Přejít na obsah

RS245 2019 BLACK


Doporučené příspěvky

Tak téměř po roce sledování příspěvků a inspirace ostatních krasavic v podobě Octavií (a že tady pár krásných RSek bylo!) bych se rád podělil i o tu svou spolu s konfigurací, úpravami navíc, společnými plány a subjektivními dojmy z auta, z jeho koupě a prozatimního servisu.

Škoda Octavia RS, 2.0 TSi DSG liftback, 2019

IMG_2163.jpg.54ed08b75f05f9b1339384fd07cadbc2.jpg

Původně jsem přecházel z TSI RS 2016 162kW téměř v základu, tak jsem před studováním konfigurace neměl moc očekávání a navíc omezený rozpočet. Nakonec jsem ale finální konfiguraci dělal se známým v AUTO Dubina a rozpočet vzal rychle za své 😄 Trval jsem snad jen na challenge packetu (hlavně kvůli jízdním režimům, a černým koncovkám výfuku), známý mě navíc přemluvil do DSG (zpětně hodnotím jako nejlepší investici z příplatkové výbavy), bez navigace to vzít nešlo, takže ta je tam taky. Ještě jsem se navíc rozhodl pro Canton hudební systém a střešní okno čistě kvůli estetiky. Pak ještě virtuální kokpit, který vypadá fakt luxusně a za ty peníze podle mě stojí, na poslední chvíli jsme ještě přidávali vyhřívaný volant no a tím nadstandardní výbava končí. Keyless a sklápěcí zrcátka jsou tuším v základu. Alcantra/kožené sedačky vč. el. nastavení, personifikace dle klíče a jízdní režimy jsou součástí challenge packetu.

IMG_2153.jpg.8395a066a8b5a5da61a4a4ff5c52cd72.jpg

Tím, že strašně nerad bych na autu měnil cokoli, co nejde úplně vzít zpět, tak jsem se zatím rozhoupal jen k ledkám v celém interiéru vč. kufru (zkoušel jsem i do zpáteček, ale bez efektu, proto tam jsou opět originály), rámeček kolem SPZ šel taky pryč (aktuálně oboustranné suché zipy, ale doporučuju spíš oboustrannou pásku). A v plánech pak mám hlavně dokódování výbavy (komfortní vystupování, rozsvícení zadních světel spolu s denními, deaktivace START/STOP, příp. aktivace zobrazování dopravních značek, jestli k této výbavě vůbec půjde), možná se odhodlám i k zadnímu difuzoru spolu s 15mm distančními podložkami vzadu - oproti předfacelift verze jsou kola už tak o 30mm dohromady širší). Líbil by se mi i lepší zvuk, ale to třeba někdy v delší budoucnu.

Ze subjektivních dojmů, tím jak jsem přesedal s RS220 musím říct, že si připadám jak v autě jiné třídy - možná tím, že jsem šel z obyč sedaček do alcantry/kůže a z analogových budíků do digitálních, nebo nevím čím to. Ke spotřebě po 25tis. najetých kilometrech za posledních 13 měsíců svižné jízdy musím říct, že průměrnou spotřebu kolem 8,5l/100km jsem nečekal ani trochu. Když výletujeme na tempomat, klidně se dá jezdit kolem 6l (D1 dle předpisů se zúženími za 5.8l). Dálnice s plným kolem 10l. Zima vs léto úplně nehraje roli, zimní mám 18" turini 225/40 a spotřeba byla možná o pár dcl nižší. Město jezdím za 8-12, to je hodně individuální na trase i dopravě.

Auto jsem kupoval v AUTO Dubina, kde byl perfektní prodejní tým a super domluva, ale ještě před prvním pravidelným servisem jsem měl možnost poznat, že vedoucí servisu není člověk, kde bych chtěl auto svěřovat. Servis tak řeším na základě doporučení u Auto TOMAN v Havířově, kde první návštěva proběhla úplně v pohodě a i přes to, že jsem si donesl vlastní olej byli moc vstřícní. Uvidíme jak další návštěvy.

IMG_2080.jpg.65cf92c280e13962d454a7bc798129ff.jpg

Kdyby někdo uvažoval nad koupí svého RSka, moc rád subjektivně pomůžu, svezu, zkusím poradit. Každopádně jsem spíše nadšenec, než mechanik :))

Odkaz ke komentáři

Haha, konečně parťák do nepohody 😍.

Co říkáš na střešní okno ? Spokojenost ?🙂

Jinak samozřejmě krásnej kočár, s tou spotřebou gratuluju, ja se nemůžu dostat z dvouciferných čístel :D.

Neuvažoval si o změně barvy kol ? Extremy jsou hezký ale černá s černou moc nekámoší..

Přeju hodně štastných km.

Odkaz ke komentáři

Díky moc. S oknem jsem moc spokojený, nikdy jsem nebyl z těch co automaticky vždy zapínají klimu, takže jsem asi i cílový zákazník pro tuto parádu navíc.

U spotřeby moc nejezdím stylem brza-plyn, možná proto to i držím níž. Každopádně za 12-13 dokážu taky zajet, ale fakt výjimečně. Ale s těma dvěmaciframa co máš ty jsem původně počítal 😄

No a kola jsou kapitola sama o sobě, jsou i jiné, které by se mi líbily více a ty Extremy možná nepadnou každému do oka, navíc se strašně špatně udržujou čisté, na druhou stranu když už chvíli čisté jsou, tak mi přijdou fakt super a za jízdy vypadají taky luxusně. Na původním RSku jsem měl Gemini, které se mi taky moc líbí, ale má je strašně hodně RSek, proto jsem na zimu volil Turini - jsou navíc snazší na údržbu, tím jak jsou matné, tak nejde moc vidět že jsou špinavé. Ani nevím co jsi nakonec koupil na zimu kupoval ty, musím doplnit znalosti vlákna 😄

Odkaz ke komentáři

Jenom prosím necituj ten předchozí příspěvek, pak je to takový chaotický 😄

To jsem zrovna na mysli neměl, mě by se to taky líbilo, kdyby to fungovalo jak má a nevrzalo pořád. Zase se to posunulo do neúnosné míry a jsem opět objednaný do servisu, ale tím ti to tady zasírat nebudu, na to mám svoje téma 😄 .

Jako já jezdím víc brzda plyn, možná proto jsem už měnil před 50TKm desky. Jinak léto zima stejná spotřeba, v zimě asi tak o metr užší gumy ale zase webasto. Appka říká že teď mám průměr na nějakých 10TKm 10,464. Teď jsem jezdil hodně s károu naloženou hlíny a to je taky znát..

Jinak jsem strašně rád za ty stříbrný extremy, zajedno je defakto skoro nepotkávám a za druhý to rozbije tu funebráckou linii, ikdyž ty zase nemáš folie, tak to je takový prosvětlenější :palec:

Odkaz ke komentáři

Jo s tím oknem jsem to u tebe vlastně četl, tak to na něj hned zítra zaklepu, ať drží 😄 Fakt s tím nemám problém, dokonce s ním občas jedu i okresky 130km/h+ na krátký čas.. klidně mi napiš PM a můžeme je vyzkoušet.

Ještě mám v plánu to dát na brzdu, jaký to má reálný výkon, četl jsem články, že mívají klidně k 260k, kus od kusu.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak meta 30k km pokořena a příští týden první servis. Preventivně nechám okouknout i chladící kapalinu, kterou jsem 2x doléval a četl dost zkušeností s výměnami, ale poslední dolití mi už pár měsíců pořád drží v MAX, tak uvidím.

Jinak o víkendu sraz s klukama z Ostravy, kdyby se někdo chtěl příště přidat, tak stačí napsat B-)

IMG_3445.jpg.5b60b80cd14f2cb6da959c41fed39b23.jpg

IMG_3443.jpg.2473b4718bfb4841530fbfd0d0bdd48d.jpg

Odkaz ke komentáři

No měl jsem tam výměnu na 20k a tím jak jsem to zajížděl a jezdil klidně, tak mi ta meta přišla ok, na doporučení jsem tam dal nějaký Long Life originál VW, tak další měnění vidím někde za 5-10k; ale chtěl bych tam dát už něco řidšího, budu si auto stahovat do Prahy a jezdit dost i město a kratší trasy, tak pak projedu tvoje vlákno a Headerovo, a zjistím, co tam dáváte 😄 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Pánové tak máme za sebou první servis, trefili jsme ho přesně na 29.980 km a jeli jsme opět k Auto TOMAN Havířov.

Vše bylo v ok, mile mě překvapila hloubka dezénu 5,5mm vpředu a 4,5mm vzadu (už jsem myslel že jsou na výměnu 😄); chladící kapalina taky ok a nikde neteče a jako bonus jsem si všiml, že už mi nesvítí kontrolka vody do odstřikovačů 😄 Taky mi pročistili nějaké vývody na vodu ze střešního okna.

Náklady cca 500,- služby a 30,- materiál.

Další meta bude 40k na výměnu oleje, kde už půjdeme do zkráceného intervalu.

Odkaz ke komentáři

No měl jsem z toho právě taky strach, jednou jsem dolíval, ale už když jsem auto dostal jako nové, tak byla hladina dost nízko a od dolití to drží už pár měsíců pořád stejně. Jak čtu vše kolem, Headerovo střechu a spotřebu + ty vodní pumpy atd., tak jsem si asi při výběru kousku fakt sáhl se štěstím. Až mi je líto, že už kuju na příští rok plány na výměnu ://

Odkaz ke komentáři

Neboj to vše přijde 😄 těsně po záruce 😄 
Jak na výměnu ? Složité hledat takhle všestranného nástupce. Nedávno jsem uvažoval nad adekvátním nástupcem pro sebe,  vyšel mi z toho Superb 206 kW. Co se mi ještě líbí je Kia Stinger 3,3 :-) Tomu bych taky rozumněl. 

Odkaz ke komentáři

No přesně kvůli té všestrannosti a provozním nákladům bych Octu neměnil a Škodovka se mi tak líbí, že nemám ani potřebu hledat jinde. Nko mě neláká, Stringer ani Artheon taky ne, teda kromě nějakeho AMG GT, ale ty jsou zas cenově jinde 😄 Kdyby vše klaplo, tak bych chtěl 4kové RS, ale je tam dost proměnných a nejdůležitější by byl dobrý prodej aktuální Octy, tak spíš fakt zatím plány a hodně teoretický výhled 😄

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Furt nad tím přemýšlím a nějak mi to hlava nebere, pár aut vykradenejch už jsem zažil....

Podle mýho tam tím okýnkem někdo prostě vlezl, nějaká čtyřicetikilová smažka nebo podobnej potěr, nebo měl někdo vycvičenou veverku. To je fuk nicméně proč si to myslím ? 

Polskej klíč, odemkne, zamkne auto bez problému většinou ale poškodí vložku, ale není to pravidlo. 

Nějaký sniffovací zařízení na keyless, odemkne zamkne. Proč by tedy kdo rozbíjel okno a lezl do kufru ze sedaček. Oknem by třeba mohl zakrývat stopy, aby někdo nezkoumal jak se tam kdo dostal, ale do kufru lézt přes sedačky je fakt hloupost kdybys měl odemčený auto...

Překonat safelock je opravdu hodně nepravděpodobné. 

Nechali ti tam alespoň doklady ? Zažil jsem i slušný ***dy co vybrali jen hotovost a peněženku nechali ležet. 

Pak taky borce co ukradl navi u Octavia II a ještě u toho sežral horalku co ležela v kastliku. Naštěstí spojkovou sadu za tři pětky co ležela v kufru nechal bejt....

 

Příde mi škoda, že se ten origo alarm dělá tak, že na první pohled přes okýnko poznáš jestli tam je nebo ne, v tomhle případě si myslím, že by to třeba i pomohlo, protože kdo by riskoval že si někdo všimne houkajícího auta

Odkaz ke komentáři

Kdyz tou dirou strcim ruku dovnitr, auto si otevru, kdyz vlezu dovnitr, otevru si i spolujezdce a druhe zadni dvere (ridicovo jsem nezkousel). Nicmene jsem si hodil klic domu, prisel k autu, a ty troje dvere otevru i zvenci, ikdyz je auto zamcene a alarm se tvari ze blika. Z kufru mam vykradene i komplet krabice, ktere by pres sedacky vzit nesly. Takze si nekdo dal praci a jeste tam byl autem, ty krabice byly tezke. A pritelkyne si vsimla u zadnich dveri malych otlacek v laku, viz foto. Jinak slapoty jsem zadne nevidel a sedacky nastesti prorezane taky ne.

Doklady mi tam nenechal, zprvu jsem taky myslel ze nejaka fetka, ale aby mi vzal krabice s burakovyma maslama z kufru a proteinove tycinky,.. nejak mi to k sobe vubec nesedi.

2D33E382-5167-47CA-A1B4-92B5112A063C.jpeg.336edfb966573c7d7b4899890f1124de.jpeg

2343DF1E-1BFF-4BA5-8B79-50D45177261F.jpeg.bdbcae35faf7e279be99fcc328fd5303.jpeg

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...