Přejít na obsah

Mattyfova Řachanda


Doporučené příspěvky

Jako me to taky drzi dobre uz na par zubech, ale kdyz zatahnu naplno, tak tu paku hodne vytahnu (aspon 10 zubu) a to by delat nemelo a lanovody uz pritahovat nemuzu, tak nevim jestli to opravdu neni tou rucni pakou. Pokud se opravdu deli na kotouce a bubny, tak ta na kotouce by mela mit asi jine ozubeni, aby se tolik nevytahovala... 

Odkaz ke komentáři

Takze kamarad to mel stejny, taky se mu paka hodne vytahovala. 

Jiny kamarad ma novou paku na bubnech a uplne se mu zmenil chod. Na vic jak 3 nebo 4 zuby ji nevytahne, takze ma urcite paku z kotoucovych brzd, ktera ma asi jine stoupani tech zubu. 

Rozhodl jsem se, ze tedy sezenu jinou paku, ty 2-3 stovky me nezabijou 😃

Odkaz ke komentáři

Zdarec tak dnes jsem nepochopil na vrakovišti s požadavkem páky ručky z kotoučovky. Pán na mě koukal jako na úplného cvoka, jednak proto, že to prý po něm nikdo v životě nechtěl a taky dost možná proto, že jsem chtěl něco na takový starý vrak jako je jedničková oktávka když jsou v kurzu díly na dvojky trojky. A to jsem ještě dneska opět drbnul spodní plastový dekl motoru, opraveno, ale začínám uvažovat o železném a současně i zvednutí podvozku.

Odkaz ke komentáři

Ani se nedivim, protoze vetsina lidi nebo prodejcu si mysli, ze je paka stejna, ale jak je videt, tak neni. Musis to koupit podle toho cisla vyrobku co sem dal shikaree. 

Ohledne plastu pod motorem, plechovy je 100% lepsi. Sice nechapu, jak muzete chytat vanou, ale asi to bude tim, ze ji ma nafta asi niz nez benzin. 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem pěkně naštvaný protože to vypadá že po cca 1200 km odešlo nové zadní ložisko, vůli nemá bylo to skf germany a i tak mi auto zezadu hučí čím dál víc. Teď jsem to měl zvedlé, žádná vůle kotouče se krásně odvalují a přitom v 50 km/h dosti hukot. Je fakt že to bude asi zmetek páč na něj nešlo ani volně nasadit kolo, jsem zvědavý co mi na to řekne dodavatel, ale počítám že ho asi při demontáži lupnu takže budu mít smolíka.

Odkaz ke komentáři

Tak to zamrzí. Taky jsem dával SKF ložisko a zatím v pohodě (cca 15tkm od montáže). Odkud jsi ho kupoval ? Co jsem tak tady četl, tak se stává, že díl ti pošlou čínu, akorát v obalu od výrobce, kterého sis objednal.

To je naprd, když na auto něco nasadíš a nejde to "nedesturktivně" sundat. Pak se reklamace těžko dokazuje. Já měl to samé se zadním ABS čidlem. Původní jsem vysekával ven asi hodinu (musel jít celý čep ven) a když jsem namontoval nové, tak mi nefungovalo tak jak mělo. Naštěstí se mi ho podařilo sundat bez poškození a po 30ti dnech mi ho vyreklamovali 🙂 

U toho ložiska ti tam asi zůstane zase ten kraj. Zkusil bych ho nějak rozumně sundat - tím, že ho máš po montáži čerstvě, tak by mohlo jít lépe dolů. Pak ty dvě části dát dohromady a uvidíš co ti na to řeknou. Možná bych to hučení nějak i zdokumentoval, pokud to půjde.

Odkaz ke komentáři

Poslední dobou se mi to stává čím dál častěji, že nové díly co namontuji jsou vadné. Nejhorší byla epizoda s termostaty na moje bývalé Volvo čtyři kusy a všechny otevíraly rozdílně až jsem vyndal ze zoufalství originál z nějakého vraku a ejhle ten otevíral přesně. Ale čtyři výměny vody a vůbec ta práce mě dosti prudila.
To víte že to zkusím demontovat opatrně a šetrně, chvíli jsem přemýšlel jestli mi nehučí gumy, ale proč zrovna z ničeho nic by začaly. Docela na prd je že nemá vůli, takže sázím na to jedno, které se mi nezdá ono totiž hučí téměř konstatně bez ohledu na směr zatáčení, chtěl jsem to přehlušit rádiem, ale začal chrastit reprák u spolujezdce [emoji87][emoji86][emoji85]

Odkaz ke komentáři

Přemýšlel jsem, zda sem umístit můj fail nebo ne, nakonec jsem se rozhodl že ano, neb právo na chybu může mít každý a třeba někomu popis mojí závady pomůže. Jak jsem si stěžoval na vadné nové zadní ložisko, tak to nebylo ložisko. Dneska přišlo nové, tak jsem po práci zvednul auto, hrábnu na třmen, že ho sundám a najednou koukám, celý třmen s adaptérem se hýbal. Povolily se ty imbusy z nápravy, nechápu dotahoval jsem to na cit, takže v zatáčce to hučelo jak ložisko a na nerovnostech kovově drnčilo. Takže stačilo dát šrouby nové s šestihranem a pro jistotu pérovou podložku, problém je vyřešen, měl jsem to udělat rovnou.

Odkaz ke komentáři

Tak hlavne ze je problem vyresen 🙂 Jinak me se stslo to same, dokonce mi jeden ten sroub uplne uletel ven. Jsem ty srouby nemohl dostat ven, tak jsem to nechtel zarvat moc, no a ve vysledku jsem to utahl malo 🤗

A presne vim o jakem kovovem zvuku mluvis, zni to docela hnusne 🤭 Hlavne kdyz jedes po kostickovane dlazbe v Polskem Tesine 😄 Kdo tam nekdy jel, tak urcite vi co myslim 🙂

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak zelené znaky objednány, plus když jsem v tom byl, tak jsem se trochu rozjel a vzal nějaké zbytečné doplňky co mi v Řachandě chyběly. Dále jsem dnes vyměnil zadní ložisko. Je to opět strana kde se povolil šrouby na brzdiči, poslední dva tři dny začalo kolo opět hučet, po protočení kola bylo jasno, výměna byla za cca hodinku hotová, tak snad ložisko vydrží déle.

 

af13c5483a353794175e3dffc5693ab3.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...