Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

Odře kolo? Tak to je srandovní. My s tím jezdíme bahnem, přes šutry, kořeny a nevím co ještě, občas s tím každej spadne. Že to někdo poškrábe v kolárně, tak to je tak poslední, co mě trápí. Kolárna je pro pár lidí. My máme těch koláren více a je to rozhozený tak nějak rovnoměrně mezi byty. Ale bát se u kola o nějaký škrábaneček, to jsem se pobavil. Já bych řekl, že u kola se každej bojí krádeže, ne škrábance.

Odkaz ke komentáři

A proto Jarda psal, že kolo dává do baráku, protože do garáže pod kamerou se bojí, i když má garáž na vlastní zahradě. Tak to se asi oděrky nebojí. Já se teda bojím jen odcizení. Kdybych se ale furt všeho bál, tam nemůžu nic. Ale tak snad všechno klapne, nikdo mě nestihne přeplatit a už nebudete mít důvod k těmto kecům, protože všechno bude za plotem a pod střechou. Když všechno půjde hladce, teoreticky Vánoce by i mohly dopadnout jinde. 

Odkaz ke komentáři

Ja to mam vzhledem ke stylu jezdeni omlaceny dost, oderky navic nemusim, ale v baraku to mam kvuli zlodejum. Kdyz nas tenkrat (3 roky zpatky) vybrali, jedna z verzi byla, ze sli po kole. Jenze jsem byl na chalupe a mel jsem ho s sebou. A nejvic mi ho omlatil nas mladej, kdyz se cpal pod schody pro moje starsi kolo a soucasny mu slitlo. Blby je, ze v ty kolarne clovek nevi, kdo tam bude co vymyslet. K tomu mam v pojisteni domacnosti i to kolo, a i kdyz se to vztahuje i na garaz, myslim, ze by se pojistovna cukala vzhledem ke stavu garaze.

Tomasi stehovani? Videl jsem i prispevek na FB k bytu

Odkaz ke komentáři
před 12 hodinami, RadimCep napsal:

Ty seš fakt vůl... 

:biggrin: pobavilo

to že jde Tomáš vždycky proti proudu není na škodu, některý myšlenkový pochody třeba nemůžeme pochopit, protože prostě žije jinej život, jiný priority, jiný možnosti, jiný starosti třeba.......... je v naší zemičce minorita a přijde mi že nechápe pohled majority a my nechápem pohled jeho........ ale jako je fakt, že některý věci je hodně těžký s tebou řešit a jsou úsměvné :pivo:

jestli řešíš vlastní barák, tak z mýho pohledu - postavit si dům bylo nejlepší rozhodnutí v životě. do paneláku bych se nikdy nechtěl vrátit, nebudu psát nevrátím, stát se může cokoliv, ale nechci se tam vrátit a vím že bych tam byl neštastnej

je to tajný co chceš koupit?

Odkaz ke komentáři
před 42 minutami, krysarr napsal:

Ja to mam vzhledem ke stylu jezdeni omlaceny dost, oderky navic nemusim, ale v baraku to mam kvuli zlodejum. Kdyz nas tenkrat (3 roky zpatky) vybrali, jedna z verzi byla, ze sli po kole. Jenze jsem byl na chalupe a mel jsem ho s sebou. A nejvic mi ho omlatil nas mladej, kdyz se cpal pod schody pro moje starsi kolo a soucasny mu slitlo. Blby je, ze v ty kolarne clovek nevi, kdo tam bude co vymyslet. K tomu mam v pojisteni domacnosti i to kolo, a i kdyz se to vztahuje i na garaz, myslim, ze by se pojistovna cukala vzhledem ke stavu garaze.

Tomasi stehovani? Videl jsem i prispevek na FB k bytu

Aha, ty to tam vlastně vidíš :biggrin: No tak něco je v chodu, před chvílí jsem odsouhlasil znění rezervačky. Dohodli jsme se na ceně a beru to včetně komplet vybavení, jak to stojí a leží, že si paní s klukama jen odveze osobní věci a hotovo. Jenže on se tam prej někdo zejtra sere ještě na prohlídku. Tak se trošku bojím, ale na druhou stranu nechci uzavřít rezervačku bez soupisu movitých věcí, abych později nekoukal jak z jara při předávání nemovitosti. Bavíme se totiž řádově o stovkách tisíc v movitých věcech. Je to všechno v podstatě nové a nám se to líbilo, jak to bylo a stejně většina věcí dělaná na zakázku na míru, tak nevím, jak by to paní do menšího domečku použila. Menší komplikací je, že ti nezletilci jsou spolumajitelé, protože jim táta zahynul a oni jsou jako dědici ze zákona. No a i když už mají soudem schválené kolizní opatrovníky, tak stejně smlouvu musí schválit soud a to je standardně tak 1-3 měsíce + nabytí právní moci rozsudku. Manželka tohle dělá, tak vím přesně. A díky Covidu to může být déle než normálně, což se teď děje, protože soud skoro nesoudí. Ta moje je u soudu jako doma v těchto věcech. Tak abych nebyl rád za jaro. Plus nevím, jak potom, když se kvůli tomu nedodrží KS.

před 41 minutami, RadimCep napsal:

Krádež samozřejmě taky, provozní oděrky neřeším, ale mám všechny kola polepený folií, aby následky byly co nejmenší. Kdyby mi někdo v kolárce mrdnul do kola, tak budu nasranej. Proto ho tam nemám. 

U kola řešit oděrky mi příjde úsměvné. A abych kvůli tomu spal s kolem, to fakt ne.

Ku*va, tak se to stejně provalilo. No tak asi to už teda nebudu držet pod pokličkou. https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/bezdekov-bezdekov-/2941615964#img=24&fullscreen=false 

V sobotu jsme se byli podívat, v úterý jsme se dohodli na konečné ceně včetně věcí movitých, ve středu jsem připomínkoval rezervační smlouvu, dneska jsem ji dostal opravenou s akceptací všech připomínek mimo toho, že rezervační částka půjde na konto realitního makléře. Připustila, že to nikdy nedělala, notář že nadšený není, ale že by to nakonec udělal. Nakonec se spokojím s předložením pojištění, potvrzení, že je plátce DPH, licence,... Na notášovi jsme se krásně schodli, protože pracuje s tím, kterého jsem chtěl i já, co nám dělal na jaře při koupi bytu. Jako furt jde o kupu peněz, tak jsem u těchto věcí kur*a nervózní a nevěřím ani vlastní matce :smile:

Odkaz ke komentáři

Petře, ono mi toho zase moc nezbývá. Ale už jsem tam řešil teď jeden byt a vše OK a ti co jsem ho od nich kupoval, tak mají malou realitku a ti tam ročně protočí několik nemovitostí a jsou moc spokojeni. Ta realiťačka, co tohle prodává, tak je používá taky a taky pěje chválu. Tak vím, že nekecá. Jako věřím mu víc než realiťačce. Ale taky mám na ni dobré reference a působí na mě dobře. A to si umíš představit, že co řekne, to scanuji RTG. 

Já doufám, že mi do toho někdo nehodí vidle, že by přeplatil, než dáme dohromady rezervačku. Nejraději bych ji podepsal zítra, ale bez soupisu movitých věcí zase nejsem blázen, abych riskoval úlet v řádu stovek tisíc. Tady u tohoto si hned každej našel svůj pokoj, takže od minulé soboty je jasno, já už jsem vymyslel, kde si udělám malou zeleninovou zahrádku a kámošovi jsem už řekl, že příští rok bude muset vyšvihnout zděnou/kamennou udírnu. Prostě jsem se vnitřeně nastavil, že to bude a teď už bych byl fakt nasranej, kdyby se něco posralo. Na druhou stranu už z principu nejsem ochoten se o jakoukoliv nemovitost přetahovat cenou.

Odkaz ke komentáři

Pozemek asi prodám, jak někdo dá dobrou cenu, jinak si ho raději nechám, ten půjde jen nahoru. No a byt ještě nevím, jestli prodám nebo pronajmu. Nechce se mi ho pouštět, protože jsme si ho udělali, je ve výborné lokalitě a kdo ví, jestli se na stará kolena nebudu chtít vrátit. Nebo taky za rok se mi to může rozležet, že se mi chce zpátky. To se klidně může stát. Kdybych byt chtěl prodat, tak za 4,5 ho prodám obratem, když bych si počkal, tak nejspíše  více, nejsou a v podstatě všechny byty se prodají velmi rychle. Na pronájem jsou ty velké byty na ho*no, protože tam se blbě dosahuje správný poměr cena nemovitosti versus nájemné. Na tohle jsou super ty malé byty. Nejlepší by bylo, pronajmout to někomu, koho znám, kdo nebude dělat brikule. Kdybych ho prodal a za ty prachy koupil další dva malé byty, tak bych na tom byl lépe, než pronájmem jednoho velkého. Prozatím s pronájmem toho malého bytu velká spokojenost. Rumun platí o týden dříve a ještě píše, že jestli prachy dorazily.

Ale! Barák se nám všem líbí, mně s malejma výhradama, hospodu mám 50m, autobus za plotem, tak asi by mi nic nemělo chybět. Vedle má barák armádní doktor co jezdí na mise, z druhé strany je náměstí, přes cestu obecní úřad. 

Ze stavění se mi dělalo mdlo a z někoho vymámit nabídku je peklo. Dneska se nedočkáš. A co mi tak kdo říká, tak většina lidí už po zkušenostech stavět nechce znovu. To se raději budu věnovat s čistou hlavou tomu, co umím.

před 15 minutami, marekczek napsal:

barak za 9 mega a radiátory jak ve fabrice... kurna to tady v čr neumí objednat hladký radiátory aby to nějak vypadalo....

Ona tam je taková kombinace podlahové + radiátory, všechno vodou. V obýváku u těch velkejch oken je nějaký konve-cosik, prostě radiátor v podlaze a nad ním mřížka. Plus krb s rozvodem do všech pokojů.

Odkaz ke komentáři

K pozemku je ještě od obce smlouva na nějakých 12*39m pozemek zdarma k užívání, celé je to zaplocené a jediné co obec chce, udržovat to, tedy sekat trávu. Jinak je ten pozemek pro kohokoliv k ničemu, nedá se na něj ani vjet, nic. Tak jsem si říkal, že bych se domluvil, že by sundala obec ty stromy na něm a že bych to dokoupil a postavil tam velkou garáž s barem, ať se dá něco podnikat i v zimě.

Odkaz ke komentáři

Souhlas s Jardou. Vubec to nema jednotny styl a trosku vykricene, aniz bych koukal na cokoliv jineho.

No a my ted byli v Bezdekove koukat jeste na dalsi detaily, majitelka tam dnes teda nebyla ale ti co tam dnes byli na prohlidku, tak prej chce majitelka pockat, jestli nedaji vic. Ja na takove trhovecke praktiky reaguji tak, ze to principialne odmitam. Tak doufam, ze do toho nebudou chtit jit a preplatit. Ted uz by me to sralo, ale princip je princip.

Jsem udelal nejake foto.

20201114_120729.jpg

20201114_130543.jpg

20201114_130529.jpg

20201114_130603.jpg

20201114_130622.jpg

Odkaz ke komentáři
před 3 hodinami, krysarr napsal:

Tohle je příšerný celkove 🙂

jojo pravda... celkem pěkný Tomáši, jenom ta bouda budka 😄 proč to prodávaj, kvůli zisku a postaví jinej barák?

není lepší postavit barák? kamarád postavil ted u Dašic a vyšlo ho to daleko levněji a má tonový podle sebe...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Co je bouda, budka? I jsem dneska koukal, když jsem to obcházel zvenku, že tam je slušná zásoba dřeva, pěknejch pár kubíků. Ze zahrady to tak není vidět. Je to tam v tom rohu k náměstíčku po hřištěm. 

Postavit jsem taky zvažoval, poptal jsem stavbu na ten můj projekt z roku 2014 a dodnes nemám ani nabídku. A zeptej se Jirky, jak moc by se jemu dneska chtělo začínat stavět, Je to pakárna a já tomu navíc nerozumím a vezme to spoustu času, který by mi chyběl na práci.

Odkaz ke komentáři

Ono to začíná už nabídkou, sliby, sliby, sliby... A komplet realizace, do toho se taky moc nehrnou. To tak lede Ekonomky, nebo Rýmařov a podobné. Rýmařov asi nebude špatné, ale dřevostavba. Ekonomky, to jsou banditi. Nejsou to vyloženě podvodníci, ale v podstatě je to založené na důkladném podojení klienta. Je třeba velmi dobře číst, co s nimi člověk podepisuje, protože jedou přesně na hraně a co je psáno, to je dáno. Dojem ale vytváření, bůhví co nedostaneš, ale realita se pak velmi často nekryje s očekáváním, které bylo vzbuzeno. Pouze tvrdý byznis. Natáhnou klienta, natáhnou řemeslníky, co to jde, totéž dodavatele materiálu. Reálně polovina sumy je marže. A kvalita může a nemusí být, obecně platí, aby naplnili smlouvu a co bude pak, to nikoho nezajímá. Pokud si umíš postavit sám, tak pohoda. Ale jinak si tak akorát krátíš život nervama.

Odkaz ke komentáři

Yesss! Tak ti druzí nabídli o 30K víc a makléřka mi volala, že raději dá přednost nám, protože ti druzí požadují za byt, který musí prodat, aby mohli koupit, nepřiměřenou částku a nemají jisté financování. Tak si myslí, že by jim to asi ani nedopadlo. Tak zítra se jde na podpis rezervačky. Už jsme vyjasnili i movité věci, kdy paní zanechá vše jak je (viz. na fotkách), kromě osobních věcí, pračky, sušičky, jedné manželské postele a jedné synovy matrace a televize. Za mě OK, protože jsme stejně řešili co s naší, na zakázku kovanou postelí. Telky máme, pračku si stejně chci vzít naši Miele, takže spokojenost. Uff, bylo to o prsa.

Odkaz ke komentáři

Díky kluci. Jak už jsem se naladil, že už vím, kde si udělám malé políčko zeleniny, kde se usadím s noťasem, že jsem volal kamarádovi, že příští rok bude stavět udírnu, ... tak už jsem byl nasranej, když se do toho pan Roudný začal srát a při tom dost možná přecenil své možnosti. Já jsem i dneska cinknul kámošovi, ať makléřce zavolá, že má zájem a taky aby se i pokusil ji nakonec, podle toho co řekne, rozhodit s cenou. No a výsledek takový, že ta makléřka je fakt seriózní a nic si nevymýšlela a všechno co mu řekla, tak sedělo. A to nemohla absolutně tušit, že za tím stojí já. Kamarád je zkušený a ostřílený v nemovitostech a pronájmech, furt něco kupuje, prodává, pronajímá, tak jsem věděl, že lepší člověk na křížovou kontrolu není. S paní asi budu spolupracovat, jestli něco budu v budoucnu kolem prodeje/koupě nemovitostí řešit. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...