Přejít na obsah

Solenoid obtoku turba - kde najdu?

borlan

Doporučené příspěvky

Stručně - na mém TDI66kwALH r.04 diagnostika hlásí "solenoid obtoku turba". Kde ho najdu?

Je to tenhle uprostřed:

20201027_155603x.jpg.f028875f06afb452444470c225b55d0f.jpg

Nebo tenhle:

20201027_155550.jpg.a4fda1d8557746f89884b2df6f9ba709.jpg

A nebo nejhorší varianta - není to žádný a ten co hledám je někde hodně "dobře" přístupnej...

Prosím poraďte, event. rovnou odkaz kde nejlíp pořídím (poměr finance/kvalita).

Dík předem.

borlan

Pokračování:

Tak je to zřejmě ten na druhém obrázku. Přišel jsem totiž na geniální nápad - odpojil jsem od něj konektor a v chybách naskočilo "solenoid obtoku turba". Po zapnutí konektoru zpět se chyba po vymazání neobnovila.

Nevím stále jestli je pojmenován N75, ale podle čísla už ho snad koupím.

Sice momentálně funguje a nehlásí chybu, ale už se několikrát ozval. Taky mám podezření, že má na svědomí občasné částečné snížení turboefektu, který se po vypnutí/zapnutí zapalování plně obnoví a přitom žádná chybová kontrolka ani žádná chyba ve paměti.

Takže seženu a vyměním. Má někdo tip kde se dá kvalitní dobře koupit?

borlan

Pokračování 2:

Vypadá to, že si asi vystačím sám... :-) . Prolezl jsem e-shopy a nakonec se skřípěním zubů objednal Pierburg za 950 (osobní odber), na můj vkus docela dost. Viděl jsem i za 650, ale původ mě nepřesvědčil i když to asi nebyla úplně čina.

Teď najít doma dobře uložené nové hadičky, které jsem před časem neinstaloval, a dokopat se k akci. A pak doufat v odpovídající výsledek. Dám pak vědět v závěrečné části mého příspěvku. 😉

Zatím čus 

borlan 

Upraveno uživatelem borlan
Nové poznatky
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Mrzí mne, že se nevím z jakého důvodu nikdo nezapojuje do tohoto vlákna, fakt k tomu není co napsat?

Se skřípěním zubů jsem ventil (ten na druhém obrázku) koupil a vyměnil. Hadičky zaboha nemůžu doma najít, tak zůstaly původní. Zpočátku jsem měl dobrý pocit, ale dnes (po celkem cca ujetých 20km) se rozsvítila kontrolka motoru a vyčetl jsem stejné závady jako nějaký čas před výměnou (tehdy vždy hodilo chybu, po vymazání byl nějaký čas klid a znovu, a tak jsem mířil k výměně) - P0246, P0243, text "turbo obtok solenoid". Po vymazání opět klid. Co je to teda za chyby?

Takže zůstávají otázky - vyměnil jsem jiný ventil (ta finta s odpojením konektoru není průkazná) a skutečný problém jinde? Nebo problém s přívodními vodiči/signálem a hlášená chyba ventilu jen důsledek?

Zkuste prosím zkušenější nějakou radu...děkuju.

Odkaz ke komentáři

Tak budu asi pokračovat v samomluvě - najel jsem s novým ventilem  nějakých cca 150km a chyby zatím znovu nenaskočily. Ale stalo se mi asi 2x to, že náhle zjistím zmenšený turboefekt (ne úplně bez efektu jako při nouzáku a rozsvícené kontrolce motoru, to znám), po vypnutí/zapnutí zapalování se turboefekt plně obnoví. Kontrolka žádná, diagnostika chyba žádná. Toto se mi stávalo i před výměnou ventilu a těšil jsem se, že po výměně se to už nestane, bohužel jsem doufal zřejmě marně.

Co může způsobovat to snížení turboefektu když ne ten ventil? Mohla by to třeba způsobovat občasná netěsnost těch pitomých podtlakových hadiček? Může být vůbec netěsnost občasná? Nebo co jiného?

Poraďte prosím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...