Přejít na obsah

Ztráta oleje.


Doporučené příspěvky

Zdravím lidi. Dnes jsem si náhodou všiml že mám kapky oleje pod místem kde je umístěn intercooler, změřil jsem tedy stav oleje a byl pod minimem. (asi týden zpátky jsem ho kontroloval a na měrce bylo cca. třičtvrtě) sundal jsem tedy horní kryt motoru a všiml si, že kolem Egr ventilu je docela dost nachcá*o. Kouknul jsem i pod auto a intercooler byl taky celý od oleje. No a zásadní otázka. Co teď? 😅 Co si tak pamatuju tak intercooler může být od oleje kvůli turbu, kde se přes vůli na ložiskách dostává olej(neukamenujte mě pokud se pletu). Ale co ten egr? 

Děkuji za rady a odpovědi. 

Škoda octavia 1 1.9 tdi 66kw

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ale ale ale, to jsou hned děsivé závěry. To, že je egr od oleje(přiměřeně) je běžná věc, samozřejmě je lepší dát novej, kterej těsní, ale dá se v klidu jezdit i s tím co teče. Až na to, že to bude všude okolo zapatlaný to ničemu nevadí. Intercooler od oleje znamená, že je děravej a olej, který se tam postupně hromadí(opět normální záležitost), uniká trhlinama ven. V tomhle případě ale je potřeba Intercooler vyměnit, aby zbytečně neunikal plnící tlak. Pokud má auto výkon, tak turbo zatím neřeš.

(Já měl cooler děravej na čtyřech místech, tam, kde přiléhá onen plast usměrňující proudění vzduchu k němu. O něj se to prodřelo a nahromaděný olej vytekl. Nechal jsem ho vyměnit a výkon se zlepšil tak o 5%. Čekal bych víc, ale turbo to holt dofoukalo.)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...