Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

Ani nevím jak, ale nějak se to takhle blbě sešlo, meeting odložit nemůžu a hledat novej termín pro školení zákazníka u výrobce na jejich zařízení jsem taky nechtěl, protože mám nějaký termín dodání ve smlouvě a ten se blíží. Školení bude na jejich zařízení, pak se to rozebere, zabalí a přepraví do ČR. A kdybych zkoušel hledat další termín, kdy by Alex mohl, tak bych se prokousal do penále a na 3 roky bych se ocitnul v registru. No nemám na výběr. A to je pak ještě ve čtvrtek večer společná večeře, tak to budu slušně v prdeli.

Odkaz ke komentáři

Aktuálně najeto 21tkm a AdBlue zbývá dle informace z palubáku na 1700km. Takže fakticky to vypadá tak, že by to mělo vydržet na celý servisní interval, který je 25tkm. Protože těch 1700km je tak možná 3x podceněný. A už zase vidím v ukazateli oleje, že mi někdy hlásílí, abych dolil litr oleje a někdy je to na minimu a někdy na čtvrtině. Ale obecně řečeno prostě olej o něco ubyl. Nevím nakolik v tom hraje roli, že se auto zase dost projelo na Vmax. Opět řádově nějaké menší stovky km v rychlostech dle tacho 200-260km/h. Vypadá to tak, že když to takhle ženu, tak si to olej vezme, což je ale asi normální. Ale stejně, tohle je trochu sklamání, po těch možná 20 letech, co jsem byl zvyklej nedolívat ani prd. Takhle to vypadá, že tak 1-2 liry za těch 25tkm budu dolejvat.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že nemusíš bejt sklamanej z té spotřeby oleje. Ber to prostě jako holý fakt, to auto si prostě nejakej olej vezme. Chápu, že u starších aut, byla braná spotřeba oleje jako závada, šlendrián při výrobě, nebo nedoknalost konstrukce. Ale taky se podívej kam se to posunulo, neříkám, že je to dobře, taky se mi to nelíbí, ale dnešní motory jsou konstuovaný od jadernejch fyziků s přesností mechanika od rolexu aby těm všem potřebám, zákonům, posranejm fleet manažerům, leasingovejem společnostím, emisím a všem možnejm ko*otinám vyhověli. 

Rostou litrové výkony, rostou potřeby na termomanagment, rostou tlaky v motoru, komprese atd. Výkony kterejch dřív dosahovaly vidlicový osmiválce má dnes pochcaná jednašestka. 

Seš technicky vzdělanej, tak musíš vědět, že fyziku nevojebeš i kdyby ses na hlavu postavil..

Neřeš hovadiny, jezdi, užívej si komfortu, kterej ti ten škuner poskytuje..

Odkaz ke komentáři

V servisu mě technik přesvědčoval, že na to nemusím koukat, že když bude motor potřebovat, tak mi to napíše jako zprávu, abych při příští návštěvě čerpací stanice doplnil olej. Prej jsem první, kdo si u nich do tohodle auta kupoval olej a dolejval.  Prej když to bude opravdu potřeba, tak se auto ozve. Možná to fakt moc řeším, ale už jsem takový. Nejsem typický uživatel této kategorie aut, který by měl všechno v kosočtverci. Mě zajímá, jak co funguje a zkoumám. Nestačí mi, že se o něco nemám starat, já to prostě chci vědět a mít přehled. A je smutný, že většina lidí, co se kolem prodeje a servisu Mercedesu pohybují, nemají nejmenší tušení o spoustě věcí, které by podle mě měli vědět. Místo toho na mě při dotazu čumí jak péro z gauče a netuší na co se ptám.

Odkaz ke komentáři

Taky mi to příjde dost. Otázka je, nakolik to je dáno těmi vysokými rychlostmi, protože jsem toho nalítal dost ve vysokých rychlostech. Jinak spotřeba hezká, přesně 6,35 dle tankování. Počítá to aplikace. Na to, kolik jsem s tím nalítal opravdu rychle, tak moc hezký. Nejlepší je noční jízda německým autobánem. To není takovej provoz a dá se letět.

Odkaz ke komentáři

Já už jsem se bavil s kámošem, že bych si přes něj vzal pár litrů oleje, on má dobrý kontakt v Icomu, což je široko daleko největší prodejce MB a olej od něj má za 170,- litr originál Mercedes. V Rene za to chtějí skoro 700,-. Nic jiného nezbývá, než se s tím smířit. Já ten olej vyfotím, co tam vlastně mám. Jinak na foto ten, co ho bere z Icomu, přesvědčoval mě, že to je ten co bych měl do toho svého lít já. Já teda dostal v Rene trochu jiný vzhledově. Musím kouknout na specifikace.

PART_1574443466364.jpg

Ale jak teď koukám, tak já mám myslím 0W. Každopádně servisy na tom oleji rejžují kurevsky, když on to má za kamarádskou cenu 170,- a standardně to prodávají cca 700. A to i za těch 170 na tom něco mají, i když je to cena pro kamaráda. A že toho oleje se protočí kvanta.

Odkaz ke komentáři

Já to mezitím upravoval a psal, že mám myslím 0W. Musím to vyfotit, co mám v kufru. Tohle je, co mi posílal kámoš, co má vazby na ten Icom. Ten Icom je nějak mimo síť MB, ale fakticky do ČR dodává víc aut, než celý MB ČR. A on se zná s Kratochvílem. Proto má ten olej za děkuju. On to bere na firmu ve větším a dává to firemních aut, i když to nejsou MB. Za tuhle cenu to ten Icom prodává do servisů. Velkoobchodní cena.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...