Přejít na obsah

Subwoofer Sencor Ultimate


Doporučené příspěvky

Zdravím. Měl jsem starší subwoofer a zvlášť zesilovač (r. 2005). Původně na Škoda Favorit (zapojoval jsem sám). Poté Škoda Octavia I. Tam byly kabely nataženy již od předchozího majitele. Všude hrál bez problémů. Už "rozdrnčený" a částečně nefunkční (zkreslený zvuk, pískání po vypnutí klíčku ze zapalování) teď chci měnit za aktivní Sencor Ultimate. Jen jsem přepojil dráty, vyzkoušel a nefunguje ani jeden. Plus a minus pól jde přímo z rádia. Audio kabely jsou natažené ze zadních reproduktorů. Plus kontakt a REM kontakt na subwooferu jsou spolu přemostěné přímo na zařízení. Všechnu kabeláž jsem prošel, zkontroloval a bez problémů. Máte nápovědu, zkušenost, či radu? Díky, Martin.

Ještě doposílám foto zapojení staršího wooferu. Nový jsem zapojil stejně. Kromě bílých kabelů (zesilovač vs. woofer). Ten nový je aktivní. Díky, Martin.

IMG_20201221_124342.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj Konny. Díky za reakci. Měřil jsem i voltmetrem a je pravda, že vývody z rádia směr woofer nedávají, co by měly. Ale ani do rádia (hnědý a červeno žlutý kabel od kterých jde dále zapojení na woofer) nejde 12 voltů. Což mi právě vrtá hlavou. Rádio samotné jede bez problémů. Chtěl jsem se vyhnout přímému napojení na baterku obzvláště, když do nedávna vše fungovalo. Někde ten "kopanec" bude. Rádio přestalo reagovat na vyjmutí klíčku ze zapalování. Dříve se automaticky vypnulo. Teď hraje dál... A mimochodem, REMko z rádia "natáhnu" jak? Z rádia nejde jediný volný kabel... Díky. Martin.

A audio bych raději vedl taky přímo z rádia, ale Octa I 2004 a její Symphony nemá připojení na cinche.

Odkaz ke komentáři

Pokud mas woofer opravdu zapojeny na napajeni radia, tak ti logicky shorela pojistka, protoze nemuze utahnout radio a wofer a ani kabelaz na to neni dimenzovana!! 

Budes muset natahnout plus od baterky, ale muzes se napojit na kontakt (tusim c. 30) pod volantem, tam je privod primo z baterky a kostru chytnes nekde v kufru. 

Rem natahnes od radia, je to pin c. 5 na napajecim konektoru (modry kabel). Tim se bud napaji antena nebo se spina zesilovac na woofer. 

Odkaz ke komentáři

Pojistky jsou v pohodě. A ten woofer takto opravdu deset let fungoval. Ještě mě napadlo, zda ten hnědý a červeno žlutý kabel (jak jsem zmiňoval výše) nejdou do rádia od zapalování... A tam se něco nepodělalo... Mrknu dnes na to.

Dokoupím nějaké kabely a pojistku a z pod volantu, pokud to půjde, povedu k wooferu. Ať nemusím přes propustku v kufru.

 

Odkaz ke komentáři

Nevim jak a kde presne to mas pozapojovany, ale kdyz ti radio nereaguje na vytahnuti klicku, tzn. ze ti nejde spinane napeti do radia a z toho spinaneho byl urcite napajeny i zesilovac. Je mozny, ze se ti nekde od spinaneho kontaktu (taky pod volantem) treba utavil kabel (pokud to mas natazeny tou dvoulinkou) nebo po ceste k radiu se prerusil. Bez mereni a nejake rozborky casti palubky se neobejdes... 

Odkaz ke komentáři

Proměřil jsem, hledal jsem, nenašel jsem. Myslel jsem, že třeba zlomený kabel. Prolezl jsem celé auto. Ale bude to, jak píšeš. Utavený, zlomený kabel, apod. Strávil jsem tím 3 dny. Vyhýbal jsem se přímému napojení.

Každopádně jsem plus teday natáhnul z onoho "pod volantu" (kabel 30), přímo na woofer. Nešel jsem od baterky přes palubku. Tam už mám venkovní led osvětlení, zasilikováno, a nechtělo se mi do toho vrtat.

Minus klasika v kufru.

REM jsem vyřešil přemostěním plus pólu a REM kontaktu na wooferu.

Audio kontakty jsem nechal ze zadních repro.

Připojil jsem navíc samostatný vypínač a samo, že i s pojistkou.

Tak už hrajeme. Jen tedy chybí ta reakce na vytažení klíčku ze zapalování. Řeším oním vypínačem.

Každopádně díky za kolegialitu a pomoc.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...