Přejít na obsah

Mercedes E400d 4matic kombi 2019


Doporučené příspěvky

  • o měsíc později...

Pamatujete, jak jsem psal o tom nefunkčním In Car Office? Kterej jsem měl zaplacenej a ke konci zaplaceného období přestalo fungovat? Stále ještě v době, kterou jsem měl zaplacenu. Tak Mercedes má zákazníky v kosočtverci. A asi po 2 měsících a různých urgencích mi napsali, že nadále u mého auta nelze. Takže si koupíš auto s nějakou funkcí a výrobce se jednou rozhodne, že tohle prostě zruší a hotovo. Tak jsem jim mimo jiné odpověděl s dotazem, od kdy přestane fungovat třeba volant .Fakt jednání Mercedesu je skandálně arogantní.

Vážený pane Bxxxxx,

 

Děkujeme, že jste kontaktoval společnost Mercedes-Benz za účelem vyřešení problému s In-Car-Office

 

Je nám líto, ale služba již nebude dostupná pro Vaše vozidlo z technických důvodů, proto se ji bohužel nedaří spustit.

 

V případě dalších dotazů k této žádosti nás prosím neváhejte kontaktovat s odkazem na 01755263.

 

S přátelským pozdravem,

 

Vojtech Horky

 Zákaznický servis Česká republika

Tel. 00800 9 777 7777

Mercedes-Benz Česká republika s.r.o.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Tak vypadá, že ty auta prolejzají důkladně. Prej mi sákne diferenciál a jedno rameno trochu vůle a doporučili výměnu a diferák přetěsnit. Ukazoval fotky a je to takové to zaolejované a "zasypané prachem". Vypadá, že to fakt zkoumají pečlivě a začínám chápat, proč jim to trvá mnohem déle než ve Farene. Na druhou stranu, když mi dělal kalkulaci při vracení auta, tak přetěsnění diferáku (8-9hod) materiál pár stovek, tak kost/rameno(1h) za 10k a práce 40k. Jestli jsem ho správně pochopil, tak 10h práce. Takže pokud jsem správně rozumněl, tak mají 4k/hod. To je dvojnásobek Farene. Ale třeba jsem to jen blbě pochopil. Takže sakum prdum za tyhle dvě věci asi 55k a k tomu příští servis by měl být asi za 15k a ještě výměna oleje v převodovce. To netuším kolik. Zapomněl jsem se zeptat. A tady musím říct, že má Mercedes vychcaně udělanej ten předplacenej servis. Protože normálně předepisu výměnu na 120tkm, ale když má předplacenej servis, tak při více než 125tkm, což je zároveň hranice pro předplacený servis. Takový trošku ojeb. Prej až bude potřebovat, že mi to zahlásí výměnu oleje v převodovce. Takže příští rok počítám, že to bude servis za 100k jako prd. Je to sice hroznej voser, servisovat to v Praze, ale budu tam jezdit. Teď když mám srovnání, tak v tom HK to jsou takoví výměnkáři, co asi auto moc nekontrolují. Otázka je, jestli to přetěsnění diferáku má praktický význam, když jen tohle vyjde na více než 30k. Přišlo mi, že prach to utěsnil a už to nesákne. 

Odkaz ke komentáři

Výměna oleje v převodovce na GLK 25k

Ten diferak me trochu překvapuje, výdrž na ho*no

Rameno jsem teď taky jedno měnil, respektive obě vlevo, za 10k + práce, ne v autorizaku

Upraveno uživatelem krysarr
doplneni, ze rameno nebyl autorizak
Odkaz ke komentáři
před 1 hodinou, krysarr napsal:

Výměna oleje v převodovce na GLK 25k

Ten diferak me trochu překvapuje, výdrž na ho*no

Rameno jsem teď taky jedno měnil, respektive obě vlevo, za 10k + práce, ne v autorizaku

Jardo, kde jsi ten olej měnil? To je strašný ranec. To mě na RS nestálo ani náhodou a to se měnil i olej v diferákách.

Odkaz ke komentáři

Jj, taky jsem utekl a menil tady u nas v mensim servisu 🙂 3x proplach a sakum prdum 14k. Ale AutoTechnologi chteli +-25k podle poctu proplachu. Takze by to nakonec asi bylo jeste vic. A to pri 30% sleve na praci, pac moje auto spada uz mezi starsi kusy (ted nevim, kolik let to pocitaji).

Odkaz ke komentáři

Jj, to mi prislo moc 🙂 A tady to udelal typek opravdu dukladne. Domluvili jsme se, ze budou proplachovat dokud to nebude uplne cisty, i kdyby to melo stat vic, vzhledem k tomu, ze posledni zaznam o vymene oleje v automatu byl u MB pri 49.500km a pak uz nic a auto melo v te chvili pres 170.000km. Jestli to jeste predchozi majitel udelal nebo ne, to vi asi jen on

Odkaz ke komentáři

Ale vzpomnel jsem si, proc mam lehkou vuli na tom pravem rameni. Pred casem jsem tu na foru psal, jak jsem vzal tu obrovskou diru, jak jsem predjizdel kamion a stihnul to pribrzdit tusim na nejakych 150. To byla tehda pravym kolem mrda jak hovado, ze jsem pak stavel hned na benzince, co se stalo. Protoze jsem si myslel, jestli to neco neodsralo a cekal jsem i orvanou plecharinu. Nastesti nic, ale tohle je zrejme vysledek. A je otazka, jestli to nepomohlo i tomu prusaku na diferaku. To me napadlo az dneska cestou na Moravu.

Odkaz ke komentáři

Tady není moc vidět odkud to teče a upřímně ani nevím jestli to je zadní diferenciál, nebo předek? Něco mi říká, že to je zadek a že to teče od gufera kardanu. Pak by to mělo jistou souvislost s těmi vibracemi, co jsi měl.

Určitě nemá vymetení díry vliv na sáknutí diferenciálu - to jedině, pokud by se jím "bouchlo" o zem a byla tam třeba prasklina. I to rameno je sporný. Může to vliv mít, ale spíš při takové ráně dojde k deformaci ramene nebo těhlice.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...