Přejít na obsah

Netlačí turbo, nefunguje chcípací klapka


Doporučené příspěvky

Zdravím, už fakt nevím co s tím a myslím že mám celkem specifický problém, proto zakládám nové téma. Měnil jsem turbo které má najeto něco málo přes 100 000 protože staré se starým už padal motor do nouze a pouštělo olej. Po výměně však nové noc netlačí a motor padá do nouze, je v za jiné situace cca po 3000 ot. Nefunguje ani chcípací klapka. Všechny podtlak. hadičky vyměněny, N75 taky vyměněn. Chyba z VCDS P 1556 charge pressure control negative deviation. Motor ALH. Prosím někoho kdo se s tím někdo setkal o radu. Díky :) 

Odkaz ke komentáři

Mám spíš podezření ze nefunguje kdyz nejde ani ta chcípací klapka, nevím kolik je podtlak? Dá se to někde vyčíst v tý diagnostice? Rád se něco přiučím :) jinak turbo mi přijde že tlačí hrozně málo protože to nejede až to pak spadne úplně do nouzáku. 

Odkaz ke komentáři

Já osobně bych to tipival na přehozené hadičky a nebo otočený ventilek podtlaku.... Na googlu si najdi schema zapojeni podtlaků pro motor ALH  a zapojit dle schématu a musí to fungovat... Nebo máš netěsnost v podtlacich ! Ps: TURBA mezi motory AGR a ALH se nemají zaměňovat( jedno je řízené podtlakem a druhé přetlakem.

 

Odkaz ke komentáři

Hadičky špatně zapojené nebudou protože jsem ten problém měl i před výměnou a to na ně nikdo od výroby nesáhl, potom jsem měnil jednu po druhé abych je právě neprohodil. A netěsnost by taky být neměla když jsem to předělal za nové a dělá to stejně. Jinak je tam stejné turbo jako bylo předtím, z AGR které je regulované obtokem by asi moc nefungovalo...

Odkaz ke komentáři

Nastarruj auto a stahni podtlakovou hadicku, ktera vybocuje z hadice do posilovace brzd. Zkus jestli to v tom miste saje - nekolik aut uz jsem videl, ze meli ten zobacek ucpany, stacilo prostouchnout dratkem nebo vrtackem a bylo po problemu :)

 

Potom jeste stahni hadicku z chcipaci klapky, klapku rucne zavri a ucpi dirku v bance prstem. Pust klapku a pokud se otevre naplno, tak mas deravou banku.

 

Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Nedostatek podtlaku se u mne projevoval kromě malého tlaku na turbu (rozsvěcení oranžové kontrolky motoru a chybové hlášení) a tím i ztráta výkonu ještě tak, že za volnoběžných otáček jsem měl při druhém stlačení za sebou pedál brzdy tvrdý, nestačil se dostatečně rychle doplňovat podtlak (a taky u mne  po vypnutí motoru rychle mizelo vakuum, po krátké odstávce bylo tvrdé hned první šlápnutí na brzdu, normálně dřív šlo jednou až dvakrát lehce a potom po spotřebování zásoby vakua teprve tvrdo). Mířil jsem na vakuovou pumpu a její uvolněné hrdlo nebo její špatný zpětný ventilek, nebo zpětný ventilek a hadice k posilovači, ale ukázalo se jako špatná cesta, u mne to byly nakonec rozpojené hadičky (a tak mám zánovní pumpu za litr furt v regále :-( ). Tak bys podle tohohle příznaku mohl usoudit na nedostatek vakua i bez měření a podle toho dál postupovat.

 

Jinak jsem o té své anabázi jinde už dřív psal, můžeš kouknout...

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...