Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

Tak jsem při snaze hledat měření oleje, nalezl jak elektronické měření oleje, tak AdBlue. Co je vtipné, že jsem po skoro čtvrt roce našel ještě jedno menu, o kterém jsem neměl ponětí. A tam je to zašitý. Takže AdBlue mi zbývá asi 70% nádrže a zbylý dojezd je odhadován na 4800km. Takže tohle asi dotankuji po návratu z Německa, před cestou do Itálie. Zvláštní je, že po skoro 11tkm zmizelo 30% ale na zbývajících 70% mi to píše dojezd 4800km. Zvláštní počty a nějak prapodivně to dává za pravdu Mezonkovi. Ale logika to nějak nebere. No a olej mě trochu vyděsil. Za studena mi to hlásilo dolejt 1 litr oleje, což mě ale kur** vyděsilo. Jak jsem to ohřál na provozní teplotu, olej byl na minimu a hlásilo, že olej je v pořádku. A teď otázka za milion, nalil Mercedes ve výrobě pouze na spodní hranici nebo si to po 11tkm vzalo nějakej olej?

Další zajímavá fičura v tomto pro mě doposud schovaném menu nabízí monitoring nejen tlaku v pneu, ale i teploty v pneu a uzpůsobování výchozí hodnoty tlaku. To je něco, co by asi Olaf jásal, že si může zkontrolovat, jestli má zahřáto před zábavou. Je tam toho víc, co se tam dá najít. 

Kdyby jsi Mezonku nevěděl, tak je to na levé straně volantu zmáčknout domeček a pak rolovat na přístrojovce nad volantem, až najdeš položku se znakem Mercedesu a pod tím nápis Servis.

Odkaz ke komentáři
Před hodinou, Petr81 napsal:

Hlavně po 11tkm máš u takovyhohleho auta mít už druhý olej a nic bys nemusel dolivat

Jo, ony ty LL oleje jsou většinou po 15 tis, km kaput, respektive hodně ztrací vlastnosti. Jak u Pola TSI, tak u Tiguan TDI, jsem musel dolívat, protože už mají přes 15 tis. na olej. (u Pola, to trochu natahuji abych to spojil se servisem v 60 tis. km, Tiguan je klasika LL interval, bo je to operák).

Odkaz ke komentáři

Tak s tim olejem a dolejvanim to je u Mercedesu tak, ze se fakt asi musi dolejt celej litr, presne jak hlasi palubak. Tech 400ml co jsem dolil, tak po 200km jsem byl zase v oranzovem a auto mi v menu ukazovalo dolit litr. Jsem mel stazeny pulky, protoze jsem byl na ceste do Bonnu a sebou jen tech zbylych 600ml. Ty jsem dolil a nakonec to vypada, ze tak je to OK. Ale bobky jsem mel jako prase. Jsen dolil ten zbytek, hned to ukazovala na 75% mezi ryskama, protahnul jsem to asi 100km mezi 200-260 tacho a pak koukam a bylo to na 25% mezi ryskama. Tal jsem si rikal, ze asi v pici a neco spatne. No a nakonec pak uz neubylo nic a ve finale to ukazovalo bud 50% nebo 25% mezi ryskama. Takze proste to vychazi, ze mezi servisama budu ten litr dolejvat. Ale to elektronicke meteni oleje me tedy pekne vydesilo. Zlata manualni merka. 

Jinak Deutsche autobahn s timhle autem parada. Tech 260 tacho tam je fakt hned, pak to proste zvadne a pohybuje se to 255-260, jak to omezovac pousti a nepousti. Ma to tendenci na tech 260, tam to sestreli ten omezovac na 255 a hotovo. Mergl ma v celem rozsahu na tacho GPS + 5kmh. Nebyt omezovace, tak by to slo zvesela dal docela svizne, ale omezovac to nepusti. Ale ono stejne neni ani na tom autobahnu moc prostor, furt se tam nekdo sere do leveho. Dneska mi to tam pustil jeden Fabiatik sebevrah docela tesne a brzdil jsem tak, ze se Ecko docela dost vlnilo jak had. Asi nemel pud sebezachovy, nebo proste jen necumel. 

Jsem moc rad, ze jsem vzal to Ecko a ne Bramboru. 

Jsem dorazil pred hodinkou na recepci a uz mam vypitej minibar. Ty dva puvka zasycely. Jdu se porozhlidnout po hotelu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska při přezouvání v MB řešil ten olej a jak to teda s tím je. No a jsem prej první, kdo něco dolejval. Prej si toho nemám všímat, co ta měrka ukazuje, že to je jen orientační a že mám dolejvat až mě auto vyzve samo. Když je potřeba dolít, tak prej zahlásí, že při příštím taknování mám dolít olej. Stále to prý není akutní stav, když takhle auto samo vyzve k dolití při příštím tankování. Takže kdybych se asi jako klasický MB uživatel o to nestaral, tak by žádný problém nebyl. Když to je těžký, mi to nedá. Já mám rád o všem přehled a nic nenechávat dozrát do horšího problému. 

Odkaz ke komentáři

Vzduch jsem nebral a myslím, že jsem udělal dobře. Jízdní vlastnosti to zřejmě vylepšuje jen s ohledem na menší drncání a to mi příjde málo na příplatek x desítek tisíc při koupi a následně pak ještě potenciálně drahé opravy/výměny. A myslím si, že u starších bude vzduchový podvozek spíše nežádoucí, tak nakonec to je podle mě i nevýhoda při prodeji. Ono i bez něj je to velmi komfortní. All-terrain je specifická verze, něco jako All road u Audi nebo Scout u Škodovky. Já mám klasický 4matic a ve výbavě Avantgarde je dokonce o něco snížený. O to jsem sice úplně nestál, ale prostě to tak je a víc jsem chtěl tu výbavu, než abych trval na větší světlé výšce. Takže to snížení je sice nechtěné, ale nezblázním se z toho. 

Zatím jsem nenarazil na nic, co by mě nějak štvalo nebo mi vadilo. Naopak se spíše stává, že sem tam objevím něco skvělého, o čem jsem ani nevěděl, že to tam je. A ta funkčnost všeho je ohromující. Jakmile tam nějaká funkce je, tak to prostě funguje a funguje to skvěle. V jiných autech třeba nějaká funkce je, ale funguje tak, že to je lepší nepoužívat. To se ti u Mercedesu nestane.

Teď jsem třeba cestou do Švédska využil na severu Německa "využití zbytkového tepla" v kombinaci s nezávislým topením. O obojím sice vím, ale tam byla příležitost to vyzkoušet. Jak jsem začal mít problémy s usínáním, tak jsem zastavil, sedadlo dal do lůžkové úpravy a pustil využití zbytkového tepla, což prodlouží o nějakou dobu krásné teploučko v kabině a na později jsem zase naprogramoval na telefonu spuštění nezávislého topení. V této kombinaci naprostá paráda. Plus v tom Mercedesu se neuvěřitelně pohodlně spí na sedačce. To jsem u jiného auta nezažil. Už jen sprcha tam chybí :biggrin: Když jsem se někde těsně před čtvrtou ráno začal budit zimou, tak bylo super, že jsem nemusel nic dělat a ono se ve čtyři ráno spustilo to nezávislé topení. Trefil jsem to časově docela dobře. Paráda, když se vzbudíš a je ti kosa, nemusíš dělat nic a víš, že za chviličku bude zase teplo. Pro příště taky budu vědět, že je třeba to trošku zkrátit ten interval mezi zbytkovým teplem a nezávislým topením. Možná příště nějakou deku sebou.

Jezdí to krásně s tím motorem, o tom žádná, tak fakt spokojenost.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak konečně jsem se dostal i na pořádnou očistu. Říjen jsme dost cestovali, najeto 8tkm, podívali jsme se do Rakouska, Itálie, Německa, Dánska a Švédska. Německo opakovaně. Tak na příští týden bude zase fešák, ať neděláme v Německu a Maďarsku ostudu. To bude zase masakr. Úterý a středa Německo a ve středu odpoledne přesun do Maďarska. Nejdříve ale vyklopit klienty v Olomouci a ve čtvrtek ráno v 9 mi v Budapešti začíná meeting. To bude hustý, vypadá to, že vůbec nebudu spát. Dříve jak v 16 hod. se z Německa odjíždět nebude a ráno v 9 Budapešť. Odhadem čistá jízda bez zastávek 13-14 hodin.

20191115_210825.jpg

20191115_210812.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...