Přejít na obsah

Brzdy nesvítí a pojistka praská


Bobešek

Doporučené příspěvky

Zdravím. Mám ovci z roku 99. Kupoval jsem od důchodce takže teď má nalítáno jen 165000km. V neděli se mi stalo, že jsem nastartoval auto a rozsvítily se mi zadní brzdovky. Za chvíli zhasly ale už na furt. Zjistil jsem, že pojistka F13 praská po zmáčknutí pedálu. Spínač je ok, zadní světla i elektrika k tažnému taky bo když je odpojím tak to udělá stejně. Zkrat je mezi spínačem a vedením dozadu do kufru. Nastává otázka, kde. Nechce se mi rozdělávat auto. Pokud by někdo věděl, kde má jedničková oktávka slabší místo, kde se proráží kabel tak budu za radu rád.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže téma můžu uzavřít. Průchodky ve dveřích jsou v cajku. Auto je od důchodce zachovalé a kabeláž vypadá jako nová. Problém jsem již zjistil sám. Nevím, co návrháři ve škodovce šňupou ale budou toho asi tuny. Táhnout kabel ke třetím světlům z levé strany kufru doprava a pak zase doleva do třetího světla mi připadá jako pěkná debilita. Káblík k brzdovému světlu se totiž táhne na černou kostku, která je nalepená na zadní okno a obsahuje asi kostru na vyhřívání zadního okna. Na tuto kostku je přiveden černý kabel + na zadní středovou couvačku a pak je tažen vnitřkem dveří ke světlu. Na této kostce jsou dva izolované konektory. Od roku 99 se ale konektory izolací protlačily a vzájemně se jemně dotýkaly. To mi připadá jako úmyslné kurvítko. Taková ptákovina a já na ní přišel až jsem prošel kabeláž od předu až dozadu :biggrin::palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Hovno údržba. Co chceš na konektorech udržovat? Je to debilně vyřešené. Oba konektory jsou z výroby natlačené na sebe a za roky se prostě izolace na nic propíchla. Měl jsem starou Vectru B z 96. roku co měla asi 700000 nalítáno a problémy s ní prakticky nebyly. Kdyby už nežrala olej jak dvoutakt tak ji neměním. Tohle fáro co má najeto prd se pořád sere. Viz můj odkaz na spotřeby.cz. Tak mám sepsáno, co už jsem na autě musel dělat. :biggrin:.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...