Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

Hech, otevírání kufru funguje špičkově, ale dneska jsem si všimnul, že mám na jednom kole středovou krytku z jiného auta! Jinde než v Mercedesu se toho nikdo ani nedotknul. Do toho je odrbaná. Nechápu, ale doteď jsem si toho nevšimnul. Až dneska jsem tak postával s cigárem u auta a koukám, že je ta krytka nějaká horší. Jako by vybledlá a po okrajích dodrbaná. Říkám si, kur**, co to je? A pak koukám, že je modrá a ostatní černé! Tak jsem hned za tepla napsal přejímacímu technikovi. Teď jak o tom vím, tak mi to vadí a jsem z toho nervní. Co to do prdele je, že mi tam hodí krytku z evidentně jiného auta? Kola mám bez jediného škrábanečku a krytka orvaná jak samice a vybledlá. 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Dnes jsem se stavil v MB, protože mi začaly piskat brzdy. Tedy to byla moje diagnóza a ta se potvrdila. Na 70tkm jsou destičky těsně před hlášením senzorů. Prej tak do 1000km se objeví hláška. Pístky jsou už moc vysunuté a Ečko to tak preh má, že ke konci začnou pískat. Je to dost nepříjemné. Ničemu zo nevadí. Ale je to trpas, když ti Mercedes za nemalej peníz při ustálené rychlosti píská s frekvencí dle rychlosti. Takže na lednovém servisu dojde na výměnu. Prej u Eček se běžně destičky mění už na 40tkm, zakže jsem na ně najel vlastně hodně. 

No a u té příležitosti jsem dostal malou mercedesí bombonieru a těžítko. Je mercedesovsky precizně zpracované a co vypadá jako kov, je nerezové. 

20211217_163916.jpg

Upraveno uživatelem TomasB
Odkaz ke komentáři

Jó, taky jsem čuměl. Já na tom mám 70tkm. Ale co to začalo dělat, to je peklo. Jakmile jedu ustálenou rychlostí tak to s nějakou frekvencí píská a je to dost slyšet. Frekvence se mění s rychlostí. Nedělá to, když přišlápnu plyn nebo dám nohu z plynu. Prostě pístek je už moc venku a nezajířdí zcela a destičky škrtají o kotouče. Jen lehoulince a to dělá ten posranej zvuk. U Ečka prej typická věc, když se blíží sjetí k detektoru. Dával tomu tak 1000km a prej se mi rozsvítí kontrolka. 

Podle mě, jak je pístek už moc vysunutej, tak je tam asi nepatrnej vakl, o pár tisícin nebo setin mm se nezasune a zvuk je na světě. Jak deceleruji nebo akceleruji, tak to s destičkou trošku pošoupne a je ticho.

A takovou stylovou bombošku.

20211217_195011.jpg

20211217_194939.jpg

Upraveno uživatelem TomasB
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Jo, vsak je patek. Ti tihle jsem necekal. A jako je tam vakl tak 2cm. Prej klika, ze se to neurvalo, jinak to tady prej odsere motor. Ze to rozmlati kde co kolem. Na techto km to prej jeste nevideli. Nejmensi najezd co menili, tak na 150tkm.

Kardan bude v pondeli a priruba by mela byt v utery. Predpoklad je, ze ve stredu odjedu. Ale jsem z toho docela hotovy. To jsem necekal. Ale nastesti se to pidchytilo pred rozpadem a je to v zaruce.

Odkaz ke komentáři

72tkm. Do lesa na drevo jezdila Kuga. Jedine, co jsem posledni dve jizdy pozoroval, tak pri odjezdu z domu jak jsem couval, tak asi po metru takovou ranu. No a uz je jasny proc. Prej na techto km vidi poprve.

Tak jsem nafasoval CLA Shooting, nejakej dvoulitr benzin. Od pohledu holota. Doufam ze ve stredu to opravdu bude hotovo. Jinak kdybych to nemel v zaruce tak cca 50K. Nastesti mam tu rozsirenou zaruku 4 roky bez omezeni km.

Odkaz ke komentáři
před 9 minutami, jirka3 napsal:

Dneska je opravdu jedno, co koupis. Dulezity asi je, koupit si auto s rozsirenou zarukou

a aby tě to nezabilo 😉 když ti to protrhne řízení.... nebo se kardan zapíchne do země 😄 .. Tomáš může být rád, že to dopadlo jenom takhle...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...