Přejít na obsah

370 t. km - dobrý servis - vydrží ještě?


Fryw

Doporučené příspěvky

Ahoj. Kamarád mi nabídl stoji Octavia 1 s tímto motorem. Je prvním majitelem, pěkně se o ni staral, neměl na ni žádnou závadu, neboural. Naposled tam vyměnil rozvody, náplně, udělal komplet servis. Je v automatu. Chce repas hydroměniče, který vyjde na 5000 Kč. Má funkční klimu, okna v elektrice, parkovací senzory atd. Má cenu nad takovým autem s tak vysokým nájezdem vůbec cenu uvažovat, nebo i přes svědomitou servisní údržbu se jedná o auto před smrtí? 

Nahradil bych tím za svoji Octavia 1 , 1.6 55 kw, v LX "výbavě". Auto mám jako vozítko z práce a do práce, 30 km tam, 30 km zpět. 

Má cenu nad takovou výměnou uvažovat? Nechal by za 15 000.

Odkaz ke komentáři

370000 km? To je akurát po zábehu. Mám to isté len manuál. Nabehané  cca 650 000 km, nedávno emisná a technická a bez problémov a bez úplatku. Pravidelná výmena oleja a filtrov po 10 000km , dávam aditíva do nafty alebo lepšiu naftu /dve nádrže/ pred emisnou kontrolou. Tento motor pri starostlivosti ako píšeš  urobí v pohode milión. Ak dobrá cena ber, neolutuješ.

Odkaz ke komentáři

Problém může být s tím automatem. Repas hydroměniče určitě nebude veškerý servis automatu. K tomu bude třeba vyměnit i olej a další hromada věcí o kterých nevíš dokud se to neotevře a nakonec budeš na větší ceně než je cena auta...

U tak starých hrkáčů je sázka na manuál jistota ( když se rozpadne převodovka, koupí se z vrakáče druhá a jede se dál...funkční automat už neseženeš a pokud ano, bude stát 10-15t kč, k tomu si přidej práci na výměnu, olej...atd )

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...