Přejít na obsah

Ztuha fungující řazení


ALEDOL

Doporučené příspěvky

Ahoj,

vrátila se mi moje Octavia ze servisu, kde byla na pravidelné prohlídce a nějak jsem si všiml, že po návratu (nejsem si jistý, jestli to dělalo i krátce předtím, možná ano, ale minimálně) se velice obtížně řadí, zejména z jednotlivých převodových stupňů zpět na neutrál. Se zpátečkou není téměř žádný problém.

Ptal jsem se, zda-li měnili olej v převodovce, prý ne. Auto má najeto téměř 200 tis., čili se domnívám, že by mohlo být na čase jej vyměnit.

Otázkou je, jestli to může pomoct a jestli je možné, že by ztratil účinnost v podstatě během pár kilometrů a takhle se to pokazilo.

Takže vyměnit olej asi ano (?) a ještě případně něco? Nerad bych něco zanedbal, aby to pak nebylo mnohem dražší.

 

Díky

Odkaz ke komentáři

Obě možnosti mě napadly, ale přijde mi, že kdyby spojka špatně rozpínala, byl by problém v řazení jak tam, tak i zpátky, tedy na stupeň, i zpátky na neutrál (oprav mě, jestli se pletu). Jak jsem psal, je sice obtížnější řazení celkově, ale výrazně těžší je to ze stupňů na neutrál.

A ta řadička, zkoušel jsem odendat do krytí a fyzicky z míst, kam lze vidět na ni netlačí nic, leda ještě někde, kde to není vidět.


Mám 1.6, 74Kw

Odkaz ke komentáři

Mam stejny motor a kdyz jsem kdysi vymenil olej za jiny, tak bylo razeni horsi. Az po vymene za Skoda olej bylo vse OK, takze doporucuji dat jen originalni olej. Potrebujes 2l a neco ti zustane.

Zeptam se, mastny flek pod autem jsi nevidel? Stava se totiz, ze u tohoto motoru rady praskaji nyty na diferaku, ktere znici prevodovku (taky jsem si tim prosel)... 

Odkaz ke komentáři

Nene, mastný flek jsem neviděl, můžu ještě pro jistotu osahat všechno v místech, kudy by to teoreticky vyteklo a uvidím.
Nicméně jsem preventivně objednal auto ještě na jednu kompletní prohlídku do autorizovaného servisu Škoda, no a tam snad řeknou, čím to je.

Ten olej vyměním, snad to pomůže, ale ta prohlídka, ta se vždycky hodí, i z jiných důvodů.

Moc děkuju za odpovědi, moc pomohlo. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...