Přejít na obsah

headerova ČernoČerná RS


Doporučené příspěvky

Kluci díky za návrhy, nakonec to vidím na Autotrend, navíc tam má kamarád švagra, takže tam budu mít trošku oporu, alespoň si můžu dát svůj olej a doufám, že se k tomu budou chovat alespoň tak jak mají. Zbývá mi nějakých 1700Km do olejového servisu tak se pak hned uvidí. Ikdyž zrovna olejový servis je otázka hodiny a moc se tam toho neukáže, nechám si k tomu seřídit ty světla zrovna, ať můžu jezdit i v noci. 

Dlouho se nic nedělo, tak jsem dneska asi ve 160 trefil nějakýho ptáka na přední nárazník přímo na mlhovku naštěstí jen všude krev a peří, akorát mi přijde, že se ta levá mřížka kolem mlhovky hejbe víc než ta pravá, ale to nemusí mít souvislost. Koukal jsem na to s baterkou a nic jsem tam nevykoumal, musel by podběh dolů, nebo auto na zvedák...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak dneska jsem s tím jel po cca týdnu (do práce teď jezdím na fichtlu). A světe div se, opět mě tam ruší nějaký pazvuky od střešního okna 😪.

Zítra to půjdu projet abych zjistil co to zase je... Nicméně je to jiný zvuk než to dělalo před tím. Že by ti neschopní zoufalci u Koutka něco špatně dotáhli ?

To je fakt sen..

Odkaz ke komentáři

Jedna momentka, z hlavu čistící projížďky. Docela bych se někdy podíval rád dovnitř, to musí bejt hrozně zajímavý, nedělá někdo údržbáře?[emoji3].

Mimochodem už jsem měl asi 200m od auta strach, že ve chvíli kdy tam tu vrtuli do toho telefonu narovnam, tak oktávka nebude poznat [emoji3]ea6a66a3a73ad60726b6a8e8dfc01109.jpg

Odkaz ke komentáři

To já jsem samozřejmě origo kola prolezl horem dolem, bohužel se mi žádný z nich nelíbí. Všechno to má široký paprsky nebo nějaký patvary. Bohužel v těch 17" je ten výběr strašně slabej. Jediný co mě ještě nenapadlo, kouknou po koncernovejch sourozencích. Kdyby se dělaly v 17" Turbine, nebo Turini, tak neváhám ani minutu...

Kdyby měl někdo typ na koncernový kola v nějakém podobném dizajnu, co jsem dával hore, nebo jak jsou turbine či turini tzn spíš více paprsků v 7,5x17 tak budu rád. 

Jinak koukám jen po stříbrných, jednobarevných, maximálně nějaký titan grey. Jiná na to černý auto podle mého nedává smysl a bílý kola na zimu, to nejsem blázen 😄

Odkaz ke komentáři

Bacha na 17tky na zimu kvůli sněhu! Máš benzín a velký 340mm brzdy a když dáš 17tky tak máš minimální odstup disku od brzdiče. Ne jednou se mi v zimě stalo že sníh uvnitř předního disku namrzl a bylo skoro nemožný s autem odjet. Od ty doby pouze 18tky a je klid. 

Ale jde o to kde jezdíš 👍

Odkaz ke komentáři

Vidíš, já jsem na OII RS s 312mm brzdama měl na zimu 16" a to jsem taky kolem kotouče neměl moc místa ale tahle situace se mi ani tady u nás v horách nestala.. Ale co mě na všech kolech na zimu točí do vrtule je když se do nich nasbira mezi paprsky sníh. To pak hopsáš jak klokan a ještě když to zmrzne tak je radost to sundat, doma wapku nevytahnes abys to sundal vodou, a jezdi si s tím někam..

Odkaz ke komentáři

Hola hej, další update. 

Aktuálně máme najeto 44900 TKm. 

Dneska na autě proběhl olejový servis plus nějaké drobnosti. Tentokrát už v Liberci v Autotrendu, musím pochválit přístup servisu. 

Co se tedy dělo:

Proběhla výměna oleje za mnou dodaný Yacco Premium VX1000 5w-40 v normě 502.00

Došlo k překódování servisního intervalu z proměnlivého ll na pevný s náběhem 15TKm/rok

Na mé vyžádání došlo k výměně vložky vzduchového filtru, doposud neměněný. Interval dle ŠA 90TKm jakože cože?

Dále došlo k seřízení světel, syndrom čelovky vymyzel, svítí to o poznání lépe, furt bych to ale snesl o maličko výš. Nicméně v tuto chvíli už to není životu nebezpečné. 

Na mojí stížnost pazvuků na podvozku, které se nikdy nikde v servisu neprojevily došlo k namazání lůžek na přední nápravě, prý byla totálně suchá. 

A k na mojí žádosti, ať kouknou letmo na střešní okno, které opět vydává pazvuky mi bylo řečeno, že bohužel při letmém kouknutí nebyl objeven žádný problém a bylo by nutné provést kompetní servis a demontáž. Tohle budu řešit v nejbližší době s MB. 

 

No aby toho nebylo málo, tak aktuálně řeším s majitelem komunikace událost, respektive DN při které došlo po vjetí do neoznačeného a nepředpokádaného výmolu k poškození pneumatiky. Pirellka má bouli jak hrom. To je zatím v jednání. BTW. Neví někdo jak to je, jestli můžu nárokovat 2ks pneu ? Přecijenom tyto mají kolem 5,5 mm vzorku a v tomto případě mi přijde nevhodné dát tam jednu novou, respektive nevím jestli to není dokonce zakázané mít pneu s nějakým rozdílem v hloubce dezénu v rámci jedné nápravy. 

Podtřženo sečteno, auto mám rád, dávám mu veškerou péči, akorát má holka nějakou smůlu.... Ale já se nevzádám 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud máš zaplacenou havarku tak máš nárok na obě věci. 

Před třemi Lety jsem vzal kanál z kteryho někdo ukradl dekl. 

Poškozená Pneu, disk,ohnuty rameno, tekoucí tlumič + ohnuta tehlice. 

Měnili se obě přední pneu Continental R18 a oba přední tlumiče originál,tehlice + rameno a geometrie (ta musela být před i po vyměně)

Přijela nehodovka všechno se sepsalo. Přijel likvidátor nafotil +jeho souhlas s výměnou obou pneu a tlumičů. Pojišťovna fakturu proplatila a vymahala škodu po správci komunikace. 

Proběhlo to bez jedinyho problému. 

Odkaz ke komentáři

Nějaké novinky:

Co se týče defektu, tak s boulí pořád jezdím. Jezdím jenom po místních komunikacích do práce, ne na dálnici. Podle pneuservisáka, to není bezprostředně ohrožujicí. Nicméně vrátil se z dovolené človek který to má na MÚ konkrétního města na starosti a oznámil mi, že celou záležitost nahlásil na pojišťovnu a v nejbližsí době mě budou kontaktovat co a jak. 

No a aféra střešní okno stále trvá, okno stále vrže. Poslední info je takové, že v pondělí přistavuju vozidlo do autorizovaného servisu, který vozidlo převeze do MB, kde se to bude řešit. Náhradní vozidlo zdarma. Je to sice nepříjemnost, z okna už jsem  paranoidní ale zatím se snaží, tak snad to tentokrát klapne. 

Posledně mi říkali, že když to nezabere, tak bude nutné v MB udělat kompletní výměnu..

Odkaz ke komentáři

Tak dnes RSo předáno do autorizáku, kvůli pazvukům ze střešního okna. Jediné co vím, tak, že pojede do MB a trošku mě vyděsili s tím, že náhrádní vůz mám bookovaný do 25. 10. 2019. Tak uvidíme, snad všechno dobře dopadne. 

 

Teď bych ale potřeboval poradit, bude to trošku složitější, tak děkuji všem, kdo se nad tím zamyslí a dá jakoukoliv radu, vím, že někteří z Vás dělají v třeba v pneuservisu, nebo tak.

Takže k věci, mám vybraný kola na zimu. Disky jsem rozhodl, a vzhledem k tomu, že v podobné relaci jsem nenašel žádné které by se mi líbily, tak bych strašně nerad měnil. Navíc to vypadá, že budu mít slušnou cenu cca kolem 30% dolů oproti eshopům, což je paráda. 

Takže chtěl bych tyto disky:

disky.png.36186786d2c3ca41804391ae29aa1b37.png

Zde je screen které pneumatiky jsou OK. podle výrobce disků:

683147069_rozmrypneu.PNG.641b10e59acbcd4472f38f6c806a9ace.PNG

No a konečně, zde je skutečný screen z techničáku, kde jsou povolený rozměry kol:

596435594_VTPkola3RS.png.5e1e0f922b8d006200ba15fedba157d4.png

Tak a o co mi vlastně jde? 

Potřebuju vybrat ideální rozměr disků a gum, které na auto obout a vzhledem k tomu, že není vyloučeno, že někdy v budoucnu pojedu do Rakouska na lyže, tak bych potřeboval aby byly použitelné řetězy. V návodu k obsluze vozidla je uvedeno, že řetězy by měly být pouze na discích šíře 6J. 

Jak z toho tedy ven ? Nechat zapsat další alternativní rozměr pneumatik ? Který ideálně na zimu bych chtěl co nejvyšší profil...

Nehledě na to, že na konfigurátoru řetězů konig jsem našel řetězy vhodné pro pneu 225/45 R17 bohužel se neuvádí šíře disku, ale pochybuju, že by se tato pneu dala obout na 6J disk.

634811533_etzy.PNG.8b985284ecd25e79ed33ef9ca2622484.PNG

Jak jsem zmínil výš, uvítám jakoukoliv radu, jak se dopracovat uspokojivého řešení, nevím jestli čarování respektive snižování ET má vliv na vhodost řetězů, vlastně ani nevím, kde je prostorová tíseň, jestli někde kolem tlumiče, misky pružiny, nebo blatník...

Díky, Petr

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ach jo, já mám fakt asi v prdeli karmu, nebo fakt už nevím. Už mě ty okolnosti poslední dobou všeobecně začínají vyvádět z míry. A to že jsem celkem vyrovnanej :(. 

Problémy stíhají přicházet rychleji, než je stíhám řešit :wallbash:

Střešní okno vyřešeno, vozidlo se vrátilo z Mladé Boleslavi s tím, že byl uvolněný šroubek, po jeho dotažení vše v pořádku. 

Zničenou pneumatiku o výmol stále řeším. 

No a dneska ?1422475367_2019-10-1312_05_10.jpg.9c51d03569a919ed444008ba6c272466.jpg

1323459018_2019-10-1312_05_24.jpg.04c1db333ab9e2c1aa2a266ff2b0306a.jpg

 

Bejt to žárovkou za 150Kč, tak mne to absolutně nerozhodí. Bohužel mám obavu, že v rámci full led světel je to na výměnu kompletního světlometu. 

Zkusil jsem odpojit sdružený kontakt od světla, opatrně ošetřit speciálním sprejem na konatky, vyfoukat stlačeným vzduchem, beze změny. 

Respektive kontrolka mi blika už včera, zastavil jsem, kouknul jsem na blinkr, blikal, vypnul zapnul zapalování a vše OK. Dneska jsem s tím najel 50km bez problému a teď když jsem přijel domů opět kontrolka a blinkr neblikal. 

Led denní svítí, tak nevím....

Při pohledu na cenu světla jako takového mi není úplně hej, takhle při neděli..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...