Jump to content

Výměna spojky najeto 146tkm


Recommended Posts

Nečekaně mi odešla spojka po najezdu 146 tkm.
Asi 14 dní jsem měl pocit, že mi rychlosti nejdou zařadit nějak úpně lehce. Musel jsem sešlápnout pedál až na podlahu.

A najednou z nižehož nic jsem už nemohl zařadit, naštěstí jsme vyjel z dálnice a jel domů na 2 stupěn po okreskách.

Dneska odvezeno do servisu, tak se budu snažit podělit o výsledky opravy a případně napsat co se ve spojce rozsypalo.

Link to post
1 hour ago, Beuticek said:

Ahoj, je to spojka nebo spojkovej váleček? Máš měkký pedál? Mně se to totiž stalo před rokem taky a byl to váleček. 

Ahoj, pedál funguje ok. Pokud nesahám na kvalt a mám tam dejme tomu 2 tak spíná a rozpíná normálně.
Akorát nelze se zapnutým motorem za jízdy přeřadit. Vyřadit a zařadit lze znova až po té co vypnu motor.

Link to post

Tak byl to údajně vadný přítlačný talíř spojky. Asi deformace materiálu teplem. 3 packy byly prý nějaké vyhlé, tak se to tam sekalo.
Spojka vyměněna za komplet sadu od firmy LUK.  Materiál a práce cca 14tis. korun.
Přikládám fotku přítlačáku i když nic na první pohled vadného nepozoruji na vymontovaném kuse.

Spojka_Pritlacak.jpg

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Příspěvky

    • Chyba není , a co hodnoty? Teplota vody pro řj ? Teplota vzduchu? 
    • Ahoj lidi. Potřebuji radu protože už nevím co s tím. Octavka rok 97 1.6 aee. Ať je motor zahřátý nebo studený, tak po chvilce co drží otážky stabilně tak se rozhoupe, až občas chcípne sám od sebe. Při jízdě to samozřejmě jede naprosto normálně🙄. Přečetl jsem si příspěvky na co se zaměřit ale zatím mi nic nepomohlo. věci co jsem měnil: rozvody (před rokem), klapka, čidlo v sání, palec + víčko rozdělovače, kabely zapalovací, svíčky, cívka (před rokem), lambda, palivové čerpadlo (dávalo necelé 2,5bar), filtr palivový, čidlo klepání, čidlo teploty (když ho ale odpojím tak to přestane houpat) přijde mi, že jsem tam udělal snad všechno co na tom motoru je 😄 kontroloval jsem i vačku s hydroštěly a ta je ok, základní nastavení klapky ok, seřízení předstihu ok, sání ok, výfuk ok žádná chyba na diagnostice není any idea co s tím dál?
    • aj na aliexpresu maju...podobna sada za 80kc...ale pockas si tak 2 mesiace 🙂
×
×
  • Create New...