Přejít na obsah

Autorádio Symphony do Classic oktávky


Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si originální autorádio Škoda Symphony s CD, ale při instalaci jsem narazil na problém. Mám Octavii (r. v. 2003) ve výbavě Classic, tzn. interiér je v původní podobě. Když však chci rádio zasunout do zdířky, aby se zacvakly zámky, nemohu ho tam dostat, protože plnému zasunutí brání plastové pacičky, které nepasují na dírky, které jsou v samotné přístrojovce (viz obrázek). Díval jsem se, že kazetová verze Symphony tyto pacičky nemá. Řešení je zřejmě jednoduché - uříznout pacičky, že?
Nechci to však dělat ještě před tím, než vyřeším další problém, a to reset rádia při vysunutí klíčku ze zapalování a následné nutnosti zadat znova PIN při novém startu. Dočetl jsem se, že se problém s největší pravděpodobností vyřeší přehození pin konektorů 4 a 7 (nemám však iso vypichovák, takže ho musím nejprve sehnat). Má otázka zní - nemůže být problém způsoben i něčím jiným? Jestli si vůbec řídící jednotka Classic verze bude s rádiem "rozumět"?
Díky moc za odpověď.

IMG_20210129_113144.jpg

Odkaz ke komentáři

Já bych řekl, že to bude spíš špatným nakódováním rádia. Pokud ne, tak potom jak říkáš - pin 4 a 7.

Jedna z těch dvou možností to na 99% bude. Řídící jednotka bude v pohodě. Jediná překážka při kódování by mohla být, že nebudeš mít do rádia natažený K-line, takže se ti nespojí s diagnostikou.

 

Odkaz ke komentáři

Díky moc za odpovědi. Bohužel se v těchto věcech vůbec nevyznám, takže mi nezbývá nic jiného, než obrátit se na specialistu s potřebným vybavením. Jet do autorizovaného servisu by asi přišlo na nesmyslné peníze, že? Neznáte nějaké ekonomičtější řešení, ideálně v Praze? :-)

Odkaz ke komentáři

Já bych zkusil napsat i do škodováckýho servisu. Kdysi jsem zjišťoval, kolik by stálo zjištění bezpečnostního kódu u Symphony a napsali mi tuším 500,-. Na tom kódování nic není, takže by to neměla být žádná raketa. Za zeptání nic nedáš a budeš to mít jednodušší, než někoho hledat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...