Přejít na obsah

servis odmítá vyměnit vlastní olej


breta

Doporučené příspěvky

Včerejší zkušenost s jedním brněnským značkovým škoda servisem.
Na svoji Octavia1/2010 jsem si tam vždy nechával měnit olej vlastní, vždy odpovídající správné specifikaci. Včera mi řekli, že mi vlastní olej nevymění, prý z nařízení vedení.
Auto už samozřejmě v záruce dávno není, byl jsem tím vyjádřením ale zaskočen.
Je zde prosím někdo, kdo po právní stránce ví, že to značkový servis může udělat, a když nemůže, jak bych měl postupovat?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, sám pracuji v autorizovaném servisu, tak se ti pokusím, alespoň trochu nastínit situaci. Jsou dvě stránky jak k tomu servis přistupuje. Jedna věc, je že oni neznají původ oleje který si přineseš(jistě si pamatuješ kauzu kdy se do originálních lahví stáčel nějaký sráč a prodávalo se to za plnou cenu po internetu), pak se někomu zadře motor po výměně a co spousty lidí napadlo ? "Doprdel* co mi to tam nalili za sráč ?" . Druhá věc je výdělek samotného servisu. Pro servis není výdělečná práce kterou ti prodají, ale právě olej a dílčí díly k tomu potřebné. 
U nás toto nařízení padlo také a je to jen o domluvě mezi klientem a servisem. S některými klienty jsme dohodli slevu na olej, aby pro nás byl výdělek stále zajímavý a klient byl spokojený a u některých účtuje ekologickou likvidace oleje 1hod z hodinové sazby dle typu vozidla. 

Odkaz ke komentáři

úplně stačí poznámka bud do servisní knížky nebo na fakturu,že zákazník si donesl vlastní olej,ale samozřejmě na tom servis nic nevydělá,já jsem jezdil v záruce i po záruce nějaký čas taky do značky a vozil jsem si vlastní olej,nebyl žádný problém,tu poznámku že mám olej vlastní mi tam připsali a tím to končilo

Odkaz ke komentáři

Jasně, to beru. Ale musíte brát službu jako službu. Když se vrátím k té restauraci, je to stejné porovnání s cenou  v Cafe Imperial a běžné restauraci. Nikdo nikoho nenutí jet do aut. servisní sítě. Nesouhlasíš s cenou ? Tak jdeš jinam a ať je to servis nebo restaurace, holič, instalatér a další segmenty ve službách. O tohle mě jde.  Jsem ovlivněn, protože tohle řešíme v servisu denně a člověk už je vážně alegrický. Tak se omlouvám, za svůj vyhraněný názor. Na nikoho neútočím.  Autoopravárenství je tak v tomhle tak deb*lní řemeslo.... 

Odkaz ke komentáři

ale co když dle tvého subjektivního názoru ta restaurace prodává předrženou 30 let starou šlachovitou krávu místo toho aby jsi dostal prvotřídní steak z býčka ???? Pochopím, tu reakci že se mu to nelíbí když si chceš donést stejnou sračku kterou zrovna nákupčí v servisu sehnal za dobré penize a libuje si že je na tom napsáno high quality a nakupuje to v sudech pod 200 Kc kilo (cti litr)  a oni by ti ji prodali za 700 Kč, ale když si chceš donést něco čemu fakt věříš máš k tomu nějaké informace podle kteých si myslíš že na životnost TVÉHO majetku to bude mít lepší účinek tak holt musíš tam kde to chápou když si to nenechají vysvětlit. Já to dělám že jediné co si vozím jen kvalitní maso a zbytek už je jejich (filtry a další spotřebák). Jelikož se poslední dobou nestačím divit kam ty ceny lezou asi to budu na 7let starém autě řešit jinak.

Odkaz ke komentáři

Co vim od kamarada mechanika, tak kdyz si nekdo donese vlastni olej, tak mu ho tam da, ale zase si nauctuje vyssi hodinovou sazbu, takze treba misto 300 si bere 350,-/h.

Pokud servis nechce dat olej od zakaznika, tak neni nic jednodussiho, nez zajet do jinyho servisu. 

Odkaz ke komentáři

Mám pneu i autosevis,vyjadřovat se nebudu,ale padal taková myšlenka-když si pneumatiky umíš koupit,tak já ti pronajmu na hodinu pneuservis za 500,m-Kč a můžeš si to sám přezout,vyvážit atd :-) :-).

To jen tak na okraj :-):-),třeba k zamyšlení,proč nemůže být tenhle argument-umíš si to někde koupit,tak ......

Ano,i my se k tomu stavíme malinko jinak,když si někdo donese vlastní olej,pneu a podobně,ale nijak drasticky bych řekl.

Odkaz ke komentáři

U nas v Trinci obe Skoda servisy nemontuji vlastni dily. Bavil jsem se primo s vedoucim servisu a rekl mi to presne jako s tou restauraci - je to jako donest si vlastni maso.

Oduvodnoval to i tim,ze jsou pak problemy s reklamacemi, ze si lidi donesou nrjaky shit - treba rozvody, ty pak prdnou a clovek bude chtit reklamaci s tim ze to spatne namontovali.

Takze svym zpusobem to chapu a proto u veci ktere si bedokazu sam vymenit auto davam jinam. Pokud je cena dilu od skodovky stejna jako bych si dany dil shanel sam,tak jedinr v tomto pripade jim tam auto necham.

Ja bych treba bral to, ze - doneses si vlastni dil, budes mit praci trochu drazsi a bez zaruky.

Ty argumenty obou stran nejsou spatne,obe strany (servis a zakaznik) chteji usetrit ci vydelat. Proto chapu servisy a zaroven si to resim tak jak uznam za vhodne a nestezuju si 🙂

Odkaz ke komentáři

Necudujem sa ze ju pouzil, lebo je to taky primitivny a nesuvisiaci priklad, ale pre zemanobabišoficoko*otlebovoličov odzbrojujuci.

 

Normalny clovek takuto p...vinu ani nepusti dnu do ucha.

 

Servis ten olej nejako specialne technologicky upravuje? ho*no. Otvori naleje a konec. Jak to do p...če mozno porovnavat s celou pripravou jedla v reštike?

 

Splietate tu jabka s hruškami.

 

VSETKY AS CO POZNAM maju formulaciu v zakazke ze pri vlastnom materiali si je zakaznik vedomi bla bla bla....

 

Cize aj toto je uplny drist.

 

Staci proste byt uprimny a povedat ze "ano uctujeme 50€ za hod ale to nam nestaci a nutne potrebujeme vysoku 500% marzu na oleji a zodrat vas"

Odkaz ke komentáři

Hoši,něco vám napíšu,ale nebudu to rozvádět.U nás v Kopřivnici je jedna firma obchodující s oleji.Rozváží oleje i do některých autosalónu.

Co jsem se dále dozvěděl byl hnus....jen nastíním,že ani nevíte,co Vám tam lejou a co účtujou,resp.co účtujou to víte :-).Ani se jim nedivím,že se kroutí,když si někdo olej doveze,protože s maržemi,které mají  a o které v tu chvíli přicházejí...Však dále netřeba pokračovat.

Olaf měl pravdu.Raději si to vyměnit sám,nebo jít tam,kde vás vezmou a jen vy budete vědět,co jste si dovezli,co tam máte.

Na druhou stranu-ale asi je to neomlouvá.Nájmy jsou vysoké,platy rostou,automobilky-hlavně ŠA chce po salónech kde co a nic jim na to nepřispějí,tak někde na tohle vše vydělat musí.Na autech-alespoň co tady bylo řečeno moc velké marže nejsou,takže...

Jen si vemte,co autosalónu Škoda muselo zavřít,protože nebyly schopny splnit podmínky co po nich ŠA chtěla a nedela jim na to ani korunu

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...