Přejít na obsah

E220d - stribrnak 2


Doporučené příspěvky

30 minutes ago, header009 said:

Nevím jak by se tam devadesáti kilovej drobek rovnal, já už ho neberu ani do oktávky protože mám pocit, že když se otočí že mě převrátí 😄

Rikal si velkyho psa, ne kravu 😄 Tohle je na velikost pro RR a podobne. Nevyhoda je, ze s tim vzdycky musim vyndat roletku jak je ta prepravka dlouha, tak bych pak nezavrel kufr.

3 hours ago, raym0n said:

640litranku v Eck se proste hodi, pekna prace 🙂 a chvalim hnedou cestovku kappa, mam ji uz 15 let a porad slouzi a drzi i ten pojizdny mechanismus.

Je fakt, ze treba ten prostor pod podlahou je k nezaplaceni. A od kappy mame z te serie i dva kufry. Dobite je to vsechno jak dukla, ale porad drzi a vsechny kolecka a rukojeti funguji jak maji. Jen ta cestovka nesmi litat. Z poslednich tri cest mi ji trikrat poslali nekam jinam nez meli. Ale vzdycky se nakonec vratila.

Odkaz ke komentáři
před 1 hodinou, Lancelot napsal:

Jako jezdí to za fakt zaprd. Tomáši, sedí to i podle tankování? Ten olej to furt bere?

Jinak mě překvapilo docela 1.5 TSI, jezdí to taky za docela tužku. Při rychlostech 130 - 180 za 7,5l. Nezajetý motor. Takže stejně jako Tomášovo, ale asi s jinou dynamikou 😄

Dle tankování, jak mi to počítá aplikace, tak mám na 31tkm průměr 6,3. Takže to docela dobře sedí s tankováním. Plus mínus co natankuji, sedí s tím, co vidím na palubáku. Někdy + někdy -, záleží, jak to napěchuju. Ale jde to a umím to napěchovat tak, že je vidět nafta u hrdla, ale je to na dlouho. Dneska jsem najel přes 600km. Tohle je od tankování, kdy jsem pak spěchal na letiště, takže je v tom i něco Prahy 🙂 No jel jsem jak hovado :biggrin: V těchto průměrech, jakékoliv zpomalení, zastavení, všechno to tahá průměr strašně rychle dolů. Bejt někde radar, tak jsem bezpapírák. Na těch 172km skoro lhostejno kde. 😉

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

No tak to ti ale vůbec nemůže vadit, když se držíš volantu. To se ozve jen velmi vyjímečně. Mi teď dorazil email, že jsou aktualizace map, ale nevím, jestli se to stáhne samo nebo to musím stáhnout já na fleshku nebo SD kartu a pak co s tím dál. Jestli flash jen strčit do zdířky a běží samo? Kam případně SD kartu? Na flash se ale nevejde tolik GB. Kdybych měl na tohle čas, tak bych to nějak zjišťoval, ale práce moc, do toho teď koupě bytu, musím daňové přiznání udělat, ale nějak se mi do ničeho nechce. Prostě si chci sednout a nic nedělat.

Odkaz ke komentáři
On 3/1/2020 at 8:07 PM, Mezonek said:

Ted mi doslo, ze auto uz mam vic nez rok a s tim, ze uz ma i neco najeto, tsk bych mohl zkusit sesmolit nejakou recenzi...

Takze konecne byla chvilku casu na to castecne sepsat poznatky a zkusenosti za tech skoro 55tis km a cca jeden rok vicemene kazdodenniho zivota s Eckem.

Co se designu tyce, auto na to, ze je ve stavajici generaci na trhu uz 4roky, porad vypada dobre a jeste me neomrzelo. Co se interieru tyce, designove pro me porad nejzajimavejsi a nejhezci interier z primych konkurentu. Kvalita zpracovani - v exterieru jsem jeden cas bojoval s usazenim list okolo oken (ale za to mohl nejaky dobrak, ktery se mi snazil dostat do auta) ktere poradne nedrzely, ale nakonec to servis vyresil. Jinak vsechno tak jak ma. V interieru - cca po 40tis km zacal obcas povrzavat tapec ve dverich ridice - neni to nic strasneho, ale na nervy mi to leze a doufam, ze to servis vyresi. Na stredovem tunelu byl drobny kaz dreva uz od koupe, ale na to jsem si zvykl a beru to tak, ze je to alespon dukaz, ze je to opravdove drevo. Nabizeli opravu v ramci reklamace, ale neresil sem to.

Pohodli, pocit a prostor uvnitr - auto je relativne tiche, docela pohodlne a hodne prostorne (hlavne v kufru), ale ma to pochopitelne rezervy. Vadi mi, ze je nachylne na hluk od pneumatik - Jel sem ve stejne konfiguraci, ktera mela obute micheliny a oproti mym letnim hankookum to bylo mnohem tissi i ve vyssich rychlostech. I pruzeni by mohlo byt jeste mnohem komfortnejsi (cas od casu si dost bouchne a kdyz se clovek rychlejsi sveze po rozbitem, tak jdou tlumice obcas do dorazu), ale to beru jako dan za to, ze mam v ramci AMG packetu tvrdsi podvozek a runflaty a ze je to proste velke tezke auto... Posez za volantem je ok. Neni perfektni - na to mi chybi moznost pritahnout si volant jeste tak o 5cm bliz k telu a na delsi vzdalenosti kdyz bych ocenil sedet vys kvuli pohodli, tak dost limituje panorama. Zaroven kdyz ridim tak 6 a vic hodin, tak pak zacina dost bolet prava kycel - bude to asi castecne tim, jak je malinko vyosena sedacka pro lepsi nastupovani. Serizeni sedadel je bez problemu, velikost pro me idealni a co je super, ze pri prodlouzeni sedaku tam nezustava "okap" ve kterem by se drzel neporadek. Nappa kuze porad v peknem stavu a vonava 🙂

Na zadnich sedackach jsem jeste nesedel, ale pochopil sem, ze tam clovek normalnich rozmeru nema problem s mistem, ale ze je tam jeste vic slyset hluk z jizdy - jestli je to panoramou, nebo hur odhlucnenymi podbehy - kdo vi... Ale priste uz bych urcite zainvestoval do balicku pro akusticky komfort. Neni to vylozene obtezujici, ale proste to umi i mnohem lip 🙂

Ovladani auta jako takoveho - auto je opravdu stabilni i na nerovnostech i pri vyssich rychlostech. Je jasne videt, ze je navrzene pro dlouhe dalnicni presuny. Kdyz jsem obcas zkusil jet rychleji po okreskach, tak podvozek a rizeni prekvapuje pozitivne, ale brzdy naopak zklamaly. S touhle vahou a rozmery do utazenejsich zatacek proste clovek musi brzdit vic a nekolikrat se mi stalo, ze jsem je uvaril a musel cekat, nez se ochladi....Na normalni provoz a dalnicni prelety jsou ale plne dostacujici.

Rizeni - vylozene pohodlne ale presne. Ve sportovnim rezimu o neco tuzsi a rychlejsi v reakcich, ale velky rozdil oproti komfortu neni. Co je super, tak vyklaneni kol pri plnem rejdu. Hlavne pri parkovani je videt, ze polomer otaceni na tak velkou potvoru je prekvapive maly.

Motor a prevodovka - na to, ze je to jen 2l nafta a ve skoro dvoutunovem aute, tak vicemene dostacujici. V rezimu individual nebo sport+ jede hezky i s rozumnou reakci na plyn. Comfort a Eco... No, to je vicemene na hodne plynule jezdeni s rodinou, na tempomat a bez prehnanych ocekavani. Eco dokaze plachtit, ale jen s vypnutym tempomatem, takze u me v podstate nevyuzivane.. Vylozene otravna je strasne dlouha prodleva pri pridani plynu pri Comf/Eco pri jizde pri meste, ale to uz asi lepsi nebude u zadneho normalniho auta... Start/stop se automaticky vypne pri rezimu Sport+, jinak ho clovek musi vypnou vzdy po nastartovani. Tlacitko je nastesti hned po ruce. ESP jde vypnout jen pres infotaiment, deaktivuje s tim i vsechny asistenty a pri jakekoliv zmene rezimu se znovu zapne. Prevodovka famozni (pro tenhle typ auta) - dokaze byt jak plynula a komfortni, tak i sportovni, kdy podrazuje o vic stupnu, kopne, podrzi otacky nahore...clovek ma hned pocit tak 20ti koni navic 🙂 Ohledne spotreby uz jsem tu toho vypsal dost, tak k tomu uz se vracet nebudu.

Technologie - ten obrovsky tablet misto budiku je super - ovladani intuitivni pres dotykove plosky na volantu a jsem rad ze muzu mit porad ruce na volantu. Informace citelne, pekne dostupne, nekolik rezimu zobrazeni - nic mi nikdy nechybelo. Hodne spokojeny jsem i z parkovacich kamer - krasne cisty obraz, prijemna pomoc pri navadeni, zadni kamera zustava porad cista, dobre kryte jsou i ty bocni, jen predni je obcas potreba lehce ocistit.

Svetla - sviti paradne, ale inteligentni bych jim nerikal - vylozene hloupa nejsou, ale je tam velky prostor pro zlepseni - zrychleni reakci a pak odstineni kdyz je treba kamion za svodidlem - nepozna ho to a pak mu sviti do kabiny.

Asistent rizeni - super vec na delsi vzdalenosti a do kolon. Zastavi za autem do nuly a znova se rozjede cca do 20ti s od zastaveni, jinak probrat tuknutim do plynu, na krizovatce bez problemu dobrzdi za stojicimi auty, na dalnici funguje do 210km/h a s nastavenim upraveni rychlosti s ohledem na profil cesty fakt pomaha cestou hodne odpocivat. Co neni dobre, tak reakce na rychlostni omezeni - brzdit zacne az na urovni znacky, takze to si clovek musi hlidat a pak taky obcas z niceho nic nacte uplne zcestny rychlostni limit na dalnici 80, ve meste 100, na 90 najednou hodi 50 - je to porad na stejnych mistech, takze evidentne nejaka chyba ve skriptu v mapovych podkladech.

 

Kdyz to obecne shrnu - auto super - obrovsky kufr, pohodlne, relativne rychle a usporne. Moc prijemny je pocit, ze vicemene mimo packy blinkru a prevodovky vsechno ostatni na co clovek v aute musi sahat je bud hlinik, kuze nebo drevo.  Je solidne vyrobene a posouva latku ocekavani od ostatnich aut mnohem vys... ale je to porad jen auto, ktere rozhodne neni 100% dokonale a kde jsem zvedavy, jak to na stejnem zakladu posunuli pro FL generaci.

 

 

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...