Přejít na obsah

Martypova modrá...

Doporučené příspěvky

No, pokud je v prostoru motoru více než 90 stupňů, tak to asi folií nepůjde..

Moje folie se při aplikaci na zahnuté předměty zahřívají na 40 až 50 stupňů

a na konci se zahřívají na 90 stupňů, při této teplotě si folie zapamatuje požadovaný

tvar.. Takže by to chtělo znát tu teplotu v prostoru..

Odkaz ke komentáři

Vitto,jako ve mne taky ne,jen tohle je jediny,na co jsem byl ochotnej se podivat...Co jsem slysel reference,tak fungujou supr,ale proste mizej.. :D

Misch.: Asi muzu rict,ze pneu me z vetsi casti zivi a takhle bych to urcite nevidel.. :o matador byl koupen koncernem Barum-Continental pred asi dvema roky a v soucasne dobe se ho koncern snazi protlacit vice na trh s tim,ze to bylo na ukor Uniroyalu, ktery uz je urcitym zpusobem na trhu zabehlej,ale zaroven ma dost specifickou nabidku..

A s ostatnima znackama je to jinak,nez pises myslim.. :( Continental je bez pochyby premiova znacka.takze u koncernu No.1, ..Pak je stredni segment,a to je Semperit,cenove dostupnejsi Barum na jehoz urovni je v bezne uzivanych pneu (mysleno v rozmerech 165/70/14, 195/65/15, 205/55/16 apod.) i prave na trh protlacovany Matador..

Navic dezen pneu je asymetrickej a srovnatelnej se vzorky premiovejch znacek jako je Dunlop Sport Maxx TT, GY Eagle F1 Asymmetric, CSC3 apod.. :(

Docela by me asi zajimaly i ze zvedavosti.. ;)

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři

Ja ti rozumim Vitto..Tak ja nakroutim tak 25tis za rok no..Zas kdyby vydrzely dve sezony,jeste by to asi slo,za ty prachy..

Ted co mam ty GY,tak ty jsou na aute treti sezonu tusim a uz nejsou uplne v kondici..Hlavne jsou sjety jako ze dve stejne, treti vic a ctvrta nejvic,coz si nejak nedokazu vysvetlit..I na RSI jsem mel sjety pneu takhle.. ;) Nechapu :o

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři
Vitto,jako ve mne taky ne,jen tohle je jediny,na co jsem byl ochotnej se podivat...Co jsem slysel reference,tak fungujou supr,ale proste mizej.. :D

Misch.: Asi muzu rict,ze pneu me z vetsi casti zivi a takhle bych to urcite nevidel.. :o matador byl koupen koncernem Barum-Continental pred asi dvema roky a v soucasne dobe se ho koncern snazi protlacit vice na trh s tim,ze to bylo na ukor Uniroyalu, ktery uz je urcitym zpusobem na trhu zabehlej,ale zaroven ma dost specifickou nabidku..

A s ostatnima znackama je to jinak,nez pises myslim.. :( Continental je bez pochyby premiova znacka.takze u koncernu No.1, ..Pak je stredni segment,a to je Semperit,cenove dostupnejsi Barum na jehoz urovni je v bezne uzivanych pneu (mysleno v rozmerech 165/70/14, 195/65/15, 205/55/16 apod.) i prave na trh protlacovany Matador..

Navic dezen pneu je asymetrickej a srovnatelnej se vzorky premiovejch znacek jako je Dunlop Sport Maxx TT, GY Eagle F1 Asymmetric, CSC3 apod.. :(

Docela by me asi zajimaly i ze zvedavosti.. ;)

Psal jsem to trochu s nadsázkou, ale někde ta cenová úspora být musí, nebo nás Continental okrádá a vydělává jen na značce a přitom prodává totéž.

Na Fabii jsem jezdil Barumky ve 195/50 R15, taky jsem každému tvrdil, jak jsou super a pak jsem sedl do Okty a ojeté Conti SC2 v rozměru 225/40 R18 byly asi 100x tišší. Jasně na to má vliv i auto, ne jen pneu.

Rozdíly tady prostě nějaké jsou, ale věřím tomu, že se dost mohou smazat jízdním stylem jednoltivých uživatelů a to co jednomu vydrží 40k km 2 sezóny, skaja vyhazuje po 10 v půlce sezóny.

Odkaz ke komentáři
asi pravidelně řežeš jednu zatáčku když jedeš domu ;) :o

No,asi jo,jinak nevim.. :D

Psal jsem to trochu s nadsázkou, ale někde ta cenová úspora být musí, nebo nás Continental okrádá a vydělává jen na značce a přitom prodává totéž.

Na Fabii jsem jezdil Barumky ve 195/50 R15, taky jsem každému tvrdil, jak jsou super a pak jsem sedl do Okty a ojeté Conti SC2 v rozměru 225/40 R18 byly asi 100x tišší. Jasně na to má vliv i auto, ne jen pneu.

Rozdíly tady prostě nějaké jsou, ale věřím tomu, že se dost mohou smazat jízdním stylem jednoltivých uživatelů a to co jednomu vydrží 40k km 2 sezóny, skaja vyhazuje po 10 v půlce sezóny.

Jo,tak jasne,ze Matador nebude na urovni CSC3,to je pochopitelny,ale myslim si,ze z casti je to konkurence schopny...Ono je to vsude,kolikrat je technologie vyroby a pouzity materialy stejny jako premiovy znacky (a ted myslim obecne treba autodily na aftermarketu) a jen kvuli tomu,ze je to obrandovany jinak, jsou rozdily v cenach treba 50%...

Vis jak,srovnavat barumku s Continentalou,je trosku nepomer, viz to co jsem psal predtim..Takze je pochopitelny,ze jsi ucejtil velkej rozdil.. :huh:

Me dycky nejvic dostavaj testy pneumatik kde jsou pneu od Dunlopu,prec Conti, Pirelli, Semperity,barumky, az po kingstary, nankangy apod.. :D TO je jako porovnavat chute banau s hroznovym vinem.. :)

A jizdni styl samozrejme hodne ovlivnuje to,kolik ktera pneu vydrzi..Ja bych se radil k tem "nevyletnim" ridicum.. :(

Duri: Diky za nazor.. :D

Odkaz ke komentáři

Marťas, jak jsem psal od prosince mám na autě zimní Matador M 59 Nordica, v rozmětu 225/40 R18. Je to asi největší překvapení ze všech pneu co byly na autě, jsou super! Cena je 2500 Kč (bez DPH) když to srovnám s pneumatikou třeba od Pirelli, tak bych měl skoro 3 pneumatiky Matador. A to moje předchozí zimáky byly právě Pirelli 17" (nějaký starší model), který byly úplně tragický, na mokru jak na ledě (psal o tom i Zitny).

Od minulý sezóny jsem jezdil s těma Neptunama Dunlop SP SportMaxx GT (nový jsou krásně tichý), od dubna asi do začátku prosince. A musím říct, že přední jsou hodně sjetý za tu dobu, vidím to tak na poslední sezónu (už jsou na zadku). A co se týče hlučnosti, tak je to úplně stejný jako zimní s Matadorama, dokonce bych řekl že ty letní co jsou teď na předku (loni byly vzadu) jsou oskákaný a celkem hlučí. Nejezdím žádnou pilu, drifty apod.

Jestli vemeš ty Matadory není se myslím čeho bát! :smich:

Odkaz ke komentáři

Ještě by stálo za to se zamyslet nad tím, kde se gumy kupují - pokud tu doli píše, že měl Matador za 2500,- Kč bez DPH, tak s DPH je to na auto bratru 12000,- Kč za zimní Matadory a já předloni koupil za 15000,- Kč i s dopravou letní Conti SC3, takže za mě radši si připlatím ty 3 tisíce, ono v součtu se pak může ukázat, že na tom ještě vydělám.

Odkaz ke komentáři

Tak uz jsem objednal,ty Matadory, zkusim je, jednak ze zvedavosti a jednak si myslim,ze ty gumy budou dobry,dle referenci ktere mam...Jezdi je kamarad i na 400HP Octavii a fungujou dobre,coz si myslim je taky argument.. :palec:)) Otazka je,jak rychle zmizi.. ;)

A ted hlavolam cislo dve..Rikam si ze kdyz kola,tak by mozna stalo za to k nim i disky.. :D

V podstate mam dva favority, jen se rozhodnout...

post-102-1303119224_thumb.jpg

post-102-1303119231_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...