Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

před 54 minutami, krysarr napsal:

Umim mit 60km/h za 5l, nebo taky za 10l. Vzdyt je to tak relativni. Tohle spotrebovy pomerovani pindiku mne nikdy moc nerajcovalo 🙂 S benzinovou octou umim podle palubaku od 6,5 do 12l.

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/28-Mercedes-Benz/262-E-Klasse.html?fueltype=1&fuelsort=1&constyear_s=2019&gearing=2&exactmodel=400d&powerunit=2

Není mi jasné, jak s tím někdo jezdí za 9 v průměru. Napadá mě jediné, krátké trasy po městě nebo někde v kolonách a zbytečné brzdění a razantní rozjezdy, nebo fakt nevím. Nebo s tím lítá po dálnici 200+ furt. A nebo to má ve SPORT+ režimu permanentně. Já jezdím v režimu EKO. I tak to stačí na příjemnou jízdu a stále má síly na rozdávání. 

Odkaz ke komentáři

Do toho Davosu jsem jel s naším servisákem. Pořád to chtěl protáhnout rychleji, ale jak jsem zatopil pod kotlem cestou zpět někde mezi Regensburgem a Rozvadovem, tak jsem viděl jak se kroutí a za chvíli začal škemrat, abych trochu ubral 🤣 

před 2 minutami, header009 napsal:

Mercedes a režim eco:lol:

Ono to fakt jede krásně i v EKO režimu, tak na co tam dávat zbytečně třeba SPORT.

Odkaz ke komentáři

Eko jsem vždy akorát zkusil a nikdy pak už nedal.

V autě s DSG vždy dávám sport, protože jinak to kurevský podtáčí motor (ve sportu už ho to jen podtáčí) i na normál. V eco pak ještě navíc pořdá zbytečně vyřazuje na N.

 

U 6 válce to tak asi, minimálně pocitově, nevadí, ale R4 TDI i TSI je peklo a motoru se to nelíbí.

 

Odkaz ke komentáři

Myslím to tak, jak píše Lancelot, přijde mi že jsou ty otáčky prostě nízký a motor podtočený. Samozřejme, že u šestiválce který už z podstaty je hodně hladký a kultivovaný to není znát tak, jako u čtyřválce. Ale říkám, je to pocitová záležitost a všeobecně moje averze na slova typu eko, nano a podobné nicnepřinášející nesmysly.

Odkaz ke komentáři

Tohle zelené D u Mercedesu je inteligentní. Bere v potaz asi dost faktorů. Nespouští se vždy. Když je aktivní a někoho dojíždím, tak automaticky dojde k ukončení a brzdění motorem. A asi to i spolupracuje s polohou, protože se vypíná i když se blíží kruháč třeba. Pod 60km/h se nikdy neaktivuje a při poklesu pod 60km/h se automaticky vypíná. Když se nespustí ten režim sám, tak lze lehkým krátkým přišlápnutím plynu aktivovat, z čehož asi pochopí, že nechceš zpomalovat, ale využívat energii pohybu a terénu. Je to fakt šikovná věc a vliv na spotřebu je podle mě velký. Jinak manuální řazení používám výhradně jen na brzdění motorem, že místo šlapání na brzdu podřazuji manuálně a jak už nepotřebuji, tak delším stiskem pravého pádla to vrátím do D režimu. Tohle je dobré pro dobíjení baterky, protože ty jsou kvůli start-stop jiné a jen tak se nedobíjí. Při brzdění motorem se dobíjí vždy. Takže tohle, myslím, dokáže významně ovlivnit životnost baterie.

Odkaz ke komentáři

Tvl, z tohohle poměřování pindiku ve spotřebě jsem myslel, že jsme vyrostli... To bylo naposled v OI.... Já se nedostanu s průměrem pod 10l premiovyho benzínu, ale zase mě to baví 😁.

 

A dneska jsem měl po cestě na úřad do kanclu spotřebu 34l/100 😂😂😂😂

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

a není to lepší, než to na sucho mordovat nějakou handrou ? 

Ty vole to natáčíš por.no, nebo máš nějakou kameru na hi-8 kazety ? 

Vždyť je to do půl čelního skla 😂

Upraveno uživatelem header009
to je pecka tahle cenzura, nám je tady deset nebo co ? :D
Odkaz ke komentáři

Hele, ale já jsem to dělal tím NoRinse. Nejdříve wapkou sundám největší bordel a pak NoRinse. Minule jsem dával Hydro Octavia 2, tak dva týdny zpět, tak teď jen doladit NoRinsem. A má to lesk jak sviňa. Švára nechápal. Ten byl ve vedlejším boxu. Přemejšlím, že zítra vezmu Kugu na očistu a postřik Hydro Octavia 2. Ta byla na kúře naposledy asi listopad nebo prosinec. Tak nejdříve obnovit keramiku a až pak na to polymer.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...