Přejít na obsah

Spotřeba 1.6 55 kW

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Jezdim s papucema ve predu 225 a vzadu 235, lide se me ptaji a co spotreba? Spotrebu neresim, ono s moji jizdou to nema cenu (nekdy pres mesto jedu 30, jindy mimo mesto 180). Takze zalezi strasne hodne na nalade :lol: Nekdy zajedu mou obvyklou trasu, kdyz chci se spotrebou 5,8, je to z mesta do mesta, takze i trosku po meste a rychlost 90 +-. Ale taky zvladam zajet tu samou trasu se spotrebou 14 :lol: Je to strasne nestabilni u me :lol: ale prevazuji hodnoty nad 9l ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak dnes aktuálně po dotankování spotřeba za srpen 6,89l/100 km. Mooooc dobrý výsledek na to, že v tom je cca 200 km dálnice rychlostmi kolem 140km/h a pak couračky do 25km.

Upravené sání dělá divy. Jak jsem napsal v tématu o něm, tak spotřeba spadla dlouhodobě opravdu dolů a motor je živější. Na těch "couračkách", kde je 50/50% město/mimoměsto padá spotřeba k 6,0l/100km. A na tý dálnici už mi nehlučí vír v nádrži, ale spotřeba je rozumných 7-7,5l/100km v těch 140km/h. Nejsem závodník, protože rychlou jízdou se nic neušetří. A adrenalinové zážitky se dají získat jinak.

Odkaz ke komentáři

mno vida. tak já mám spotřebu za cestu na dovču (celkem nějakých 620Km) propočteno na 7,2

Bylo to mimo dálnice, ale s průjezdy měst jako je Plzeň a Tábor(oboje víceméně ve špičce), výstup na Brdy...

Nejel jsem na spotřebu-spíše svižnější jízda a vymetení pavouků z výfuku. V autě celkem čtyři lidi a kufr téměř plný.

Čekal jsem že to bude horší cifra :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Jj, moje řeč, na trase okolo 6 km do práce teď spotřeba mezi 7,5-8,0/100 (v létě 7,0-7,5/100), na trasách delších jsem to schopen klidnou ale plynulou a přesto svižnou jízdou stlačit na 6,2-6,5/100. Na dálnici pak jezdím kolem 7,5/100 při 130km/h.

A aktuální spotřeba po dnešním dotankování 6,58l/100ksm !! Jupíí.

EDIT: Celý rok jezdím pouze na ÖMV, kombinuju Natural95 a Carreru95. Zdá se, že ÖMV opravdu neprodává "sračky", ale docela kvalitní benzín. A cenově je taky srovnatelný s ostatními "značkovými" benzíny.

Odkaz ke komentáři

hmmm dobrý výsledek. To jsem měl naposled před rokem když jsme jeli na dovču 300+300Km ve třech a třičtvrtě kufru-teda tehdá to byl průměr na nádrž 6,4l/100. letos ta stejná trasa ale ve čtyřech a tak nějak s těžší nohou 7,2l/100.

Eném ta poslední nádrž to nějak pokazila. A ta co se "vyvrhuje do atmosféry" teď - na tom nebude o nic líp :huh:

Ale u tebe to asi fakt vylepšuje to upravené sání :P

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Po posledním dotankování jsem najel na klasicky "zimní" spotřebu 7,7l/100km.

Holt 6km ráno a 6km odpoledne je strašně málo na zahřátí motoru a tudíž snížení průměrné spotřeby po startování a rozjezdu studeného motoru na sytič. Ikdyž ohřívá se to dobře, na 4 km mám rafičku na 90°C. Po dojezdu je spodní hadice k chladiči jen lehce vlažná, protože teprv začne otevírat termostat. Holt ten "chladič" pod palubovkou stačí uchladit ten náš skvělý motůrek bez velkého výdeje energie.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Já bych řekl, že u mě to mají na svědomí ty prakticky nové zimní pneu. Jako ten odpor je tam cítit. Předevčírem jsem ji potřeboval trochu popotlačit a nechtělo se mi ji kvůli těm třem metrům startovat. No to jsem se pěkně zapotil než se pohnula.

A v místech kde na křižovatce auto (na letních)couvá, tak na těchto zimákách stojí jak přilepené.

Prostě a jednoduše na letních Bridgestonkách (a vyšších teplotách) by ta spotřeba byla určo o litr menší a srovnal bych se do 8l.

Navíc ještě jedna věc-byl jsem dočasně vyšoupnut z garáže a tak parkuju venku. V těch mrazech (před pár dny -10) je to prostě prokřehlý a ztuhlý.

Upraveno uživatelem TomášT
Odkaz ke komentáři

Po 2 dnech co auto stálo venku na sněhu a mrazu a větru je krásně slyšet, jak vše z mrazu praská a kroutí se :D Je to mazec...

Dneska jsem počítal spotřebu po městě do práce z práce za poslední 3 týdny a vyšlo přesně 10,05 l a to odpovídá i palubnímu PC.. v létě to jezdím za průměr cca 8,5-8,8 l

no už aby bylo jaro ;)

P.S.: jo a minulý rok se starým termostatem, svíčkama a kabelama jsem to jezdil za 11,5-12,5 l běžně...

Odkaz ke komentáři

Tak dnes po natankování (sakra ten benzín ale vylez nahoru 34,70Kč/l) spotřeba 8,06l/100km. Není to nejhorší na ty ranní cesty do práce na sněhu a v mrazu. Ale asi mě to taky dost zkreslila (slovy cimrmanů) "malá závada na chladícím zařízení" (viz: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?s=&a...&p=1063871), kdy v servise při zkoumání závady a následných opravách motor běžel a auto stálo.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

já když jezdím do práce a z práce (8 km město), tak jsem v zimě taky na nějakých 10,3-10,4 l a to je město jako Praha... když jezdím dálky v zimě kolem 7,3 (naposledy včera ve třech lidech a plný kufr 300 km)....

P.S.: Poslední nádrž průměr 7,7 litrů - jedna dálková jízda + město .. no zase ta zima není tak hrozná, hlavně že topím ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

tak další numero - 9,1l/100

Koukal jsem do evidence a naposledy jsem tankoval 10.12. 2010 - od té doby najezdil do dneška na 36 litrů zhruba 450Km. Tady je vidět jaký jezdím couračky... 7Km tam, 7Km zpět, 11Km+11Km,14Km+14Km... a to je furt

Navíc je to vlastně spotřeba za období těch největších mrazů jaké byly.

Je teda až lehce přisprostle hladová - potvůrka :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...