Přejít na obsah

Nejlepší benzín – Jaký benzín čerpáte? (+ kvalita)


Doporučené příspěvky

Jaký benzín je podle Vás nejlepší a od jaké společnosti ho berete? Stojí energie do volby benzínu za úvahu nebo je to prostě jedno? Já jsem zrovna včera u Shellky výjimečně vzal Shell V-Power Racing100, který byl o dobré 3 koruny na litr dražší než ten co beru u OMV obvykle.

Napište prosím Vaše zkušenosti a názory. Na úvod napíšu pár bodů co jsem zatím dohledal. Rozhodně se budu snažit dát sem dohromady všechny informace na téma kvality benzínu.🙂

Pár informací o kvalitách benzínu v ČR

  • ideální je brát na benzinových stanicích, kde je velký odbyt (čím častěji je zavážený benzín tím lépe)
  • na internetu i v testech se většina lidí shoduje, že jako nejlepší benzín je Shell V-Power Racing
  • při testech je u benzínu nevyhovujících vzorků 0,7% / u nafty 1,4%
    • pokud máte tedy benzinový motor máte nižší šanci závadného benzínu
  • většina pokutovaných čerpacích stanic patří menším firmám
  • v roce 2016 dostala pokutu velká benzinka Benzina a Robin Oil
  • Důležité je uvést, že záměrnému snížení kvality benzínu prakticky nedochází. V 99% jde o neúmyslnou chybnou manipulaci.

Několik zajímavostí o benzínu v ČR z roku 2016

Nejlepší benzín a kvalita benzínu.jpg

Recenze z facebooku:

"Verva, Euro Oil, ale nejlépe to jezdí na Vervu... Aditiva přidávám stejně."

"U benzínu jsem fakt rozdíl nepoznal, a to jsem projel několik nádrží na maxxmotion 100 plus, verva 100, shell v power,.. Takže dávám vif a občas klasický Natural 98 a někdy maxxmotion 😀 u nafty bych byl více opatrnější."

"Verva diesel nájezd na nádrž min o 100 km víc než jiné"

"Mám Scouta 2.0 Tdi 103 kw a na víčku krytu nádrže mám nálepku NO BIO. Jsem pérdeli pane hrábě. Ale jezdím k ONO."

"Jezdil sem benzinu effektu.. no.. dal sem ono diesel + aditiv a jelo to fakt o poznání líp, nebylo to placebo. Na efektu mi to nekouřilo ale nejelo, na ono mi to trošičku zakouří ale jede to fakt o dost líp. Octavia 1 1.9 tdi 130 kw"

"Octavia lll. Jedině EuroOil bez biosložky, s biosložkou je přeškrtnuté na víku nádrže! Mám své auto ráda."

"Octavia 2.0 TDI 103 Kw 16v PD jelikož jsou zde citlivé vstřiky poznal jsem že nejlepší je Eurooil a Benzina = větší nájezd na nádrž cca 1200-1300 Km."

"Na TDI rotačkách jsem nikdy nepoznal rozdíl mezi naftou z bagru, ONO nebo Vervou. Nejdřive jsem si myslel, že ano, ale pak jsem to zkoušel znova a zjistil jsem, že to byl placebo efekt."

"290 tisíc Škoda Fabia 1,9 tdi + chip pouze na tank ono + VIF, žádný problém, Shell nebo Benzina - jede hůř a nejsem sám, co to pozoruje v okolí."

Odkaz ke komentáři

Za mě teda Shell nene, sice to není takový shit jako u nafty ale stejně. Vesměs tankuju Benzina nebo EuroOil. Sice mě benzina nasr... tím, že si přestávala nechat dělat testy u nezávislé organizace SGS a dělají si to sami, ale co už. 

Shell měl těch průserů víc než dost a navíc je mi to kromě jejich panini tak nějak nesympatické 😂. Kafe hnusný stejně jako na MOLce a cena nic moc. 

v Německu beru Aral, ten mi přijde fajn. V polsku majitele naší benziny Orlen a Vervu, zde je vždycky super cena.

Nechci tady rozjíždět diskuzi jako prase ale já dávám VIFa, u toho mýho pekáče kde je stále kombinace MPI a FSI si myslím že to na ty sací ventily smysl mít může.

Odkaz ke komentáři

Shellu se vyhejbam jak čert kříži, kdysi když měli tu jejich slavnou přímes NGT nebo jak tom říkali proběhlo nějaké srovnání kvality paliv u nas a v německu a v klasický palivo vyšlo v německu kvalitnější než u nas to lepší s NGT. Pak nám v jednom aute ktere tankovalo jen shell odešli po 80tkm dva vstřiky v servisu řekli spatna nafta kde tankujete, shell no tak to je jasný.

Osobně preferuji eurooil nema bio sracku a ma i 98 kterou potřebuju do TFSI takže

  1. EUROOIL
  2. Benzina
  3. OMV

 

 

Odkaz ke komentáři

@Oktavián

hele úplně random, na EO když to chytnu, tak beru N98 která je bez kunerolu, občas Vervu, především u těch poláků. 

@Ol@f

U benzínů na EO tuším neplatí to samé, co u nafty tudíž, že optimal je jiný. 

Jestli si to dobře pamatuju tak Optimal Diesel bez kunerolu, Optimal 95E + Natural 95 - s. A Natural 98 bez, jenomže ten aby člověk pohledal na těch pumpách...

A když už tam je tak docela za nesmysl s pofidérní výtočí. 

Je mi líto toho Aralu, míval i suprový oleje.

Jinak do zemědělských strojů bereme KM-Prona a taky tuším tvrdí, že je to bez BIO

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

Tankovával jsem léta prakticky jenom u OMV. Poslední roky většinově u MOL a to jak soukromé, tak služební auto. Ve všech případech je to benzín. U Octavia II FL 1.4 TSI 90 kW byl pocitově znát rozdíl mezi N95 a N100+ od MOLu, v určitých otáčkách to lépe táhlo. Nicméně u současné OIII 1.4 TSI 110 kW toto nepociťuji. Když tankuji N95, obvykle přidávám i VIF.

Přidávám pár testů benzínů:


Test benzínů N95.pdf

Test benzínů N98.pdf

N100 - úsady_čistící schopnosti.pdf

Upraveno uživatelem Pawouk01
Odkaz ke komentáři

@header009 eurooil s N98 je Brně jen 2x takže snad výtoč bude, celkově sehnat dneska N98 kromě benziny která je má snad asi nejčastěji možná OWM je má snad všude je problém, OPTIMAL DIESEL +  kterej primarne tankuju je taky jen 2x a bohužel ani jedna nemá obojí takže vlastně a každým autem jezdím jinam

Odkaz ke komentáři
Shellu se vyhejbam jak čert kříži, kdysi když měli tu jejich slavnou přímes NGT nebo jak tom říkali proběhlo nějaké srovnání kvality paliv u nas a v německu a v klasický palivo vyšlo v německu kvalitnější než u nas to lepší s NGT. Pak nám v jednom aute ktere tankovalo jen shell odešli po 80tkm dva vstřiky v servisu řekli spatna nafta kde tankujete, shell no tak to je jasný.
Osobně preferuji eurooil nema bio sracku a ma i 98 kterou potřebuju do TFSI takže
  1. EUROOIL
  2. Benzina
  3. OMV
 
 
Taky mam zkusenost s firemnim, ktery melo jenom shell kartu tak v 90ti dva vstriky kaput, ale to se bavime asi 7 nebo 8 let zpatky...
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...