Přejít na obsah

Octávia III 1.6 tdi chladící kapalina


Doporučené příspěvky

Prosím o radu jak vypustit co nejvíce chladící kapaliny. Vypušťák jsem nenašel, otevřené víčko mám ale po odpojení 2 hadic pod motorem ( chladič a motor ) vypustím cca 2,5 litru z celkových 8,5 l. V expanzce na stěně mam rezavějící kaši, nevím co tam kdo nalil, ale na rok 5/2014 je mi to zdá divné. Teď už mi to ani netopí, nalil jsem tam plechovku odrezovače tak se ucpal výměník (radiátor). Ten už mám nový. Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím. Zajímalo by mne jak jsi dopad. Chtěl bych vyměnit taky chladící kapalinu na mé octavii 1,6 tdi cr ,77kw ,rok 2014 hnědý šlem zatím nemám a nevím hlavně jak jsi systém napustil,údajně se napouští vytvořením vakua. A šlo vypustit všechnu kapalinu a dělal jsi i proplach? Díky.

Odkaz ke komentáři

Pokud s tím nemáš vyloženě nějaký problém, asi bych to neřešil, mě to vůbec netopilo a to jaksi v zimě nelze. Vypustili jsme co se dalo, dole z trubek a chladiče a vyměnil jsem radiator pod palubkou. Ten byl plný rzi a ucpaný. Vytekla sotva půlka, bordelu dost a určitě tam v systému dost zůstalo. Proplachovali jsme to v době když to bylo bez radiatoru. Tam dole sme narazili hadice ze zahrady a na chvíli při běhu motoru pustili vodu. Hlavně nesmí být horký motor aby tam něco neruplo. Takže výměna radiatoru, krátký proplach a postupne doliti nemrzky. Trochu šelm v nadržce mám, ale už to pěkne topí tak zatím spokojenost.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...