Přejít na obsah

headerova ČernoČerná RS


Doporučené příspěvky

Tak zase nějaké novinky,

blinkr stále občas, jednou za týden zazlobí, občas čistě kontrolka, občas i nebliká, byl jsem s tím v autorizáku, kde si zdokumentovali svítící kontrolku a závadu a jsem objednanej na diagnostiku závady někde příští týden. 

 

Ohledně defektu, přišlo vyrozumění od PČR, kde po přezkoumání celé záležitosti dospěli k názoru, že se případ odkládá, protože nebyl nalezen viník, zároveň je zde uvedeno, že za veškerou škodu která v této souvislosti vznikla, zodopvídá majitel komunikace. 

Byl jsem na geometrii, kde bylo zjištěno že je víceméně všechno v pohodě. Proběhla kontrola disku a výměna obou předních pneumatiky. Pneuservis si nevezme na triko situaci, kdy dá na  jednu stranu vozidla novou pneumatiku, a na druhé straně bude pneu s 50% vzorkem. Nehledě na to, že v návodu k obsluze je jasně uvedeno, že výrobce doporučuje měnit obě pneumatiky součastně. Pneuserivis za tímto rozhodnutí stojí a klidně si ho před pojišťovnou obhájí. Tudíž jsem poslal na město faktury a čekám co se bude dít. 

 

Ke střešnímu oknu už se nevyjadřuju, jsem z něj prostě paranoidní, nehledě na to, že byl povolený jeden šroub, který jsem dotáhl svépomocí. 

Aféru zimní kola považuji za uzavřenou, nakonec jsem se vydal cestou nejmenšího odporu a koupil zánovní sadu kol na disku 6jx17 s pneu 205/50 r17. (jediný rozměr kol a pneu, kde mohou být u RS použity řetězy). Gumy jsou Bridgestone Blizzak LM-32, takovej slušnej průměr. 

Bohužel asi neseženu středové krytky Škoda, protože audi má trošku větší průměr, uvidím, možná tam časem něco nabastlím. 

1650001082_110886359(1).jpg.64ed6842b436803ba12cb8aefb6d67e9.jpg110886359.jpg.bdfb1e24dc2ddad34acc38637dc2af06.jpg

No a vzhledem k tomu, že to byla pro kola celkem slušná štreka, tak jsem absolvoval s RSem první trošku dlouhej výlet, tady se ukázalo, že na delších trasách se s tím dá jezdit s rozumnou spotřebou, takže jsem svůj dlouhodobej průměr 10,5 sroloval trošku dolů. Tam jsem jel dálnici, spátky Svitavy, Hradec. Je super s tím na těch okreskách předjíždět, když má člověk v rezervě celkem obstojnej výkon. 

1861750502_2019-10-2618_33_56.jpg.47c467abc690ba5ee1d3727fe8e2625a.jpg

Závěrem pár aktuálních momentek. Black&White

1653997773_2019-10-3108_27_32.jpg.ea8f3597c86f67a00479465335419614.jpg435268751_2019-10-3108_27_54.jpg.2ae37912b79abe688c223a14c10b112f.jpg1353085177_2019-10-3108_27_46.jpg.93c7831d6c6fba84ac962da9878f6838.jpg

Odkaz ke komentáři

Takže, k mému překvapení vymáhání škody, z pojistky Města šlo víceméně hladce, ano trvalo to, ano byla to otrava a halda papírování a telefónů. Poslední dobou jsem byl už dotěrnej a volal tajemníkovi na Měú každý den. Každopádně, včera došel email s vyjádřením od pojišťovny, kde kromě spoluúčasti uhradili celou částku tudíž, obě dvě pneumatiky, práci pneuservisu, a geometrii. U toho byla zpráva od tajemníka, že ta tisícovka, kterou strhla pojišťovna jako spolúčast na šo bude uhrazena městským úřadem. 

Dnes obě platby dorazily na účet, takže doporučení pro všechny, vytrvejte a nenechte se zastrašit. Vím, není to kdo ví co, jde tu o nějakých 9000Kč ale kde to člověk v dnešní době najde 😉

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Ty vole to je fakt zlej sen!
Začínám bejt fakt nasranej, začal jsem řešit to světlo, respektive blinkr. Samozřejmě servis diagnostika nic, pak jsem tam jel s chybou v infotaimentu, že blinkr není funkční. Opět nestačilo, nakonec jsem tedy natočil video jak blinkr fyzicky nefunguje. Tím že je auto po záruce, tak minulý týden servis, žádost o kulanci která prošla s tím, ze škodovka zaplatí 80 procent. Celá ta sranda mě tedy bude stát asi 7000. Není to příjemný ale budiž.
Co mě ale teda kur** sere je fakt, že od minulého pondělí stojí rozdělané auto v servisu a čeká na to deb*lní světlo které nejsou schopni dodat. Minulý týden nic, tenhle týden nic. Když už psali tiket co je za problém tak jim náhradní díl přislíbili na 51. KT. Takže příští týden. Tak kam jsme to kur** dospěli, že čekáme na základní ND tři týdny. Ty vole to když si objednám světlo u Číňana a pošle to DHLkou tak je to za dva dny tady.

Děkuju pěkně..

Odkaz ke komentáři

Jj, tyhle uchycení se dělají schválně, protože co drží dealery automobilek při životě? Ano hlavně servis a čím banálnější nehoda, tím je třeba aby se zničilo co nejvíc věcí. Např. Světla v hodnotě 70000kč za pár, k tomu přidej nárazník v laku s úchyty za dalších 30000kč a to jsi jen ťukl do auta před sebou. Upřímně s těmi dodacími časy už jsi na tom jak u Korejců...

Tak snad už bude klid, to střešní okno je zlo u všech aut, nevím vůbec, proč to lidé nechávají na auta montovat, když klimatizace fungují perfektně, je to jen do budoucna další problém a jak je vidět, tak i v relativně novém autě...

Odkaz ke komentáři

Ono zase na druhou stranu, světla na OII předfacelift, když jsem jí přivezl domu a dával do světel ledky, diademky a podobný nesmysly, tak jsem si říkal, jak to perfektně vymysleli, že by se celej svět měl jezdit dívat na to, jak se mění žárovky na gauči. Bohužel moje radost trvala jen chvíli, než mi nějakej borec světla asi během půl minuty odnesl v batohu. 

Něco tyhle světla mají do sebe, a to mám přímé srovnání s AFS v OII LK face a Bixenama v OIII předface, obě máme v rodině. Samozřejmě byly prvotní problémy s nastavením, bohužel výrobce se servisem nemají jasno jestli to má dělat výrobce na lince, nebo prodejce při předprodejním servisu, tak to pro jistou je..ou oba. Ale ten světelnej tok a šíři záběru těch světel mají ty oktávky prostě slušnou. Hodně lidí to hejtuje, na konkurenčním fóru se to řeši dnes a denně, taky jsem tam něco přispíval, ale sakra je potřeba si uvědomit, že oktávka není závoďák, oktávka není prémie ani vyšší třída. Jet to prostě střední třída jak vyšitá byť né uplně levná. Podívejte se na konkurenci samozřejmě mimo koncern, zde je nastavena striktní politika. Nikdo z adekvátních konkurentů vám nijak extra lepší světla nenabídne. A ještě jedna poznámka ke světlům pod čarou, mám teď přímé srovnání s velkou Teslou za velký peníz a o tolik mi tam ty světla lepší nepřijdou :D.

Jak podotkl @stringo ano v tomhle případě je střešní okno zlo a určítě si za to můžu sám, tím, že jsem ho nechtěl, když jsem to auto hledal tak moc na výběr nebylo, tak jsem ho vzal jako nutné zlo, zase ho mám vykoupené webastem, DCC, elektrickou sedačkou a z výroby montovaným TZ a to se prostě nevyskytuje. 

Měl jsem střešní okno i v OII, moc jsem ho nepoužíval, spíš minimálně a když už ano, tak jako šíbr. Nedostávalo žádnou péči, jednou za rok jsem vyfoukal mechanizmus kompresorem, a prostříkl mazivem k tomu určeným a nebyl s ním za celou dobu osmi let co jsem jí měl žádnej problém... 

Dnes už vím, až budu kupovat příští auto tak stejně jako chci webasto a tažný, tak zrovna tak nebudu chtít skleněnou střechu :).

Nezbejvá než doufat, ať je co nejdřív zpátky, fakt se mi po tom autě stýská taky už tam stojí skoro 14 dní. Ať si říká kdo chce co chce, je s tím prostě příjemný a komfortní ježdění s obstojnou dynamikou. Ikdyž to úplně vidím, že po poježdění s Teslou mi to přijde jak líná mrcha, ale tomu počítači na baterky se ve zrychlení v přímce nedá se spalovacím motorem konkurovat :D. To je jak když kopne kůň 😄

Odkaz ke komentáři

Hejhou, tak funebrák je zpátky doma. Nakonec včera světlo po krásných 14ti dnech od objednání servisem dorazilo, takže montáž seřízení a včera bylo hotový, vzhledem k tomu, že jsem byl do večera v Praze, tak jsem ho vyzvedl až dneska. 

Takže celková cena za výměnu světla je 5300 kulance byla tuším 75% z faktury to není patrné. 

Přijde mi to jako nový auto, už jsem úplně zapomněl jak se s tím jezdí :biggrin:.

Akorát po ježdění v Tesle mi přijde že je to strašně líný při zrychlení v přímce:lol:.

 

@marekczek však já proti tomu nic nemám, ikdyž toho bylo od tý doby co jsem to koupil celkem hodně, ve finále kdyby udělali to deb*lní střešní okno na první dobrou tak jsem si ušetřil 5 dalších návštěv a neměl bych co vytknout. Jenom mi hlava nebere jak Škodovka nemůže bejt schopná dodat ND dřív než za čtrnáct dní.  A to si stojím za tím, že světlo je jeden z nejzákladnějších ND co vůbec je, a když pominu spotřebák, tak je určitě mezi pěti nejfrekventovanějšími díly. Tohle mi přijde jako absolutní zoufalství a to že prodejci nejsou jako svému partnerovi schopní říct jestli bude za týden nebo za měsíc mi taky přijde slušný. Takhle se chovat já ke svým obchodním partnerům, tak mě pošlou do pi..

Odkaz ke komentáři

Tak to je pecka, už mě asi tři měsíce nějak nesedí v ruce řadička, dneska jsem na ní pořádně kouknul a ona se z ní loupe kůže?

Ty vole, kde to jsme, 45TKm a kůže oloupaná ? Já ani původní majitel jsme prstýnky nenosili,  a navíc u DSG je mnohem míň namáhaná, než u klasiky...

Simply clever, jakože jsem ji měnil u OII manuál na 190Tkm chápu, opotřebení...

https://www.obautodily.cz/skoda-octavia-iii-radici-paka-dsg-s-manzetou-original-vrs-cervene-prositi-8946cz878/

Za 3600? Slušná kvalita, neví někdo jestli na to nemají nějaký TPI, respektive jestli to není známej problém ?

Pokud je šance, že mi to vymění, tak to budu řešit, pokud ne, tak to seru, odvezu to někam kde mi na to dají normální kůži a né takovouhle sračku..

Odkaz ke komentáři

Vyreklamuj to, jsou si toho vědomi až moc dobře. Vada napříč modely a “kůže” byla dodavatelem nahrazena. Buď ale vklidu, ta se loupe taky :-)). Já už se tomu jen směju, jelikož by člověk furt něco řešil.

Jinak volanty.net Doporučuji. Udělají jak volant, řadičku, tak i ručku atp.. A je to poctivá kůže a jako bonus ta vůně :-).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem si dneska zase pohrál, dal jsem do zpáteček ledkový žárovky, zatím jsem to potmě nezkoušel ale na první pohled mi přijde že to svítí celkem hodně. Chápu, že stejnou parádu by možná udělaly žárovky za 2 USD z číny, ale na OII jsem furt měnil žárovky a už mě to nebaví, proto jsem se vydal cestou značkovýh Philipsů. Tak uvidíme večer 😉

2020-01-04 10.51.11.jpg

2020-01-04 10.51.18.jpg

2020-01-04 12.50.22.jpg

Odkaz ke komentáři

Záleží co z Číny kupuješ, já měl na Octavii jak zpátečky, tak blinkry v LED a měl jsem je víc jak 4 roky a bezproblémové. Teď je mám už rok na i30 a pohoda. Jinak vypadá to pěkně a s těmito budeš také spokojený, viděl jsem je na živo svítit a svítí velice dobře.

Odkaz ke komentáři

Tak to je bez diskuze, vyskoušel jsem fakt kde co a většinou ty co byly všeobecně s nižší svítivostí vydržely dost, ale jakmile to mělo vyšší svítivost tak to šlo brzo do háje a o canbus ani nemluvím. 

Jinak v OII jsem měl třeba zpátečky, nebo osvětlení v kufru víc jak 5 let a drželo..

V číně budu teď hledat osvětlení nohou

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...