Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

Jen tak na okraj, byl jsem dnes řešit tu výchozí polohu sedačky pro nastupování/vystupování. No a ono to začíná vypadat, že to je nově navržená poloha pány inženýry ze Sindelfingenu. Servisáci tam vypadaj fakt snaživí a docela na to koukali. Dělali kalibraci, ale je to tak deb*lně i po kalibraci. Pak jsme zkoušeli jiné fungl nové Ečko, co stojí na salonu a je to to samé. Takže budou dále prověřovat, jestli to MB takhle úmyslně změnil(dříve to tak nebylo) nebo jestli je nějaká chyba v software a sjíždějí auta s takto deb*lně nastavenou komfortní polohou. Sami jasně říkají, že se takhle nasedat/vysedat nedá. Takže za tím vidí dvě možnosti. Že někdo něco v MB upravil, aniž by reálně zkusil, jak se to reálně bude chovat, nebo nějaká chyba v software obecného rázu a sjíždějí takhle všechny Ečka.

Odkaz ke komentáři

Mě se prostě víc líbil ten Avantgarde. Já už nevím proč to bylo, ale něco tam bylo u AMG, co mi vadilo. Nebo něco, co jsem chtěl, nešlo objednat. Už fakt nevím, ale něco takového tam hrálo roli.

A jak píšeš, asi toho moc na cestách nebude, co by se mnou mohlo měřit síly. A to se mi líbí, že si jedu třeba piánko kilečko, motor se jen tak převaluje, že ani není slyšet, ale kdykoliv můžu probudit živel. A nejvíc mě baví, jak pak nějakej šulín ve starém pelechu, s kšiltovkou na hlavě to kolem tůruje a myslí si, jak je khůl. 

Odkaz ke komentáři

Jede to vážně moc pěkně, je to skrytá síla a přitom ta spotřeba je naprosto fantastická na takovou velikost auta. Nechápu, kdo by měl chtít diesly zaříznout, tady to pro mě v porovnání s nabízenými benzíny vyhrává na plné čáře nafta 😉

Jak píšeš, jízda pianko na pohodu, 100kmh s cca 1200otáčkami na 9tku vypadá OK a když je třeba, víš že je tam obrovská rezerva.

To maximum krouťáku tedy podle kokpitu nekončí ve 3000ot. ale drží to i nad 4000ot, jestli to není jen hra 1 a 0 tak je to hodně dobrý 😜

Jen k porovnání 😉

https://www.youtube.com/watch?v=mk_7hfSQFa8

https://www.youtube.com/watch?v=NJpKNofNdSo

Odkaz ke komentáři

Volali, že mám 3. SPZ hotovou, tak že mohu vyzvednout i s ORVII. Dneska jízda z Pardubic do FARENE v HK, pak návrat se zastávku v Globusu. V HK okruh a výpadovka na Třebechovice klasicky zamrdaný autama, výjezd od Globusu fronta jak 14 dní před výplatou. Cesta mezi Pce-HK a naopak tempomat 100km/h. V HK jedna akcelerace na kickdown, kdy jsem vzal na okruhu celou kolonu z předešlých semaforů. No a na foto je výsledek. Prostě jedním slovem: "PARÁDA". Plus u baráku jsem si hrál a parkoval přes mobil.

Screenshot_20190730-164530_Mercedes me.jpg

Odkaz ke komentáři

Já se dneska projel přes 500km, ve výsledku zbytečně a jsem nasranej, ale to je jiná story. Jel jsem Pardubice - Litomyšl-Olomouc-Ostrava a zpět. Cestou tam, samá zácpa v rekonstrukcích, pojebané náklaďáky, co jedou 60 nebo snad důchodci nebo co to je, co se vlečou 60-70 mimo obec. Cesta zpět už lepší, to jsem jel v noci a tam mi to dost kleslo. Jen pár krát jsem předjížděl, když mě někdo fakt sral a to vždy stylem "proletěla kolem raketa". Zpět jsem to bral přes Chrudim a tam jsem tomu zatopil 200+ do Pardubic. Zpátky jsem tankoval ve Vysokém Mýtě, abych měl i skutečnou dle tankování. Rozdíl je cca 0,1 l oproti palubáku. Takže spíše v rámci chyby tankování.

Vyjížděl jsem s plnou, do tankování jsem najel skoro 500km a v nádrži zbývalo ještě skoro na 1000km. Jedno foto je dojezd po natankování plné.

20190802_224125.jpg

20190802_223408.jpg

20190802_223353.jpg

20190802_223339.jpg

Odkaz ke komentáři

Jinak teda, hlavně při tom předjíždění to je "nebezpečné". Jak jsem zvyklej co nejrychleji předjet a že u Mondea bylo potřeba tomu pořádně naložit, tak zvyk je železná košile, ale tady aniž bych si to uvědomil, tak je tam tímhle stylem 200+ raz dva, aniž by to tak vypadalo. Trošku se obávám, aby mě při předjíždění neodlapili soudrizi v kamizolkách. Poprvé jsem to projel delší kus v noci a ty světla jsou prostě mrda. Jak nic nejede a je rovná cesta, tak odhadem nejméně na 0,5km vidím jak na osvětlené jeviště. Jak něco jede, ono si to kolem toho udělá černej obdélníček a zbytek kolem udělá den.

Odkaz ke komentáři

Mezonku, jak u tebe probíhá regenerace DPF? Já jsem už 2x zaznamenal po natankování, že mi vyletěla spotřeba na dvojnásobek, pod 10 litrů to nejde, lhostejno jak jedu. A trvá to strašně dlouho, tak okolo 20 min. Nevím co to je, ale řekl bych, že regenerace. Když se to stalo poprvé, tak jsem se vylekal, že se něco posralo.

Zkoušel jsem se optat na té Mercedes asistenční lince přes čudlík u zrcátka, ale absolutně nevěděli. Přepojili mě na servis24, borec opět neměl ponětí. Volám pak do FARENE, přepojili mě na vedoucího servisu a taky neměl tušení. Vůbec netušil nic o regeneraci. Jako dost nechápu, že lidi přímo od Mercedesu nemají ani šajnu. OK, beru, jsem možná netypický zákazník, který chce všechno vědět, do všeho šťourá, všechno ho zajímá. Typický zákazník Mercedesu to má asi opravdu u prdele, ale já ne. Prostě to chci vědět, chci svému autu rozumět, chci s ním cítit, tak jako Mongol se svým koněm.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...