Přejít na obsah

Zavření ventilátorů - fouká při vysoké rychlosti


codek

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz. Mám O1 s Climatronic a když jedu po dálnici (prostě při vyšší rychlosti) fouká mi do auta vzduch i když mám klimu ve stavu OFF.

Z části jsem na to přišel - Zapnu si ofuk a jak si nastavuju kam chci aby mi foukalo (sklo/palubovka/nohy) tak si nastavím jen sklo. Tím pádem se uzavře klapka na nohy a palubovku. Vypnu ofuk. Ale klapka na sklo zůstane otevřená a fouká mi tama vzduch protože ho to prostě propustí když jedu rychle. 

Přišel jsem teda pouze na to, že si můžu zvolit kudy mi do auta bude nežádoucně foukat ale nepřišel jsem na to jak zavřít všechny klapky najednou. Jelikož to funguje tak, že když nezvolím ani jednu kterou bych chtěl foukat, otevřou se automaticky všechny. 

Když dám tlačítko pro pouze vnitřní oběh tak beze změny.

Odkaz ke komentáři

To bude vadna klapka.  vytahnou klucek ze zapalovani zmacknout na klimatroniku levy a pravy tlacitko, drzet a vlozit klicek a otocit, cca max minutu trva diagnostika klimatizace, vcetne klapek. Pak to vyhodi chybove kody pohybuje se v nich tlacitky na nastaveni teploty na klimatroniku. Urcite najdes nekde i video. A pak zjistis co je spatne. 

Odkaz ke komentáři

Podezreni mam na klapku v71 v pravem rohu za kastlikem spolujezdce. Ta jedina uzavira privod vzduchu do kabiny. Dost na prd se vymenuje ale i amater to zmakne, vyndat kastlik, pripadne vypnout airbag a opatrne pokud mas airbag jde to z kastliku blbe sundavat ten vypinac airbagu. Pak lehnout zadama na prah, hlavu pod kastlik a pevny nervy a do hodiny mas vytazeno. Pokud nemas v cudu celou klapku teda to jenkus plastu kterej ten v71 ovlada. Nebo jeste me napda bordel za kabinovym filtrem a diky tomu se ti to uplne nezavre. 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem sundal kabinový filtr a oddělal ten rámeček, zkusil mačkat tlačítko vnitřní cirkulace vzduchu a nic, jsou tam řekl bych dvě "klapky" jedna ta horní na kterou dosáhnu rukou je spíš jen takové křídlo které usměrňuje tok vzduchu (řekl bych) protože nic neuzavírá, zkusil jsem s tím křídlem pohnout rukou a najednou se zespod zaklapla nějaká klapka, zkusil jsem to znova a spodní klapka už nechodí vůbec 😄 řekl bych že je v háji motorek te klapky vnitřní cirkulace, to je ta v71 ke které se leze přes kastlík a odpojuje se airbag? Takové opravy už se docela bojím, z airbagu mám respekt.

Odkaz ke komentáři

A na climatroniku ti to vypsalo nejaky chybovy kody? Ta klapka se da sehnat nemecka vyroba ccab1100kc, ja ji opravil, ale cca rok a je to stejny zase. Ta klapka na kterou jsi sahal rukou tu ovlada ten v71. Niceho se neboj. Vypni airbag u spolujezdce, pokud ho nemas tak to mas o dost lehci, nebudes muset oddelavat ten kablik od airbagu od kastliku, pak sundas par sroubku, a mas kastlik prac a muzes zacit kroutit ruce. Ale jak rikam napred bych udelal tu diagnostiku climatroniku. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...