Přejít na obsah

Technické novinky 4. generace (+ exteriér)


Oktavián

Doporučené příspěvky

  • Poprvé nabízí vůz značky ŠKODA ovládání automatické převodovky DSG systémem shift-by-wire
  • Full LED Matrix světlomety a full LED zadní světla s dynamickými směrovými světly jsou nabízeny na přání
  • Poprvé jsou v nabídce asistenční systémy, například Asistent vyhýbání, Asistent pro odbočování nebo Varování při vystupování z vozu

Čtvrtá generace vozu OCTAVIA nabízí mnoho nových technologií a inovativních asistenčních systémů, které se objevují v sériově vyráběném voze značky ŠKODA vůbec poprvé. Jde o ovládání automatické převodovky DSG systémem shift-by-wire a nové asistenční systémy, které dále zvyšují bezpečnost - Asistent vyhýbání, Asistent pro odbočování nebo Varování při vystupování z vozu. Poprvé nabízí OCTAVIA full LED Matrix světlomety, Asistenta změny jízdního pruhu (Side Assist), Emergency Assist, prediktivní adaptivní tempomat a systém Area View.

Škoda Octavia 4 novinky srovnání starší generace.jpg

Exteriér Škoda Octavia 4 popis funkcí.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud se něco přizpůsobuje konkrétní situaci, tak to v žádným případě není predikce, ale pouze reakce.

Vidím značku = zpomalím.

Predikce by byla, kdyby o tý značce (zatáčce, stoupání, horizontu) to auto vědělo vědělo předem (mohlo by, páč v mapách ty údaje jsou) a auto by reagovalo předem, tak jak to dělaj nejmodernější kamiony. Pak to má význam. Nejsem si ale jist, že toto je případ týhle nový Oktávky.

Upraveno uživatelem Lokotka
Odkaz ke komentáři

No pokud to opravdu už dali i do osobáků a nespoléhá to jen na údaje z čidel (kamery -rozpoznávání značek), ale opravdu to predikuje údaje z mapy, tak se mně to líbí. No a v tom případě bych ale rád věděl, zda to fachčí jen v případě, že jedu po předem naplánovaný trase, nebo jestli to není nutná podmínka a omezeně to funguje i bez toho plánování, nebo tam funguje jen to rozeznávání značek? A pak, jako u všeho, je to vypínatelná, či jinak řečeno, volitelná funkce?

Dále jsem kdysi načet že:

- u kamionů to bere i údaje o provozu před ním (data z dopravních dispenčinků apod.), nejen že to dodržuje vzdálenost od auta před ním, a pak vlastně řidič "jen" kroutí volantem, protože i když chce, tak auto nezrychluje, páč ví, že několik km před ním je nehoda, či zácpa.

- kamion se samovolně, pokud před ním někdo není, rozjíždí před kopcem, aby nabral rychlost a před horizontem sám zpomaluje, pokud je za ním "zkopec".

Mně osobně by se tohle hrozně moc líbilo (už jsem cca před rokem dal podnět a letos ho urgoval) , ale stačilo by mi, aby mě na to navigace upozorňovala, včetně třebas toho, že bude úsek s omezenou rychlostí a moc bych uvítal okno s profilem trati s predikcí třebas na 1,5 - 2km dopředu. Všechno vlastně v Mapách je, jen to zprovoznit pro běžný uživatele.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...