Přejít na obsah

Montáž palivového čerpadla


BazzX

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřeboval bych radu. Odešlo mi palivové čerpadlo na Octavia II předfacelift (r.v. 2005), koupil jsem nové i s novým těsněním samozřejmě, ale problém je, že ho tam za boha nemůžu dostat. To těsnění je na spodní straně do Ypsilonu, takže se zachytává o nádrž a navíc mi přijde, že je moc široké.

Zkoušel jsem lehce potřít benzínem, že třeba změkne, lehce potřít vazelínou.. to těsnění jsem i postupně ořezával nožem, abych zjistil jestli tam zapadne, ale ani to nepomohlo, zkrátil jsem ho na polovinu a ořezal všechny výstupky.. pořád nic. 

V návodu na to mají speciální klíč. Nevíte někdo jak to tam dostat? Jestli dělám něco špatně nebo to bez toho klíče nepůjde? 

 

Díky. 

IMG_20201112_132611.jpg

klíč.png

Odkaz ke komentáři

pavel71: Smysl to dává, jenže ta příruba je širší a při tlačení čerpadla do nádrže mi shazuje to těsnění dovnitř. Našel jsem na YouTube video montáže čerpadla na Golf V, ale v naftě, kde je jiné těsnění a chlápek jednou rukou natáčel a druhou vše dal nazpět, ovšem neměnil těsnění a na naftu je to těsnění jiné, mě přijde že jednodušeji udělané.. 


noxik600: Mám za to že ano, na spodní straně je těsnění rozvětveno do Y a tu stranu dávám dolů.. 
https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1t0919133d-krouzek-tesnici-skoda-17534.html

Výstřižek.PNG

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem čerpadlo od výrobce VDO, původní bylo taky VDO, přímo jsem průměr neměřil, ale zkoušel jsem tam dát to staré čerpadlo s novým těsněním a bylo to stejné, taky nešlo. Na O2 se dá koupit jen jedno těsnění na benzín s popiskem - pro Octavie od r.v. 2001. 

Odkaz ke komentáři

Zkus si to nasadit to těsnění venku jen pro zkoušku jak jde, a změř průměr těsnění v nasazeném stavu na čerpadle a pak změř průměr otvoru nádrže,jinak asi budeš muset bojovat,Díval jsem se a asi jiná možnost nežli porodní bolesti mít nebudeš.

Nevím jestli to půjde na sucho

Odkaz ke komentáři

Tak 2,75 na stranu je vzhledem k funkci těsnění dost.Přetlačit tuto tloušťku bude asi oříšek.

Možná zkusit těsnění z vnitřní plochy máznout aditivem, to by mělo při tlačení filtru pomoci v kluznosti.Filtr bych tlačil pomalinku aby se stačil protlačit těsněním.Pomalu jakoby pružením.

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dneska znovu pokoušel usadit čerpadlo do nového těsnění. Zkusil jsem ho nasadit na víko čerpadla, ale jen na kousíček, aby spodní část lépe zapadla do otvoru a nikde se mi nezachytávala o okraj. Fungovalo to, ale nedokázal jsem to čerpadlo zatlačit úplně, abych nasadil ten plech. Skoro jsem po tom i skákal. No tak jsem nasadil staré těsnění, sice v hrozném stavu, ale čerpadlo tam zapadlo hladce a s autem můžu konečně po 2 týdnech jezdit. 
Dle mého názoru je nové těsnění špatně uděláno. Až budu mít někdy možnost, mrknu po vrakovištích, jestli tam není v lepším stavu.

Díky všem za rady 😉

IMG_20201119_163503.jpg

IMG_20201119_163938.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...