Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

Před hodinou, jirka3 napsal:

Dobrá zpráva. Takže na jaře si dám kávičku už v Bezděkově👍

Doufám. Zítra v 18 podepisujeme rezervačku, ale jak v tom jsou namotaní kolizní opatrovníci, protože ti dva kluci majitelky mají po 25%, co zdědili po tátovi, tak smlouvu musí schválit soud. Naštěstí už mají alespoň ustanovené opatrovníky, což je taky extra soud. No a dneska než nařídí jednání, tak jak říká manželka, běžně 1-3 měsíce. Přesně tyhle věci dělá, tak ví. Leda by po známosti to soudce nařídil nějak protekčně, ale případy rozděluje systém, tak se ani neví, který soudce to dostane. No a do toho paní zase kupuje menší domek, tak to tady asi bude propojené, tak kdo ví, jestli těch jednání nebude více. Ale třeba bude překvápko a Vánoce budou v novém. 

Ten náš soused vedle(jedinej), tak to je kapitán MuDr. a co jsem koukal, tak 2. kontingent PRT Lógar mise ISAF Afghánistán. Tady něco psal:

Afghánští vojáci si pochvalují výcvik s českými zdravotníky. „Velmi oceňuji pomoc českých zdravotníků při výcviku vojáků mého kandaku. Významně to zvyšuje naše schopnosti,“ říká velitel kandaku plukovník Sanam Gul.

Český PRT v loňském roce předal zdravotní službě kandaku mikroskop. Dále jim pomáháme se zásobováním léky a obvazovým materiálem. Každý voják také dostal od Čechů škrtidlo.

„Jestli náš výcvik pomůže zachránit život alespoň jednoho afghánského vojáka, bude to pro nás nejlepším oceněním naší práce,“ dodává lékař kapitán Martin Koubský.

Odkaz ke komentáři

Koukám do katastru a to tam bude nějaké vysokoškolské hnízdo. Vedle major Mudr., naproti přes cestu jsou manželé, oba Ing. Ta co to od ní kupujeme je taky Ing., zástupkyně ředitele v Kladrubech, proto taky ty podkovy na pergole, protože paní se profesionálně věnuje koním. No a my jsme taky oba vysokoškoláci. Zastupitelstvo obce 4 ze 7 taky vysokoškoláci. Statisticky vysoká koncentrace.

Odkaz ke komentáři

Dneska po podpisu rezervačky jsme se dost zakecali s prodávající a jejími rodiči, kteří vystupují každý jako jeden z kolizních opatrovníků. No a ono z nich vypadlo, že ještě v létě nebylo o prodeji uvažováno, že jeden ze synů nechtěl, že se mu tam líbí a jinam nechce. Tím se taky vysvětlily ty nemalé investice, které paní udělala, například ta komplet výmalba celého domu, vyměněná střešní okna, římské rolety, pergola na zakázku včetně na míru nábytku do ní, atd. No a pak najednou mladej připustil, že teda jako jó, když viděl, jak je maminka vyřízená a péče o barák jí dává zabrat. Nám furt vrtalo hlavou, proč někdo leje prachy do něčeho, co chce prodat. No a ono to bylo tak, že paní nainvestovala a mladej se pak rozmyslel, že tak teda jó, že souhlasí s menším domečkem s malou zahrádkou. A tak se stěhují do menší řadovky s pidi zahrádkou. Jak už opadnul stres po podpisu rezervačky, tak se rozpovídali. Její táta, kterej u stavby byl a barák zná do detailu, tak hned začal povídat, co kde a jak a že mi to všechno ukáže, co kudy vede, co kde je jak. Už jsme domluveni, jak přijedou podepsat kupní smlouvu, tak se sejdeme u nich a probereme to. Starší pán s 80 kou na krku, ale čipernej a plně při smyslech a zjevně by rád, aby jeho dílo, kde vložil kus sebe, mělo budoucnost. On totiž mladejm s tím významně pomáhal a jezdili jim to tam stavět jeho kamarádi od Jilemnice z hor. Taky jsme rozluštili, proč ten barák vypadá tak hezky a je i vkusně udělaný interiér. No ono z paní vylezlo, že to dělal nějaký dizajnér. Projekt na barák dělal architekt dle jejich přání/návrhů, interiér dizajnér. A jen na okraj, v jedné zdi je zazděný trezor, nevím, jestli jsem zmiňoval. Sice malý, ale na ty diamanty je velkej až až :biggrin: A kdyby mi to neřekli, tak bych ani nevěděl, že je to trezor. Doktůrek major vedle, ten prej žije v nějakém volném svazku s nějakou paní/slečnou a prej jsou to super lidi, ale bývají tam málo, že žijí spíše u té slečny někde na horách. Tak asi budu něco dělat na zahradě, jen když tam bude, aby mě měl kdo ošetřit, až si ublížím :elk: Až mi bude třeba viset ruka na zbytku kůže a tak. Ale né, zase tak levej nejsem, jen si dělám prdel. 

Odkaz ke komentáři

No vida, tak se zadarilo, pekna prace! 🙂 A mladej ma koukam pekny slovo, ale ono pote, co se jim tam stalo, se asi tezko pani sprajcovalo, kdyz to meli jako rodina a meli k tomu vztah i s tatou. Akorat takovych investic, se pani asi nezaplatilo. Kazdopadne ziskat co nejvic informaci od predchozich majitelu muze byt k nezaplaceni. V nasem pripade u starsiho domu se mi to sakra hodilo. Bohuzel predchozi majitele byli trosku umelci, nekteri uplny, nekteri jen trochu, takze nektery veci neresili. Takze jsem nasel pri davani baraku do poradku pokladu mraky, ale zadny zlaty 🙂 Snad jeste ta garaz 😄 Trezor ale v zadny zdi nebyl...

Odkaz ke komentáři

Trezor zazděný ve zdi, to asi moc lidí v baráku nemá :smile: Na těch lidech to bylo vidět a cítit, že by to nejraději neprodávali, že si to fakt dělali pro sebe, táta majitelky to má jako dílo, na které je pyšný, ale paní se dvěma klukama okolo 10 let na krku, bez manžela či partnera, barák 220m2, k tomu pozemek cca 1840m2 na údržbu, paní to měla trošku přes hlavu. A jen kvůli toho jednoho klučiny se rozhodla, že to holt nějak přetrpí a smrad jak nakonec viděl, že máma dostává zabrat, tak nakonec že "tak teda jó". 

No a teď to budu mít na krku já. Doufám, že si nebudu rvát vlasy časem.

Odkaz ke komentáři

Proc myslis? Ja myslim, ze to je v dnesni dobe celkem bezny 🙂 Taky jsem nemel.... 🙂

Musi to pro ne byt tezky 😞 U nas to bylo stejny, pani prodavala, ac tu zila od revoluce, ale manzel umrel a ona mela nalez na plicich, tak to prodali a sla bydlet k dceri, kteri sem jezdili jako na chalupu. Na jare prodali, na Vanoce jeste zajely s dcerou kouknout a valily oci, co se tu za pul roku udelalo, a dalsi rok na Velikonoce nas zvali na pohreb 😞 A stale jsme sem tam v kontaktu s tou dcerou.

No beres si celkem sousto, tak at se z toho nezblaznis, panelak a nebo tohle... Btw jak to financujes, po koupi toho bytu, musels do hypo?

Odkaz ke komentáři

Jo, něco si beru, zase jako nešukám Rockefelerovu dceru :smile:. Teď jsem poslední 3 roky celkem pouštěl žilou a do větších věcí jsem utopil bratru něco kolem 5.  Takže beru za 1,89% na 8 let fixace od KB a žádné poplatky. A když říkám žádné, tak fakt žádné. Tedy RPSN = 1,89% . UCB by sice bylo za 1,79%, ale jen 3 letý fix. U KB jsem dlouhodobě, mám tam účet a docela mi vycházejí vstříc. Jen teda na ty podmínky u KB dosáheš jen když máš příjem minimálně 80K čistého, jinak se na tohle u KB nedostaneš. 

Byt si nechám, chci najít nějakého rozumného nájemníka. Pozemek prodám, ale jen za fakt dobrou cenu, pod 3,5M nejdu ani ho*no, na to seru a raději si ho nechám, ten půjde jen nahoru a neztratí se. Poslední 2 pozemky, které se v té vesnici prodávaly, stejná velikost +/- jednotky metrů, tak se oba prodaly shodně za 2,6M a jinak tam na prodej není nic. Někdy srpen-září, tak mě uháněla paní, že mají k Třebosicím nějaký vztah a že by ho chtěla, ale že max 4M, protože jinak by jim nevyšla hypo. Já mám na něm cenovku 4,5M a tou dobou jsem si nebyl jistej, jestli stavět nebo koupit něco, tak jsem řekl, že jedině za 4,5M, jinak se není o čem bavit. Zájem měl i soused pro někoho známého, ale ten nabízel takovou cenu, že to je k smíchu. Obecně v okolí 2-5km se tam ty pozemky ale prodávají ne moc daleko od toho co chci. Chci něco přes 4200,-/m2 a jsou tam v nabídce i o něco dražší a dost jich je kolem 4000,-/m2. Přímo Pardubice jsou už na 8000,-/m2 a hlavně nejsou, jen velmi vyjímečně se někde najde nějaký mini pozemek v Pardubicích. Známí kupovali jako poslední za 6000,- na Dubině a budoucí sousedi měli smůlu a původní majitel jim raději zaplatil pokutu za odstoupení od smlouvy a prodal za 8000,-/m2, protože mu vyšlo furt do plusu asi 700 tis. i po zaplacení pokuty. Pozemky jsou drahé jako prase a jak na to koukám, kdo nemá pořádně naditou šrajtofli, tak musí jedině jít do prdelákova, kde lišky dávají dobrou noc. 

BTW, trezor jsem ještě u nikoho doma neviděl.

Odkaz ke komentáři

No tak já ho nikdy nepotřeboval a teď ho budu mít. Fakt není velkej, ale asi nějaký menší pistaljet se tam vejde. Usuzuji podle tloušťky zdi, která je navíc asi v tom místě kvůli trezoru betonová, ale uvidím, až mi ho paní ukáže a otevře a předá klíč. Z venku je takový nenápadný mechanismus, kdy se určitým chmatem otevře prostor pro klíč. Co je dál nevím. Jestli jen na klíč, nebo je tam kódování? Netuším. Kdyby mi to neřekli, tak prostě nevím, že tam vůbec je. Jsem se ptal k čemu je tady to? No a odpověď byla, že to je ten trezor. Navíc je to na takovém místě, kde by to asi nikdo nehledal. Dost neobvyklé místo na trezor.

Odkaz ke komentáři

Pepa to okomentoval, že bylo na čase, že jsem pořídil bydlení více odpovídající mým příjmům. Že prej nechápe, že jsem to neudělal dávno. Jenže já to takhle nevnímám. Každé má svoje + a -. A já zrovna moc na fyzickou práci nejsem. Příjdu taky o výhodu, že stačí vystrčit rohy z baráku a všechno mám pod nosem. To tam nebude. Naštěstí alespoň hospodu budu mít prakticky jen přez cestu, tak to je taková záchrana. Takže budu moc na točené kdykoliv odskočit a za 20 vteřin jsem tam. Jenže zase tam nebudou ti, se kterými chodím na to pivo teď. No uvidíme, jak se s tím popasuji.

před 4 minutami, marekczek napsal:

jak bych neměl kabelovku nebo alespon nějakej 70-100 Mbit, tak bych na vesnici ani nešel za 8 míčů 😉

Jak mají telku nevím, ale vypadá to na satelit, kterej je na střeše. Internet je po baráku rozvedenej přes router. Jsou tam dva, jeden je na půdě od Edery, kterou ukončili a druhej je na schodišti od T-Mobile na který jedou teď. Ale s T-Mobile moc spokojeni nejsou, že to nedávno změnili, protože se jim vnutili cenou, ale spíše toho litují, protože Edera chodila lépe. Mám z toho trochu osypky, protože jak oni budou rušit smlouvu a já budu muset nově zajistit, tak mám strach z toho zprovoznění, že si s tím nebudu vědět rady.

Odkaz ke komentáři

pevná linka v tom baráku není

Pro moji sdresu ten Cetin píše až 50 Mb/s. Možná to mám poletený, jak tomu ho*no rozumím ale aktuálně bych řekl, že jsme řádově výše, ty čísla začínají tuším písmenkem G, takže tak o dva řády jinde. Ale třeba to mám jen pomotaný.

tak jsem to okouknul u poskytovalele na netu a teď máme nějakých 120 Mbps.

vůbec netuší, jestli ty jednotky jsou to samé nebo něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Před hodinou, TomasB napsal:

No to mě děsí. Už mi pomalu dochází, že třeba s TV to nemusí být tak růžové jako ve městě, to samé net,... Do toho tu naštípa nebo pořezat dřevu, tu posekat, tam ostříhat, tady zlikvidovat trávu mezi kostkama na chodníku, včas zazimovat bazén, ... 

No vždyť píšu... Normální starosti jako my 😆. Ale ten KLID A POHODA.... K nezaplacení. Uvidíš sám, od jara do podzimu vezmeš kafe a válec jedním krokem přímo na terasu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...