Jump to content

Výměna spojky najeto 146tkm


Recommended Posts

Nečekaně mi odešla spojka po najezdu 146 tkm.
Asi 14 dní jsem měl pocit, že mi rychlosti nejdou zařadit nějak úpně lehce. Musel jsem sešlápnout pedál až na podlahu.

A najednou z nižehož nic jsem už nemohl zařadit, naštěstí jsme vyjel z dálnice a jel domů na 2 stupěn po okreskách.

Dneska odvezeno do servisu, tak se budu snažit podělit o výsledky opravy a případně napsat co se ve spojce rozsypalo.

Link to post
1 hour ago, Beuticek said:

Ahoj, je to spojka nebo spojkovej váleček? Máš měkký pedál? Mně se to totiž stalo před rokem taky a byl to váleček. 

Ahoj, pedál funguje ok. Pokud nesahám na kvalt a mám tam dejme tomu 2 tak spíná a rozpíná normálně.
Akorát nelze se zapnutým motorem za jízdy přeřadit. Vyřadit a zařadit lze znova až po té co vypnu motor.

Link to post

Tak byl to údajně vadný přítlačný talíř spojky. Asi deformace materiálu teplem. 3 packy byly prý nějaké vyhlé, tak se to tam sekalo.
Spojka vyměněna za komplet sadu od firmy LUK.  Materiál a práce cca 14tis. korun.
Přikládám fotku přítlačáku i když nic na první pohled vadného nepozoruji na vymontovaném kuse.

Spojka_Pritlacak.jpg

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Příspěvky

    • Zdravím všechny. Nedával jste někdo Racingline sportovní kit sání R600 ?  Potřeboval bych vědět, jestli se dá namontovat doma a jestli to má vůbec smysl, nebo jestli máte někdo radu jaké sání případně dát do ročníku 2013. Díky za každou radu a poznámku.
    • Zdravím, před časem jsem na své Octavii 2 (2005) vyměnil původní Stream za čínskou alternativu k RCN 210. Letos na jaře začalo chrčet rádio, tak jsem vyměnil anténu. Od té doby chrčí levé repro - i v případě vypnutého rádia, přestane až po vypnutí světel. Bylo mi řečeno, že by to mohlo být čínským rádiem.  Nesetkal se nekdo s něčím podobným? 
    • Zdravím, před časem jsem na své Octavii 2 (2005) vyměnil původní Stream za čínskou alternativu k RCN 210. Letos na jaře začalo chrčet rádio, tak jsem vyměnil anténu. Od té doby chrčí levé repro - i v případě vypnutého rádia, přestane až po vypnutí světel. Bylo mi řečeno, že by to mohlo být čínským rádiem.  Nesetkal se nekdo s něčím podobným? 
×
×
  • Create New...