Přejít na obsah

Predni brzdy z 256mm na 280mm


Pajaaa6608

Doporučené příspěvky

Hlavne je u 280mm zname, ze se rady krouti, protoze se ti sice uvetsi prumer kotouce, ale tloustka porad zustava 22mm, kdezto 288mm ma tloustku 25mm!! A nejsem si jistej, jestli 288 a 312mm nemaji i vetsi brzdove desticky, tudiz je i vetsi brzdna plocha dal od stredu, proto jsou ucinejsi nez 280mm 😉

Samozrejme ale i tech 280mm budou poznat od 256mm...

Odkaz ke komentáři

Konny to jasně vysvětlil. Nejde o těch 8mm, ale jde o to, že je širší kotouč ( odolnost vůči kroucení a lepší chlazení ) a zárověň i větší destička, tzn větší brzdná plocha=větší brzdový účinek.

Jak říkám, když už změnu brzd, tak jedině na 288mm ( ideálně ATE nebo Zimmermann ) a k silnějším motorizacím i 312mm.

Odkaz ke komentáři

Na rozjezdu to asi s 288mm trosku citit bude, ale podle me je jedno jestli bude zrychleni o 1s horsi nez normalne... To samy plati o vetsich kolech, kdo chce mit pekny velky kola, tak s trosku horsi dynamikou proste musi pocitat, to samy bude platit u velkych brzd...

Ja mam treba zadni brzdy predelany z bubnu na kotouce a je to hodne poznat pri brzdeni, hlavne kdyz mam pripojeny ctvrt tunovy prives s tunovym nakladem, tam je proste citit ze ty 256mm brzdy jsou slaby, ale nadtesti dost pomahaji ty zadni kotouce 😉👍👍

Odkaz ke komentáři

Tak pri tých 18.9 s z 0 na 100 to už nehrá rolu 😄 , auto nemám na závodenie.

Mám totiž tehlice a strmene na 288mm, tak rozmýšľam či kúpiť doštičky a kotúče alebo to nechať tak.

Tieto malé brzdy pri nízkych rýchlostiach stačia, z 50km/h to bežne dostanem do šmyku, ale na diaľnici je cítiť, že to nestačí.

Zadné brzdy plánujem tiež prerobiť z bubnov na kotúče, to ešte musím naštudovať aký rozmer či nie rovno 256mm. Nejako sa mi tie tenké kotúče nepáčia. Myslel som, že použijem strmene z predných, ale 256 vzadu majú menší piestik, tak asi keď tak kúpim celú nápravu (myslím že RS malo 256mm).

Potom sa ešte bojím, že keď nemám ABS aby to nerobilo neplechu...

Odkaz ke komentáři

Diky vsem za nazory a info. Predelani na vetsi brzdy mam v planu v blizke dobe a nyni se priklanim se k nazoru ze 280mm bude dobra volba pro moje auto a moje pouzivani auta. Nyni jezdim asi 40tkm za rok prevazne dalnice. Sem tam potrebuji razantneji brzdit. Ne ze by nynejsi brzdy nestacily ale nekdy mam pocit ze se trochu silnejsi brzdy urcite muzou hodit. Predelani ze 256mm na 280mm bude mnohem levnejsi nez na 288mm a narust hmotnosti bude minimalni. Z toho ze se brzdy budou kroutit strah nemam. S 256mm brzdama jsem nikdy takovy problem nemel.

Odkaz ke komentáři

280mm budou urcite lepsi nez 256mm, jen musis mit napravu v poradku a moc je neprehrivej, jinak se ti zkrouti. Ja s 256mm taky nemam problem s kroucenim, ale nesmis zapomenout, ze 280mm jsou vetsi na prumeru pri stejne tloustce, proto jsou nachylnejsi na krouceni, ale ne kazdy ma s temito brzdy problemy, to se bude hlavne tykat tezkych TDi...

Odkaz ke komentáři

Mam leta letouci predelano, predek na 280mm a kdyz je naprava v poradku, nezkrouti se. Silace mam ale powerflex, ty zvejky z vyroby sly pryc po par letech. Bubny sly zezadu do haje hned po zaruce. Predni jsem predelaval az pote. 312mm na 1,6 je blbost. Tlustsi 288mm je otazka, ale z vlastni zkusenosti muzu rict, ze 280mm staci. Cokoliv bude znat proti tem brzdam z anglicaka, co na to davali z vyroby.

Odkaz ke komentáři

I na normální ježdění stačí 256. Samozdřejmě,že každý větší jsou znát na brzdném účinky a to hodně. 288 jsou velmi dobrý kompromis,zvlášť,když člověk má doma díly. Na 1.6 bych dal hlavně dozadu kotouče,hodně to ulehčí.  Dobré brzdy vepředu,to se to staví na předek,chce to i zadek.

Jinak dle finančních možností,čím větší,tím dražší kotouče,desky.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...