Přejít na obsah

Nelze spárovat immobilizér s klíčkem


Doporučené příspěvky

Ahoj páni,

objednal jsem z Číny "udělej si sám" klíč (obal + elektronika + ID48 transpondér) podle originálu 1K0 959 753 G.
DO funguje na jedničku, problém nastal u imma. Postupoval jsem podle http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer
Učím pomocí VCDS, PIN mám. Originální klíče přeučím bez problému (postup a PIN tím pádem OK).
Pokud však do učení zahrnu čínský transpondér vždy to skončí blikající kontrolkou imma a v paměti je 01179 Incorrect Key Programming.
Sondoval jsem po internetu a nakonec jsem doobjednal ZedBull Mini s jehož pomocí jsem do transpondéru předkódoval TP24 Škoda CANBUS. Porovnání s origo transpondéry vypadalo OK - všechny se tvářily jako ID48 Magic II Skoda CANBUS.
I tak se naučení nepovedlo. Tak jsem sondoval ještě jednou a vypadá to, že mám immo 4. generace.
No a pokud jsem to správně pochopil tak do transpondéru musím nahrát něco jako Component Security sekvenci, kterou má ŠA a taky se dá získat z budíku + origo klíče.

Dokáže si s tím někdo poradit ?

Budíky 1Z0 920 810 B, benzín 2.0 FSI, měl by to být MR 2005

Předem díky

Odkaz ke komentáři

@Vaša orig tp48 myslíš "virgin" transpondér upravený tak aby se tvářil jako TP 48 SKODA CANBUS ?

BTW CS blok umí nahrát i zmiňovaný ZedBull, ale klon za pár stovek nemůže umět vyčítat budíky a lámat 7. byte CS 😁

Zdá se, že se aktuálně nepohnu z místa, pomohla by osobní konzultace v Prostějově? Pendluju mezi Brnem a Olomoucí.

Dík

CS.PNG

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Ahoj, pro odvážlivce popíšu metodu, jak naučit transpondér z klíčku k imobilizéru auta.

Pro začátek se zříkám veškeré odpovědnosti za případné škody. U mě to vyšlo, u vás to v lepším případě nemusí fungovat v horším případě si umrtvíte některou komponentu auta.

Potřebujeme carprog 8.21 s adaptérem A1 a anténou.  Já objednal u čínského obchodníka balík, kde byla jednotka a adaptéry na různá vozidla včetně A1 na CanBus a anténka na čtení transpondéru.

V balíku bude CD se softwarem v různých verzích. Mě se osvědčila kombinace, která nepotřebuje práva administrátora a antiviry v ní nevidí hrozbu

  • V8.21 keygen.exe, keygen.dll ( generování licence )
  • carprog_online.exe, 150428CAR00542UA.lib ( hlavní program + knihovna )

Při prvním spuštění carprog_online.exe si zkopíruju hardwarové ID které vložím do příslušných polí v V8.21 keygen.exe, zvolím si username a s vygenerovaným stringem aktivuji hlavní program.

Teď si můžete zkusit HW test jednotky carprogu v UPDATE -> HW Test v0.8 na který si ale musíte vyrobit testovací konektor z rezistorů nebo test adaptéru A1, který musí být zapojený na živý canbus v autě, tj. do diagnostické zásuvky. Nebo přistoupíte rovnou k akci.

A1 zapojíme do diagnostické zásuvky, externí napájení jsem nepřipojoval. Vyčteme si obsah paměti imobilizéru.

Pro moji Octavia II byla funkční volba DASHBOARD -> SKODA -> 07/2006 DIAG, tlačítka read Immo.

Pokud se vám vyplní pole jak na obrázku máte vyhráno. Pokud uvidíte chybu Uknown version of immo activ nebo jinou tak můžete zkusit štěstí s jinou položkou.

obrazek.png.205330c5be7cf7dbdf7c7f399c79bc93.png

Uložte si paměť do souboru a přejděte na TRANSPONDER -> VAG KEY.

Připojte ke caprogu anténu a nachystejte si odemknutý ID48 transpondér.

Vložte transpondér do oka antény a zkuste ho vyčíst klikem na tlačítko s modrou šipkou vzhůru.

Přiložená anténa není zpravidla moc kvalitní a můžete mít problém vystihnout nejlepší pozici pro čtení transpondéru cívkou. Pokud vyskakuje hláška Transponder signal too low zkuste různé polohy transpondéru. Mně se nejvíc osvědčilo umístit transpondér naležato pod spoj přivodního kabelu s okem antény. Pokud vidíte Antenna not connected i když jste anténu připojili, možná budete muset opravit součástkovou základnu carprogu realizující naladění anténního obvodu. Jestli cvaká relátko a vyplnilo se vám pole UM1, ID a UM2, máte vyhráno. Doporučuju si transpondér vyčíst několikrát a ověřit, že se hodnoty nemění a už na něj nesahat.

Načtěte si dump z imobilizéru přes tlačítko žluté složky. Měl by se vám předvolit radio button na SKODA (TP24) a vyplnit component security string. Kliněte na write a tím se vám informace zapíší do transpondéru. Program se vás zeptá jestli chcete přidat klíč do dumpu, zvolte ano. Modifikovaný dump si uložte disketou. Dumpy si verzujte, ať se vám neztratí původně vyčtený. Stejný postup aplikujte na další transpondéry, které chcete mít k autu naučené. Vždycky si načtěte zmodifikovaný dump z předchozího kroku.

obrazek.png.f8f734b7b20f7de432d1ae14385a9d02.png

Vraťte se zpět do DASHBOARD -> SKODA -> 07/2006 DIAG a tlačítkem žluté složky si načtěte poslední zmodifikovaný dump. Zkontrolujte si, že počet klíču odpovída očekávanému počtu (staré naučené klíče + nově naučené). Ve sloupci jsou uvedeny identifikátory transpondérů, které se imobilizéru předhodí jako naučené.

Pokud je vše dle očekávání zapište dump zpět do paměti tlačítkem Write immo. Palubka se restartuje, vše se rozsvítí a zhasne. Ztratí se čas a odjeté km od posledního startu. Důležité je, aby zhasla kontrolka imobilizéru. Toto vyzkoušejte u všech klíčků.

To je zhruba vše. Přeju vám hodně štěstí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...