Přejít na obsah

Palubka předfacelift/facelift rok 2000


Doporučené příspěvky

Zdarec chlapi. Mám oktávku z přechodového roku 2000, tzn. přechod z předfaceliftu na facelift. Exteriér je klasika předface (98-00, lišta pod nárazníky, skleněný světlomety atd), ale interiér je jaksi kombinovaný. Mám klasicky hnusně šedý plasty na dveřích, středovém panelu, kaslíku atd, ale přístrojovka a celý horní díl je už v provedení "kapličky" jako má face. Až se dostanu k autu, přihodím ještě foto.

A teď k otázce. Chci si předělat interiér do tmavého faceliftu. Pokud se nepletu tak dveře a středový panel budou sedět bez úprav (případně mě prosím opravte, mám všechny okna v elektrice, na fotkách to vypadá stejně). Ale nejsem si jistý kompabilitou spodní části palubky (pod volantem, pod rámečkem rádia a kaslík). V návodech předělání předfaců se starou horní palubkou psali o mezerách a úpravách uchycení, ale moje palubka je dle mého názoru faceliftová v předfaceliftovém autě 🙂 Moc tedy prosím o ověření modelu a zaměnitelnosti. Chtěl bych nechat hořejší díl původní a domontovat jen spodní tmavý díl. 
 

Díky moc 

628CDEC1-DB86-46B9-96B9-27F4D227BA97.jpeg

Odkaz ke komentáři

Výbavu vůbec netuším, nenašel sem ani štítek v kufru. Měl sem za to, že se jedná o generaci lx, glx, slx značení. Ale rok 2000 je prostě u oktávy zrádný 😄 Kdyby to někdo dokázal identifikovat, byl bych taky vděčný. Mám elektriku na všechny okna, polohovatelný sedačky řidič i spolujezdec, sedačky bez výhřevu a bez airbagů, bez signalizace pásů, nemám kontrolku zaplých světel, kontrolku motoru taky nemám a klima také není. 
 

Jinak tobě děkuju za potvrzení 🙂 

Odkaz ke komentáři

Tusim, ze SLX muze byt i bez okna. Mohlo se asi vybirat z vice variant. 

Ja mam GLX s 1 pytlem, klimou a repraky i v zadu a kamarad ma taky GLX se 2 pytli, bez klimy a repro jen v predu... 

Pak je jeste moznost, ze jen nekdo predelal palubku na novejsi. Jakou vybavu mas napsanou na stitku na kufrovych dveri popr. na stitku co je napeneny v kufru na podlaze pod kobercem? 

Odkaz ke komentáři

Na víku kufru nemám ani nápis OCTAVIA, je holý. Pod kobercem v kufru sem kdysi hledal, ale štítek byl pryč. Motor je 1.6 74kw AKL - taky předface model s lankem na plyn, ne 75kw BFQ apod.

Na fotce je moje moderní palubka v komplet předface oktávce. Ale podle všeho by teda měl jít interiér přehodit bez komplikací.

Odkaz ke komentáři
před 3 minutami, Dakie napsal:

@krysarr ty plasty budou určitě sedět z FL. Šíbr je určitě za příplatek 😉 Ne každý ho přece chce.. Máš v SLX Climatronic nebo ten byl také za příplatek?

Jojo, sedi urcite. Ale na te fotce uz FL spodek je. Jen jeste ten sedy. Sam jsem si ho kupoval a chtel vymenit za ten puvodni. Nakonec mi to smradi znicili pri hrani po stehovani, tak jsem to vyhodil 🙂

Jj, urcite, a jsem rad, ze v tom tmavym aute je.

Klimu mam mechanickou. Ani nevim, jestli uz tenkrat climatronic byl. Ma to 2 pytle, elektricky okna a zrcatka a to je tak vsechno, na nejvyssi vybavu 🙂 Predchozi SLXi/20V, to mela stejne, jen jeste mela ty prvni sedy sedacky, byla z prvni varky 1996.

před 6 minutami, Gangbang Joe napsal:

Na fotce je moje moderní palubka v komplet předface oktávce. Ale podle všeho by teda měl jít interiér přehodit bez komplikací.

Urcite jde komplet, pokud tam neni nejaka nekompatibilita u panelu klimy, atp.

Odkaz ke komentáři

Climatronic už určitě byl, takže i u SLX za příplatek.. Byly dokonce 2 verze, respektive první převzato z Passatu B4, až pak přišel na řadu ten klasickej.. Ono vůbec v tý době sehnat octavia 1 byl prý kumšt 🙂 Až s poface se to směnilo a bylo jich víc a lepší konfigurátor atd.. 

maxresdefault.jpg

WP_20170729_005.jpg.0dc9cdb10bd28f883f56c0ef83b72a95.jpg

Odkaz ke komentáři

@Gangbang Joe presne tak, na te prvni fotce mas predFL spodek, FL uz ma s popelnickem v ty dire 🙂 Kdybys ten sedy stredovy tunel chtel vyhazovat, tak se ho za nejaky rozumny peniz klidne ujmu 😉

@Dakie vidis, tak to si uz vubec nepamatuju. Je to uz 23 let, sileny. Ted me napada, ze auto je vyrobeny 30.4.1998, tak byly narozky 🙂 To na horni fotce si vybavuju, ale nevim, jestli uz jsme to tenkrat zvazovali. Tenkrat mam pocit, ze proste uz jen ta klima byl raj 🙂

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Nevím, kdy se to přesně lámalo, ale švagr má combi 98 SLX a tam už byla malá kaplička. Já měl 6/2000 GLX, bylo to stejné, naopak sedan z 4/1998 GLX měl ještě starý typ palubky , pak si vzpomínám, že jsme měli v práci i kombi  léto 98 a prosinec 98 GLX a tam byla taky stará palubka, takže do 99/2000 byla asi malá kaplička jen u SLX.

Každopádně jsem tu svoji mršku v roce 2002 kompletně předělal na FL, což byla sranda, protože díly na vrakovišti nebyly ... . Ale povedlo se jak exteriérově, tak interiérově (jsem pedant). Takže mohu jen potvrdit, že spodek černý pasoval.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...