Přejít na obsah

Otravný zvuk z levé části vozu + vodní pumpa


Doporučené příspěvky

Zdravím chlapy,

mám Octavia 3 1.6TDI 81KW, 2015, najeto 113k a mám s ní tyto dva problémy níže. Než se začnu modlit k bohu, možná mi pomůže tady někdo z vás. :)

1) Pokud zatočím jen lehce doleva, auto začne dělat příšerný bordel z levé části auta. Mně to přijde odněkud od kola, ale někomu to přijde jako z levé části motoru. Nejprve to dělalo jen v "plném rejdu", ted už stačí jen lehce pootočit volantem doleva. Jakmile volant srovnám, je po zvuku.  Tento "bordel" auto dělá zvláště, když šlapu na plyn. Jakmile sundám nohu z plynu, zvuky jsou nepatrné. Před měsícem bylo měněné levé ložisko a levý homokinetický kloub, před Vánoci také kotouče a destičky a bohužel výsledek žádný. Otci (mechanik) také přijde jako kdyby zvuky ani nebyly mechanické, spíše jako když vyleze nějaká hadička. Auto jsme testovali nahoře na zvedáku, otec pod ním, ale nic neviděl.. Zvuk je velmi otravný a už jsem z toho dost neštastný. 😄 Poté, co jsme to již vzdali, bylo auto i v Tukasu a po 2 hodinách mi ho mechanik stejně vrátil, že neví co s ním.  Známý má již "čtyřokou" Octavii, rok starou a najeto 15k a má stejný problém. Možná jste již tedy také někdo řešil ? :)

2) Za studena auto, než se ohřeje, šílené píská. Vyměnili jsme řemen u altíku a auto píská dál. Řemen jsme poté potřísnili nějakým speciálním lepivým sprejem a bylo po pískání. Nicméně druhý den ráno opět tento zvuk v plné parádě nastoupil. Dočetl jsem se tady od vás, že Octavia 3 údajně trpí na vodní pumpu (obvykle právě kolem 100k) a mohlo by to být tím. Chci jsem se zeptat na váš názor zda by to opravdu mohla být vodní pumpa než jí vyměním i s rozvody ve 113k. Pumpa mi totiž zatím nevytekla a motor se také nepřehřívá.. Problém trvá cca od Vánoc.

Předem moc díky za všechny případné rady !

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
V 3. 4. 2020 at 17:05, Hlouchyno napsal:

Ten zvuk při zatáčení doleva dělá silentblok převodovky viz:https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0199555bg-ulozeni-prevodovky-de-28708.html. Je to známý problém pro Octavia 3 1.6TDi a výměna pomůže jen na chvíli, pak se zvuk znova vrátí. 😉

Mezi tím jsem se dočetl i jinde, hned minulý pátek jsme vyměnili a opravdu to bylo tím. Hned je z jízdy zase požitek. :) Díky za pomoc 😉 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...