Přejít na obsah

headerova ČernoČerná RS


Doporučené příspěvky

Tak jak už si tady někteří asi všimli, tak po dlouhých měsících přemýšlení, zvažování, rozhodování a otravných dotazů na některé zdejší členy, jsem se konečně dobral k novému vozu. 

Jedná se tedy o OIII RS TSI DSG liftback 2019. Není to tak dávno co jsem říkal koncern už nikdy, a černou barvu v životě. No vzhledem k tomu, že jsem beznadějněj případ a defakto ztracená existence, tak mám černou otkávku. Vzhledem k mým hlavním vyhledávacím parametrům, nebylo moc výběru, nakonec jsem dal přednost výbavě před barvou a praktičností (combi).

Základ vyhledávání bylo RSo s automatem, tažným zařízením, navigací a slušnou výbavou. Z několika tisíc vozů mi vždy zůstalo po tomto filtru pár kousků. 

Mám to od soukromníka, respektive jeho firmy, a zdá se, že se o to celkem staral. Klasickej služebák to tedy nebyl, na druhou stranu nějaké šrámy za sebou taky má (nárazník, blatník, kola - vše na pojistku v autorizáku s dokumentací)

Vzhledem k tomu, že jsem trošku přestřelil plánovaný budget, do budoucna moc úprav neplánuju. Minimálně v nejbilžší době. Samozřejmě budu dbát na důkladný a včasný servis, držet jí v kondici a doufat, že mi to holka vrátí. Aktuálně má najeto nějakých necelých 40Tkm

Samozřejmě nějaké kosmetické drobnosti doladit plánuju. 

  • leštění + keramika - proběhne během měsíce - hotovo
  • Sherlog (brzy ;)) - hotovo
  • ty šílený rámečky pod SPZ poletí do popelnice asi při leštění, nejraději bych je sundal teď ale jsem domluvený s tím kdo to bude leštit ať tu SPZ zatím nelepím, ať to pod ní může vyčistit.  - hotovo
  • reklamace povrzávání střešního okna - již objednáno do servisu  - hotovo
  • vypnutí startstopu (sice už mám natrénováno, že hned po startovacím tlačítku, před zařazením rychlosti mačkám SS ale stejně to asi nechám vypnout). - hotovo
  • vypnutí toho cirkusu v palubce (zatím nevím, jezdím na individuál mód, kde to mám v režimu eco a tam se mi to zdá celkem utlumený, ikdyž to nějaký zvuk dělá, v ostatních režimech nastavení mi to přijde až trapný)á - hotovo
  • pořízení zimních kompletů, vzhledem k tomu, že sněhu míváme dost, tak bych úplůně nejraději šel do 205/50 R17 na discích 6J x 17 dle VTP, nicméně takové disky skoro nejsou pokud by někdo měl nějaký tip na zajímavé hliníkáče v tomto rozměru uvítám, pokud neseženu tak půjdu asi do 225/45 R17 na 7,5 J, tam už výběr je. 
  • se zimními pneu již asi experimentovat moc nebudu, takže bych to viděl na Michelin Alpin 6.
  • při první vyhrocené situaci, nebo cestě do zahraničí, půjdou dolů ty přední fólie (možná mě za to někdo nebude mít rád, ale původní majitel si je tam dal, stejně jako na všechna svá auta, a mně ten komfort a soukromí vevnitř celkem vyhovuje, na druhou stranu, taky nemám rád, když nevidím řidiči do obličeje, proto to zatím nechám otevřené, tak mě hned nekamenujte, proto jí taky říkám černočerná.

 

Teď  souhrn doplňkové  výbavy všechno sem ani vypisovat nebudu: 

  • 2,0 TSI 169 KW DSG 6° CHHA
  • Navigační systém Columbus s bezdrátovým nabíjením telefonu 
  • Adaptivní tempomat ACC včetně front assist
  • Adaptivní podvozek DCC
  • LED Světla 
  • Alarm s čidlem náklonu
  • Nezávislé topení
  • Sound system
  • Parkovací senzory vč trailer assist
  • Parkovací kamera
  • Keyless
  • Střešní okno 
  • Vyhřívané čelní sklo
  • Vyhřívaný volant
  • Vyhřívaná sedadla
  • 19" extremně stříbrné s P Zero
  • Hlídání mrtvého úhlu
  • Sedačky Alcantra
  • Dekorativní RGB osvětlení interiéru v lištách
  • Sunset
  • Stmívatelná zrcátka
  • Originální tažné zařízení
  • Čelní asistent s city AMB (nevím co je)
  • Kožený paket

a hromada dalších běžných věcí. Nemá to kameru za sklem takže není lane asisst, čtení značek, taky nemá boční senzory, takže neumí automatické parkování.

Tady pár fotek

DSC02852.jpg.cfee9573e4055d1bdf6bdf9d40cfbde8.jpg

DSC02842.jpg.675ea8b5490e3cf096168667c60119a4.jpg

DSC02844.jpg.873818e371300fc827541cb3e51128b2.jpg

DSC02847.jpg.d390d5c9824f0085a6ab238de87dafb3.jpg

 

 

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Velmi pekna RSa! Poskuloval som po nej tiez, no nakoniec ma ale odradila zakladna zaruka 2 roky bez moznosti rozsirenia.

V kazdom pripade, vybavu to ma naozaj nadstandardnu a Line Assist v podani VW group aj tak nie je to prave orechove.

 

Prajem vela stastnych kilometrov. Verim, ze bude robit len radost! 🙂

Odkaz ke komentáři

Děkuji všem za ohlasy, holka je aktuálně v servisu na nějaké garanční záležitosti. 

(vrzání čehosti na podvozku, dělá to při křížení náprav a ve zkrutu karoserie, stejně jako tátovo 1,8 MR 2013)

(pekelné, ale opravdu pekelné vrzání střešního okna, respektive jeho mechanizmu, podle všeho o tom ŠA ví a je na to nějaké TPI - nevím neviděl jsem, nemám přístup)

(lupání v levém zrcátku, při sklápění a vyklápění při zamykání, respektive odemykání) 

 

Jinak průměrnou spotřebou se  zatím pohybuju někde kolem 9-10 litrů, bych chtěl vidět jak s tím kdo jezdí, když tam má 6,5 :D

Já si to ale kvůli spotřebě nekupoval, na spotřebu si honím triko v plynovým medvědu :DD

 

Příští týden mám slíbené leštění a aplikaci keramiky. 

 

BTW, včera jsem viděl v servisu na stole klíč od Karoqa nebo Kardiaqa nevím co z toho bylo ale strašně se mi líbil, jak je z části kovovej. 

Neví někdo, jestli se dají kromě očka které jsem snad viděl sehnat i jiné kovové části, respektive ta boční část ? 

Kdyby někdo měl čísla dilů vůbec bych se nezlobil, akorát nechci aliexpress nebo ebay, tyhle chromovaný věci mi od nich vydržely vždy jen chvíli, proto bych chtěl origo. 

Odkaz ke komentáři

Takže menší update. V servisu jsme udělali defacto kulový. Administrativního souboje mezi servisem a MB jsem odmítl účastnit, tak jsem si na konci minulého týdne auto vyzvedl s tím, že až budou mít schválený a daný postup, ať se ozvou.

Dneska mi zvedli náladu borci v karosar.cz v Hoškovicích. Přijel jsem se tam pozeptat na promacklinu v řidičových dveří. (šrám z parkoviště ještě od původního majitele ). No a za pár minut jsem odjížděl a dveře jak nový, nenašel jsem tam ani stopu.

A aby jsme společně nedostali ponorku, tak odevzdáno na leštění a aplikaci keramiky. Do konce týdne by mělo být hotovo [emoji6]

Odkaz ke komentáři

Tak dnes volali to servisu, že přišlo vyjádření k reklamacím . Poslali postup a seznam dílů k vrzání střešního okna. Prej musí sklo ven a je to pakárna na půl dne. Zrcátko které lupalo při sklápění během zamykání a odemykání se bude měnit celé.

 

btw neví někdo co je za žárovky v couvačkách? Jestli tam je LEDka nebo P21W?

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak zase menší update, konečně po několika návštěvách autorizáku vyřešeno vrzání střešního okna. Nakonec v pátek musel přijet speciální team přímo z Bolky, který to dal do pořádku. Prej s tím dělali celý den, nevím co si s tím tam hráli, duležitý je, že okno už nevrže a vesměs jsem všechno co jsem vyřešit potřeboval vyřešil. 

Auto je po leštění a aplikaci keramiky, takže brutálně prokouklo, na druhou stranu se projevuje stinná stránka černý barvy, je na tom vidět každý smítko prachu:wallbash:

Jinak když už se to válelo dohromady asi tejden v tom autorizáku, tak jsem si nechal udělat klima servis. 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

@Petus děkuji, myslím, že na té černé je to parádní kombinace, tam vyloženě světlý kola musí být, všechno ostatní by zapadlo. 

Jinak máme zase nějaké novinky, auto je v servisu, kde se opět řeší vrzání střešního okna, podle informací v pátek bude hotovo, čeká se na nějaké díly a na speciální team mechaniků. Doufám, že to tentokrát opravdu klapne. 

V nejbližší době proběhne nějaké to základní kódování, po zkušenostech z minulé octavie jsem se obrátíl opět na Ferdu, takže čekám až budu mít auto a budeme moci doladit termín. 

Martin Láska dal na svoje rajče fotky z práce na mém autě, musím tedy smeknout klobouk, protože ty fotky jsou nářez, v realu to vypadalo trošku jinak. Později až udělá nějaký popis hodím odkaz na FB. zatím jen fotky zde:

https://martinaudia3.rajce.idnes.cz/Skoda_Octavia_III_RS_../#

Upraveno uživatelem header009
fix url
Odkaz ke komentáři

Hele auto prokoukne nehorázně, už to mám více jak měsíc, a meju ho jenom tak, že na bezkontaktu dám finální oplach demi vodou a je krásně čistý. 

Takže za mne určitě doporučuji. 

 

Jinak auto po týdnu vyzvednuto ze servisu a sem tak nějak otrávenej. Střešní okno se zdá být ok, už nevrže ale občas tam nějaký zvuk slyším, jenže už to beru tak, že jsem zaujatý, takže už to nechám být. V servisu jsem říkal že ať na lak nesahají vzhledem ke keramice, že si to umeju sám. Nicméně interiér trochu vyčistit mohli, všude mastný otisky všechno upatlaný, to si do háje mohli po sobě umejt. 

Navíc jsem si dneska všiml na C sloupku promáčklin, jak kdyby o to někdo opřel žebřík či co, lak je v pohodě, jsou to mikro promáčkliny kterých jsem si nevšiml ani při mytí a na dotek nejsou patrné, nicméně proti členitému pozadí při dobrém světle to vidět je. Nevím kde to kdy vzniklo, nicméně vzhledem k tomu, že auto stálo jen doma v garáži od té doby, tak je mi to jasný, nicméně jim fakt nic nedokážu, takže jsem akorát otrávenej. Nevím jestli jim tam mám volat nebo se na to úplně vykašlat, rozhodně nechci aby s tím cokoliv dělali. Jako 6 pokusů na vrzání okna z toho 3x technici z MB mi přijde výkon na nobelovku...

A o tom co si myslím o těch specialistech z bolky se raději vyjadřovat nebudu, to fakt není možný.

Takže asi tak, snad už mám vybráno a bude dělat jen radost. 

 

Odkaz ke komentáři
V 21. 7. 2019 at 12:47, header009 napsal:

Hele auto prokoukne nehorázně, už to mám více jak měsíc, a meju ho jenom tak, že na bezkontaktu dám finální oplach demi vodou a je krásně čistý. 

Takže za mne určitě doporučuji. 

 

Jinak auto po týdnu vyzvednuto ze servisu a sem tak nějak otrávenej. Střešní okno se zdá být ok, už nevrže ale občas tam nějaký zvuk slyším, jenže už to beru tak, že jsem zaujatý, takže už to nechám být. V servisu jsem říkal že ať na lak nesahají vzhledem ke keramice, že si to umeju sám. Nicméně interiér trochu vyčistit mohli, všude mastný otisky všechno upatlaný, to si do háje mohli po sobě umejt. 

Navíc jsem si dneska všiml na C sloupku promáčklin, jak kdyby o to někdo opřel žebřík či co, lak je v pohodě, jsou to mikro promáčkliny kterých jsem si nevšiml ani při mytí a na dotek nejsou patrné, nicméně proti členitému pozadí při dobrém světle to vidět je. Nevím kde to kdy vzniklo, nicméně vzhledem k tomu, že auto stálo jen doma v garáži od té doby, tak je mi to jasný, nicméně jim fakt nic nedokážu, takže jsem akorát otrávenej. Nevím jestli jim tam mám volat nebo se na to úplně vykašlat, rozhodně nechci aby s tím cokoliv dělali. Jako 6 pokusů na vrzání okna z toho 3x technici z MB mi přijde výkon na nobelovku...

A o tom co si myslím o těch specialistech z bolky se raději vyjadřovat nebudu, to fakt není možný.

Takže asi tak, snad už mám vybráno a bude dělat jen radost. 

 

Tak to jsem čoveče v MB servisu koukal, volant zabalí na servis strečovkou, sedačku takovým spešl plastovým potahem jednorázovým.

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše Petr, omotávka volantu, a potah sedačky je standardem v každém servisu dnes už. Dokonce to dělá můj kamarád, který kdysi dělal v autorizáku VW a dnes má servis doma v garáži, i u něj je toto standard. 

Jinak menší update k té mojí krásce, proběhla návštěva Ferdy25, kde proběhlo kódování některých věcí, myslím, že vše k mé spokojenosti napíšu seznam jenom pár věcí, které si pamatuji, takže Jirko díky moc. 

Co tedy proběhlo:

1) deaktivace StartStop 

2) deaktivace rekuperace - zde doporučuji koho to zajímá zjistit si na internetu jak tato rekuperace funguje, stačí selský rozum na to aby člověku bylo jasné že je to po SS druhej největší nesmysl v autě

3) update fw columbuse na nejnovější aktuální verzi - příjemné a musím říct, že za dva roky je vidět velký posun v sw

4) update fw v climatronicu - aktivace funkce Air care + zobrazení otáček ventilátoru v režimu Auto

5) úprava parametru ostřikovačů  - nastavil se čas po kterém se ostřikují světla, tudíž si mohu sám určit jestli chci ostřikovat světla nebo ne

6) deaktivace signalizace nezapnutých pásů 

7) možnost deaktivovat kessy - podle mého super věc, nevěděl jsem, že je to možné ale v tuto chvíli můžu při zamykání auta celkem jednodušše deaktivovat kessy. 

8) update fw ACC

9) nakódování odsunutí sedačky při vysedání a nasedání a možnost aktivace/deaktivace v infotaimentu. 

10) možnost deaktivace ESC

11) rozšíření možnosti konfigurace DCC, myslím že je tam od comfort do sport 5 nebo 6 kroků

12) hromada dalších věcí, ze kterých si ani všechny nepamatuji, byly tam i některé základní věci, které se mají dělat už na lince a bohužel ŠA vůbec neřeší např. zapsání do ABS jednotky, naplnění brzdové soustavy, nastavení tažného pro ESC a tak dále, pak proběhly kosmetické záležitosti, jakože ambi osvětlení interiéru se mění s režimem atd. Jo a abych nezapomněl tak dokódování režimu offroad, pro RS vyloženě nutnost :lol:

 

Momentálně asi většina věcí, co jsem měl v plánu hotová, takže teď akorát pravidelný servis, musím vybrat olej, zde mě zaujala značka Yacco. 

A užívat si auta

 

2019-07-26 19.40.22.jpg

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Tak včera jsem jel asi poprvý s autem od tý doby co ho mám za pořádné tmy a teda musím konstatovat, že bych nechtěl jet někde v neznámem prostředí. 

Zásadní problém dle mého bude, že jsou světla špatně seřízená, respektive svítí strašně nízko a osvetlují tipuji tak 10 komunikace před vozidlem a to je tedy kurevsky nedostatečný a řekl bych, že i nebezpečný, hlavně tím jak to jsou ledky, tak je tam čára a dál nedopadá ani jeden lumen světelného toku. To není jak u halogenů kde je všude kolem navíc hromada odpadního světla.

Naštěstí to brzdí celkem obstojně, takže při krizové situaci se to dá ubrzdit ale je to tedy velice nepříjemné. 

Co mě ale točí do vrtule, je fakt, že je evidentní, že s tím byly problémy od začátku. Hromada aut s tím byla v servisu, kdo si s tím nezašel má jako smůlu ? 

Simply clever pojď mě je.at, na tohle by měla být ideálně svolávačka, v horším případě alespoň servisní akce. Z měsíce se to auto válelo 14 dní v servisu a moje úvaha, že se to dalo při tom udělat patří asi do země jednorožců. 

Horší je fakt, že musím hledat další autorizák, protože k těm dementům u Koutka už v životě, bohužel jsem si tohle řekl za posledních 10 let u několika autorizáků a za chvílu budu jezdit asi přes půl republiky ?

Nemá někdo z LBC kraje tip na kloudný autorizák ? (v black listu mám San Plus, Auto Astra a Auto Kokoutek)

 

 

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Ja resil reklamace v Havexu na Prumyslivy v MB a nikdy to nedotahli do konce. Tak jsem tam prestal jezdit i na servis, nehlede na to, ze dle smlouvy maji auto aspon vyluxovat a umyt, coz se nikdy nestalo. Dale vzdy doliti vody do ostrikovacu i presto, ze jsem den pred servisem mel plnou (schvalne jsem si to pohlidal). Muzu jim pak verit, ze skutecne vymenili vse? Nemuzu.. Ted 2 servisni zasahy u Auto Zitka v Sukoradech a zatim spokojenost. V utery jdu na dalsi. Kolega jezdi uz 6 let jenom k nim.

 

Jeste me napadlo, co Autotrend u Nisy?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...