Přejít na obsah

Klepání, vibrace, težko to popsat slovy


hobča

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, snad se s tím už někdo z vás setkal. Přezul jsem ze zimních 15” kol na letní 17” 7J a začalo zhruba od 20km/h do cca 100km/h (potom se to vytrácí) klepání/dunění/vibrace do kastle(ne do volantu) zadní brzdy opravené. Nevracely se brzdiče, pístky byly uplně zapečené takže vyčištěno a pístky vyleštěné na soustruhu. Desky vzadu nový kotouče nemaj hranky. Takže zadníma brzdama to neni(snad?) přední brzdiče - vodící čepy vyčištěné, promazané chodí krásně desky ok kotouče taky vypadají ok. Nyní diagnostikované špatné axiální táhlo na pravé straně plus čep řízení, silenty na stabíku jsou off, zítra je budu měnit. Spodní čepy rok staté silenty v ramenou nové, tyčky stabíku rok staré. Tlumiče vypadají ok, horní uložení asi tak vyměním?? Ložiska ve předu minulý rok obě nové fag, Na levé zadní straně preventivně měněno minulý rok v červenci před cestou do bulharska, bylo prý načaté ale nic hrozného

 

nějaký tip, čím by to mohlo být? Při brždění se ten zvuk/jev projeví až zhruba od 50km/h do zastavení a se znižující se rychlostí se zesiluje. 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

také se momentálně potýkám s problémém klepáním celého auta.

Už nějakou dobu mi lupe homokineťák (levý, vnitřní-na převodovce). Vibrace se objevují od cca 120km/h a s vyšší rychlostí zesilují. Neklepe jen volant, ale spíše náprava.

Co jsem četl, pneu by to dělat neměly (příští týden budu přezouvat, tak se to pneu snad vyloučí definitivně), pokud by to bylo pneu, údajně by vibrace byly znát již při nižší rychlosti.

Dočetl jsem se i o vnitřním homokineťáku, mám děravou manžetu, takže se ve středu chystám na výměnu (zítra by mi měl dorazit). Při plném rejdu a rozjíždění mi to klepe, takže je zralý na výměnu. Každopádně když jedu těch 120km/h a vyřadím rychlost, klepe to pořád. Někde jsem četl, že by to mělo klepat pouze při zařazené rychlosti, pokud byt o bylo tím homokineťákem. Je tedy možné, že to klepe kvůli homo i s vyřazenou rychlostí ?

Díky

Odkaz ke komentáři
Před hodinou, Majkl_ napsal:

Taky že ho budu dnes měnit, měl jsem ho objednaný ještě dříve, než jsem tady psal. Spíš mě zajímalo vysvětlení proč i s vyřazenou rychlostí.

Každopádně díky za info a upozornění, že je to vážné.

nejsem expert, ale pokud je vyřazeno, tak převodovka a poloosy se pořád točí, proto to dělá i s vyřazenou rychlostí

Odkaz ke komentáři

Tak homokloub vymenen, nicmene jsem na stole po namontovani nepoznal rozdil. Jak se fyzicky pozna ze je spatny?

Prijde mi ze vibrace jsou klidnejsi, ale mozna to je placebo. Ted mi pocitove prijde ze to jde od zadni napravy. Je mozne ze to dela treba zadni naboj? Kdyz jsem posledne menil brzdy tak mi prislo ze tam ty srouby od kola jdou hure. Nevim proc.

Jak se da otestovat spatny naboj? Zkusim jeste pockat na to prezuti pneu, treba to fakt dela nevyvazenost..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...