Přejít na obsah

Spotřeba 1.6 55 kW

Doporučené příspěvky

od koupě jsme najeli 1000km, jedna cesta z Ostravy do Orlové, jinak jen po Ostravě, zařizovali jsme byt, tzn popojížděčky mezi obchody, většinou tři lidi a dvě děti, častonarvaný kufr. to vše s osmiapůl litrovou spotřebou, celkem dost, nebo ne??? v servise prý nic na diag není, a prý je to normál spotřeba, tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Jj po městě je to normální spotřeba. Ani s jiným benzínem v Oktě by ses nedostal na lepší hodnoty. Leda tak nějakej Yaris 1,0 by to dal mooožná do 6,5l.

Moje poslední spotřeba při cestě na Severní Moravu a zpět, ve třech lidech, a po dálnici do Olomouce byla opět 6,9l/100. Ehm ještě na zimních...jsem nestihl přezout ;)

Odkaz ke komentáři

dnes jsem jel do nového jičína a z5 a pod rychloměrem na mě koukalo 6,1, to už jsem byl spokojenější.

byl jsem z té spotřeby trochu v šoku, před oktávkou jsem jezdil s mazdou 323f (rok 90, 1,6 - 62kw) a s 323f (rok 01, 1,6 - 72kw) a s oběma město pod 6l, když jsem se hodně snažil i pod 5,5 :wub: dálka s oběma těsně kolem 5l/100km

Odkaz ke komentáři

tiez si myslim,ze takato spotreba v meste sa da len s hybridom, nie s benzinom.Alebo nejaka 1.0liter motor. Ja mam s mojim AEE v meste cisto len,od pipnutia nadrze po natankovani a zas jazda len mesto 8,4l/100km. Coje oproti udavanej 9,5l/100km aspon podla udajov z technickych dat od TomasT celkom v poho si myslim.

Odkaz ke komentáři

TomášT: obě mazdičky byly v top stavu, na té starší vyměněny všechny možné čidla motoru včetně lambdy. jen samotná lambda k mému úžasu srazila spotřebu o 1,5l/100km! a taky to jezdilo výhradně na V-power. na ten mazdy šlapou jak hodinky, ale je pravda, že po první nádrži jsem se zděsil, ale po 2-3000km šla spotřeba rapidně dolů, až s těmi opravami na tu hodnotu, které nechceš věřit.

Odkaz ke komentáři

Nu dobrá dobrá. Nebudeme tu řešit spotřebu auta o kterém to tady není.

323 je jistě lehčí než oktávka-zvlášť ta starší 323, motor od japonců bude zajisté modernější a V-power spotřebu taky o něco srazí. Ovšem u vozidla se zážehovým motorem 1,6 a hmotností 1000-1100Kg je spotřeba po městě 5,5l spíš z říše snů.

Mimochodem díval jsem se na recenze a majitelé tam píšou(asi dle stavu vozu a zacházení) průměrnou spotřebu 6,5-8l B)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak chalani ,ja neviem,ci sa mi to sniva, alebo som prepracovany :D.. ale teraz mam poslednu spotrebu od pipnutia do pipnutia , to jest natankovane 20 litrov, presiel som 320km, teda spotreba 6,25l/100km, na aku som sa este nedostal. Pouzivam teraz aditiva VIF a mam aj sportovy filter KN, ale neviem,ci to toto urobilo az take zazraky. A pritom po dialnici som siel 120-130. Mimo 100 , do kopcov riadnejsich pod plnym plynom na podlahe . Teraz uz zvazujem ist tu trasu na eko mod, ze co z toho vyzmykam. Ci je realne dostat sa pod 6l :D

Edit:alebo ma napadlo,ci nemam pokazeny plavak :D ...dufam,ze nie :palec:

Odkaz ke komentáři

u mě opět cesta Třebíč-Krnov a zpět, ve třech lidech a po dálnici, zpátky plný kufr

než jsem znovu tankoval, tak jsem to ještě "zahustil" asi 30 Km krátkých popojížděk cca 3-7Km B)

výsledek: na počítadle ujeto 546Km a do prvního cvaknutí natankováno 40,ll

takže to máme 7,3l/100 ;)

nj na 6,3 se asi nedostanu :D

Odkaz ke komentáři

tych 7,2 az 7,3 mavam aj ja . Preto som sa teraz cudoval. Skusam zase, ale pridavam eko mod :D . Sice som siel teraz trasu 150km o 3 ludoch a plny kufor ,ale celkom sa dalo. Uvidime,ako poskoci spotreba . Nazad idem uz len sam a s prazdnym kufrom. Ale neviem ako vy, no ked sa mi v kuse lepia na kufor, neznasam to a musim ukazat, ze aj ja viem ist rychlo. Pri eko mode mi nervy pracuju ,ale musim vydrzat :D. Nech si ma obehuju

Odkaz ke komentáři

Mám cca 8,4 = 1,5 Kč/km ;) Nelekejte se, je to plyn :P

Jsem z malého města, takže je v tom spíše mezi město a tak dobrá jedna třetina je dálnice.

Teď jsem byl s klukama v Praze na fotbale, plné auto šohajů , dálnice 120 - 130 km/h B) v Práglu 50 minut popotahování v kolonách :wallbash: a spotřeba 8,8 tedy 1,60 Kč/km :palec:

Odkaz ke komentáři

tak plyn som aj ja rozmyslal,ale nakoniec na to kaslem,nechce sa mi do toho investovat cca. 1000 eur za sekvencny plus robota...

Inak chalani asi zacinam verit na zazrak menom VIF aditivum. Teraz zase od pipnutia natankovane 25 litrov, vyjazdene presne na pipnutie 400,1KM ...zaokruhlene 400, co je presne 6,25l/100Km. Cize zase presne taka ista nizka spotreba. Z toho 150KM je jazda s troma ludmi a plny kufor, 130KM o dvoch ludoch a prazdny kufor a nakoniec 120KM sam a prazdny. Je to kombinovana spotreba ,ale 6,25 uff, to som necakal ,ze to takto dam dole. Maval som 7,2l spotrebu,a ze to islo dole az skoro o 1Liter, sam tomu nemozem uverit.

Myslim,ze pri jazde uplne sam a prazdny by som to vedel dat aj na 6L/100km. Ale to uz je asi ako z pohadky :D

PS: napadlo ma,ze nemoze mat s tou nizsou spotrebou nieco aj lambda-sonda? Vypisuje mi sporadicku chybu zas. Ale co som cital,tak ked je lambda zla,tak ma byt vyssia spotreba nie? Alebo moze byt aj nizsia kvoli tomu? :D

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

tak dnes padol zase rekord. Tentokrat som bol v aute len sam skoro vzdy a skoro prazdny kufor. Spotreba 6,13l/100km . Za 20 litrov prejdene 326km.

PS: a kupodivu,minule som sa nahanal s jednou octou,to som stale palil medzi 3500 az 4500 otacok a div sa svetu,na druhy den som to napichol na VAG a od minuleho vymazania lambda chyby sa chyba zatial neobjavila. Asi to chcelo trosku vytocit a lambde je to po chuti :))

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem půjčil našim moje autí na dovolenou. Jelikož mám roční dálniční známku, tak se rozhodli vyzkoušet naše nějvětší republikové parkoviště a jeli do západních čech po dálnici.

Tedy v autě tři dospělí + jedno mrně, kufr no prostě nafasovaný až po plato. Najeto na dálnici ve Velkém Meziříčí...pak po D1 na Prahu, pražským okruhem na D5 a po D5 až na Novou hospodu skoro před Rozvadovem...takže opravdu si dálnice užila až až. Rychlost tachometrových 130-140

Spotřeba tam 7,8, zpět 7,7

Upraveno uživatelem TomášT
Odkaz ke komentáři

To opravdu ujde na to, že jeli po tankodromu. Asi to spravila D5, ta je hlaďounká.

Jinak já aktuálně jezdím na prázdninové výlety a spotřeba se teď na těch cca 150km štrekách drží vždy okolo 6,0 - 6,2. Dokonce jízdy okolo komína (cca 20-25km) zvládám za 5,8 - 5,9. Aktuální spotřeba průměrná po dnešním dotankování 6,75l/100km. Průměr kazí opět cesty do práce (grrr) a dálnice.

Odkaz ke komentáři

Jo do Prahy tam prý bylo 8,0 pak to spadlo trochu na D5.

Spíš jsem si říkal jak je to možný protože kdysi jeden majitel služebního AEE plival na recenzích jak "se s tím ve dvou lidech nedá předjet ani kamion"...spotřeba "běžně 8l-dálnice 10l" :angry:

Ale vysvětlení je už na začátku "služební" a tak je jasný, že se to žene 160-170...tam už by to těch 10l bylo

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Nedá mi to a pochlubím se skvělými, vcelku vyrovnanými, výsledky za poslední 4 měsíce:

6,95 - 6,97 - 6,75 - 6,69 - 6,66 - 6,77 l/100km

A zde je graf na poslední 2 roky:

post-1406-0-26699300-1349209733_thumb.gif

I s málo výkonným a konstrukčně starým motorem a relativně těžkým autem se da jezdit svižně a přesto relativně ekonomicky.

Odkaz ke komentáři

svizne ano, ale predbiehat si uz s tym netrufnem :wallbash: minule sa mi to skoro nevyplatilo...nejako som zabudol,ze mam v aute dalsich dvoch ludi a plny kufor aj sedadla vzadu a plyn na podlahe a auto nic,akoby stalo - no skor sa mi zdalo,ze ten,co som ho chcel obehnut naschval pridaval,aj ked som mal blinker vyhodeny,ze sa chcem zaradit,nech ma pusti. Pravda,moja chyba, vedel som,ze bude prerusovana,tak som vybehol skor,no siel kopec dolu a nebolo vidno auto v kotline a myslel som,ze auto je az hore na dalsom kopci....ufff,to bol teda stres. Tam mi v tej chvili aj spotreba bola ukradnuta :D..vytocil som to ,co to dalo :D

Odkaz ke komentáři

Tak já mám se svým miláčkem rekord 5,7 l/ 100 Km a to po rychlostních silnicích na úseku cca 160km při rychlosti 90 - 110 Km/h...To je parádička ale v červenci šla kočicka do plynu a teď ukazuje podstatně víc ale s normální jízdou se pořád pod 7,5 l vejdu a couračky po městě mam za 9,5-10 l.

Odkaz ke komentáři

svizne ano, ale predbiehat si uz s tym netrufnem :wallbash: minule sa mi to skoro nevyplatilo...nejako som zabudol,ze mam v aute dalsich dvoch ludi a plny kufor aj sedadla vzadu a plyn na podlahe a auto nic,akoby stalo - no skor sa mi zdalo,ze ten,co som ho chcel obehnut naschval pridaval,aj ked som mal blinker vyhodeny,ze sa chcem zaradit,nech ma pusti. Pravda,moja chyba, vedel som,ze bude prerusovana,tak som vybehol skor,no siel kopec dolu a nebolo vidno auto v kotline a myslel som,ze auto je az hore na dalsom kopci....ufff,to bol teda stres. Tam mi v tej chvili aj spotreba bola ukradnuta :D..vytocil som to ,co to dalo :D

nj chyba řidiče...předjíždět v "lavoru" je vždycky riskantní...jsou některé padliny do kterých se schová celý kamion...

i když taky se mi stalo asi před rokem, že jsem předjížděl jednoho slimáka co táhnul za autem vlek...no ten zmetek na to z kopce šlápnul a já s třemi lidmi a plným kufrem...no kopec dolů se změnil v táhlé stoupání a...trojka do omezovače...čtyřka do 130 a bylo hotovo... i když to auto v protisměru se blížilo rychle B)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...