Přejít na obsah

Slabé foukání vzduchu z ventilačních průduchů na palubce


Doporučené příspěvky

Ahoj Přátelé mám problém u své Octavie s foukáním vzduchu z ventilačních průduchů na palubce, mám  Octavii 1 pd 74 kW 4*4 climatronic, ventilátor jede na plno a když měním stav foukání (okno max, přímý vzduch i na nohy fouká to pořád slabě, dám klimatizaci a funí to hodně ale ne do ventilačních průduchů někde se mi to jako kdyby ztrácelo jako by nefungovala klapka rozdělování vzduchu, topí i chladí parádně, můžete poradit děkuji 😀

Upraveno uživatelem rufik133
Odkaz ke komentáři

Spustit autodiagnostiku climatronicu a vyčíst chyby. Pravděpodobně hapruje klapka. Mně někdy jde a někdy nejde. Bohužel je to klapka nejhůř přístupná, podle dílenského manuálu nutná demontáž celé palubky.(!!!) Na webu jsem kdysi našel návod jak za cenu ulomené jedné nožičky a práce jak s ježkem v kleci klapku demontovat bez demontu palubky. Dodnes jsem se neodhodlal a návod už nemohu najít. Ale nebyl ten návod příliš fotodokumentovaný.

Odkaz ke komentáři

@rufik133  Pokud tě dobře chápu, tak ti skoro nejde vzduch z jakého koliv výdechu... většinou tuto závadu způsobuje vada klapky vnitřní cirkulace. Diagnostikuje se poměrně snadno, buď přímo diagnostikou nebo vyndej kabinový filtr a pod ním je vidět klapka, musí reagovat na tlačítko cirkulace, pokdu ne je KO.

Výměna je možná bez vyndaní palubní desky, pouze po demontáži schránky u spolujezdce....

Odkaz ke komentáři

Tak jak to vypadá? Co hlásí climatronic? Zmáčkneš současně tlačítko vnitřní cirkulace a econ, pokud 444 tak bez chyb, pokud jiné číslo tak chyba, pokud víc chyb posuň tlačítkem přidání teploty, až prohlídneš tak dlouhý stisk econ - objeví se 444 (bez chyb), návrat krátkým tlačítkem econ. Když vstoupíš hned znovu, tak uvidíš jestli chyba znovu naskoci = je trvalá, nebo se objeví zas po nějakém čase (to dělá mně).

Mně hlásí 4F8 (4FB?) a to by měla být ta nepřístupná klapka jak jsem psal co pouští nahoru/dolů. Nefouká mi z palubky, na sklo a nohy je to ok.

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...