu vyresit uz pul roku, tak ale dekuji za vyrypnuti, ze musim hledat :) hledam, ale uz nevim kde a nikdy jsem na oktavce celou palubku nesundaval, tak ani nevim jak to vypada pod ni, co tam vsechno muze byt ukryto. Napadlo me, ze se mohlo neco dostat do ventilace, ale prej je to delano se spadem, takze by to urcite procestovalo nekam dal...

Co se tyce kufru, zamek jsem serizoval, protoze mi klepal (kdyz jsem chytnul za paty dvere zvenci a zalomcoval s tim, tak to bylo slyset to kovovy cvakani) takze tim to byt nemuze.. jeste me napadlo ulozeni zadnich pruzin nebo jak to mam nazvat :-) asi muj posledni typ..

Uprimne cekal jsem od tohodle fora vic nez jen, musis hledat :) celkem skoda no..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Trochu po sezóně, ale nevadí, snad někomu pomůže.. 

V kufru ti to taky může dělat tapec pátých dveří - nejlépe to zjistíš tak že na hrbolaté odlehlé silnici otevřeš 5. dveře a kousek se projedeš - pokud zvuk neuslyšíš je nejspíš problém tady. 

(Mám liftback, a nějak si neuvědomuji jak je to v combiku) 

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...