Přejít na obsah

Demontáž čepu řízení


Majkl_

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

dávám do kupy podvozek. 

Kromě silentbloků ramen a homokineťáku (rameno i poloosa jsou již venku) chci vyměnit čep řízení, který má již rozervanou manžetu.

Problém je, že jej nemohu povolit. Matku, která drží kloub na oku těhlice jsem sundal bez problému (i čep jsem srazil ven).

Problém je povolit kontramatku a tím pádem i samotný čep vyšroubovat.

DĚLÁM ZATÍM LEVOU STRANU (MÁM ÚZKOU GARÁŽ :-D)

Mluvil jsem se známým, který mě upozornil, že na jedné straně (teď neví které) je opačný závit. Tzn. když si kleknu čelem k těhlici, kontramatku "povoluji" doprava (pokud dám klíč shora) a čep doleva ? Nebo je to opačně ? Ať to nervu a zbytečně nedotahuji.

Každopádně tak či onak to nejde ven. Bylo mi doporučeno to pořádně okartáčovat, prostříkat WDčkem, a na jednu stranu plochy matky kladivo a do druhé strany udeřit. 

Děkuji za tipy

Odkaz ke komentáři

Není problém čep nahodit zpátky a zašroubovat, ta matice šla pěkně a díra na imbus vypadá, že je OK.

Je fakt, že když mám ten čep pouze volně v tom oku, tak je to horší.

Jak je to s tím závitem ? Chci si být 100% jistý, abych to místo povolování nedotahoval 🙂

S tou maticí fakt nemůžu ani hnout 🙂 Takže dneska pojedu rovnou i pro horkovzdušnou pistoli.

EDIT: Jaké parametry by měly být minimální, aby mi horkovzdušná pistole pomohla k povolování matic ? Jakou teplotu a proud vzduchu za minutu ?

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Zrovna včera jsem oba čepy měnil a na obou stranách je klasický pravý závit. Na povolení matky na táhle už nemusíš čep v těhlici dotahovat na krev, ušetříš si dost práce s povolováním. Táhla samotná jsou bez vůlí v kloubu u řízení? Kdyby tam byl vakl, vyměň to komplet i s manžetama. 

S horkovzduškou si nejsem úplně jistej, jestli bude stačit. Zkus ještě místo okolo kontramatky očistit drátěným kartáčem, zastříknout nějakým uvolňovačem a kontramatku, myslím že to je M22 pootočit. Klidně nasazený klíč párkrát poklepnout kladivem, jako bys ji chtěl utáhnout víc k autu. Stačí s ní hnout fakt jen o pár stupňů a čep řízení už sundáš jak nic, závit pod čepem bude jako nový. 

EDIT: koukám že radim skoro to samý co v prvním příspěvku, no tak nic 😄 

Upraveno uživatelem squirrelcze
Odkaz ke komentáři

Děkuji za info s tím závitem, teď si můžu být jistý. 

Přesně o to jsem se pokoušel - dotáhnout o čtvrt otáčky kontramatku k autu.

V popisu produktu téměř u každé horkovzdušné pistole píšou, že slouží k uvolňování utažených matic. Takže dneska nějakou koupím, stejně se bude tak či onak hodit 🙂

image.png.720689f657b07c654e40471add03a0fc.png

Pak asi nezbývá nic jiného, než do toho mlátit kladivem, proti kladivu, kartáčovat a stříkat uvolňovače a snad to povolí 🙂

Již mám venku rameno, s přelisovanými silentbloky a opraveným závitem na stabilizátor (zalomil se mi šroub v rameni, když jsem sundával kost stabilizátoru :wallbash::wallbash:). Poloosu mám taky venku a homokineťák taky nový (Ruville, snad to vydrží).

Snad se mi ten čep podaří sundat, ať už můžu jezdit. Potom to samé na druhé straně a šup na geometrii. Po Itálii ten podvozek neskutečně zabrečel. Okrskové cesty u nich jsou horší než naše parkoviště D1.

Večer dám echo jak to dopadlo, jestli se vzteky nepominu (včera jsem byl hodně hodně zlý).

Odkaz ke komentáři

Tak kontramatka uspesne povolena.Plamenomet, WD40, kladiva, poradne zarvani za klic (uz hsem chvilema myslel ze to bude bud matka a nebo muj utrzeny sval ci zlomenina :D).

Nicmene mam zas dalsi problem... Nejde povolit samotny kloub. Takze zkousim klic 13 na tycce rizeni a na druhou stranu ta 19ka na cepu.

Snad to nejak pujde jako ta matice.. Nejdu spat dokud to nepovolim 😄

Dekuji za rady, pomohlo mi to (i potvrzeni rad z vice stran me vede spravnym smerem).

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se na to nakonec vykašlal. Objednal jsem celé tyče řízení a nechám si je vyměnit v servisu. Už jsem na to neměl sílu ani nervy 😄 Bohužel jsem se přehlédl a přišly mi tyče i čepy, které už mám.

Nemám nervy na to shánět správný klíč na povolení tyče řízení, takže to šoupnu do toho servisu 🙂

Tak či onak, díky chlapi za pomoc 🙂

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...