Přejít na obsah

Nejdou otevřít zadní levé dveře


cayce2

Doporučené příspěvky

Z ničeho nic neotevřu zadní levé dveře. Ani vntřní klikou, ani vnější klikou. Na dětskou pojistku jsem nesahal, ale i kdyby ji někdo otočil, dveře přece musí jít venkovní klikou otevřít, a to nejdou. Když otevírám kliky cítím jak se lanko táhne-kliky jdou s odporem, ale přesto se dveře notevřou. Zámek centrálu mám již několik roků odpojený, protože přestal fungovat a nový jsem nekoupil. Zamykal jsem dveře manuálně-zmáčknul jsem vždy čudlík zámku co trčí ven u kliky. Když jsem potřeboval odemknout dveře, vysunul jsem vnitřní kliku dveří a zámek se vždy vysunul a odemknul. Dveře jsou teď však stále zablokované a nejdou otevřít ani zevnitř, ani zvenku, i když je centrál.-zámek odemknut-čudlík je nahoře. Problém v centrálu-zámku není, čudlík se pohybuje, když otevírám vnitřní kliku dveří. V centrálu-zamykání problém nebude. Zbylé tři dveře v autě bez problémů co se týče centrálu fungují. Co teď? Problém není v centrálu, ale v tom, že dvře jsou jen zavřené a nejdou klikama otevřít. Tapecírum nerozdělám, když dveře neotevřu. Mám rozmontovat vnější kliku a podívat se jestli něco neobjevím? Nebo raději začít rozdělat vnitřní kliku a zkusit pořádně zatáhnout za lanko? Moc jiných možností asi nemám, když dveře neotevřu. Nebo mám zkusit pořádně zabrat-nohama zevntř auta, jestli dveře nepovolí a nevystřelí ven, potom bych ale mohl vylomit panty dveří a další oprava na světě. Díky za vaše zkušenosti s tímto deb*lním problémem.

Odkaz ke komentáři

Ale přece i když je zámek zamčený, tak ho musím vnitřní klikou odemknout. Alespoň tak se chovají zbylé 3 zámky ve dveřích v autě. Pokud zamču zámky spínačem uvnitř auta, tak první pohyb vnitřní otevírací klikou zámek odemkne-vysune se kolík nahoru a druhý pohyb vnitřní klikou dveří jakékoli dveře otevře. Ale u těchto zadních levých ne. Napadlo mne jestli pohyb bowdenu od vnitřní kliky není krátký a nedostačuje tak na odemknutí zámku. Zkusím rozdělat středový tapec a vntřní kliku-vyháknout očko bowdenu a zatáhnout co to půjde za lanko, jestli se zámek neotevře. Odvrtávání zámku bych nechal opravdu jako poslední možnost.

Odkaz ke komentáři

Tak opraveno. Problém spočíval ve vyskočení zajištění bowdenu u vnitřní kliky dveří. Úzkýma kleštěma jsem pořádně zatáhnul za háček, který je zaháknut za vnitřní kliku, zámek se odemknul, pak jen klasika, sundat tapec, pořádně uložit zakončení bowdenu do plast. zarážky, poté zajištění ocelovou krytkou, aby se bowden již nemohl vysunout ven a montáž tapecu zpět. Vlastně stačilo jen pořádně zatáhnout za lanko vnitřní kliky. Jen nechápu, proč když vnitřní klikou neudělám dostatečný pohyb za lanko a zámek se tím pádem neotevře, proč nemůžu dveře odemknout vnější klikou, tam je přece taky lanko. Napadá mě jedině možnost, že zámek je uspořádán tak, že pokud není lanko vntřní kliky v pořádku, správný dostatečný chod lanka, potom ani chod venkovní kliky-lanka zámek neotevře. Mechanicky zamykání zámku funguje jako předtím-tzn. po stlačení kolíku rukou se zámek zamče, po prvním vysunutí vnitřní kliky se zámek odemče, po druhém vysunutí vnitřní kliky se zámek otevře. Elektricky mi zámek totiž nefunguje již několik let. Takže žádné vrtání, žádné elektrické odemykání. Obyčejným zatáhnutím za lanko zevnitř vozu odemčete všechny zámky, i kdyby byly zamčené elektricky. Stačí jen sundat krytku vnitřní kliky a šikovně chytit háček lanka a zatáááhnout !!!

Odkaz ke komentáři
  • Dakie locked this topic
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
    • Příběh "Jak mi globální oteplování zachránilo auto". Protože bylo teplo, tak už jsem samozřejmě jezdil a měl jsem auto 3 týdny na dvoře... když nehlásí nějaky mordor nebo krupobití, tak to mám radši po ruce, když ta garáž není u bytu ... No, a jak ted hlasili a pripadny snezeni, tak jsem auto predminulou sobotu umyl a měl v plánu ho schovat ... přijedu ke garáži, otevřu a tam tohle překvápko ze stropu ... jakože, nevím, kdo při mě stál, ale fakt štěstí :-) Tak jsem zase odjel na dvorek, sníh nesníh ... lepší než mít na autě tohle... některý kousky byly silný tak 2 palce ... No a budu mít teda jinou garáž...
×
×
  • Vytvořit...