Přejít na obsah

Kouř od zadních bubnových brzd


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Já jsem vloni chtěl měnit pakny při výměně tekoucího prasátka. Pakny byly funglovky Meyle, které mi k autu dal předchozí majitel.

Servisák si s tím hrál celý den, ale vždy mu po zabrždění samostav držel brzdy zabržděné. Nakonec jsme vrátili původní pakny, které byť řádně sjeté, fungovaly.

Tento týden jsem při jízdě silněji šlápl na brzdu a z prasátka vyjel ven váleček (prima zábava při jízdě), protože původní obložení už bylo opravdu sjeté. Rozhodl jsem se tedy nasadit pakny, které dělaly loni problém.

Problém je v tom, že pakny jsou šm*jd a mají moc velkou (dlouhou) spodní dosedací část. To znamená, že začínají brzdit od spodu. Ale to je špatně. Nové pakny musí začínat brzdit od vrchu (od prasátka). Pokud dosedají na buben nejprve dole a silněji šlápnete na pedál, tak válečky silou roztáhnou pakny a ty tak začnou brzdit i nahoře - jenže to tak, že se pakny napruží (násilím je rovnáte). V tom napružení se však pohne samostav a už je tak udrží i když povolíte pedál a tak spodní část pakny neustále přibržďuje.

Řešení je tedy následující - spodní dosedací plochy na paknách jsem odbrousil flexou cca o 5 mm a tím začaly pakny brzdit od prasátek =  po povolení pedálu nezůstávají brzdy zablokované.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravím, rád bych sdělil, že mám velmi dobré zkušenosti s kompletními brzdovými štíty od firmy Borsehung (kus 1200 Kč.). Má je od poloviny roku 2018 a jsem velmi spokojen s funkcí brzd, což bylo potvrzeno i na STK. Když jsem demontoval bubny, abych je nastříkal hliníkem, tak nebylo vůbec nutné zvedat samostavy, protože bubny šli dobře sundat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...